28 Jul 11:47 Mikkey Dee om vännen: ”Han var grym, helt unik”

Svenske hårdrockstrummisen Mikkey Dee turnerade ihop med Slipknot flera gånger och sörjer vännen Joey Jordisons bortgång. Den tidigare trummisen i heavy metal-bandet blev bara 46 år gammal – Han var en jättegrym trummis, helt unik. Du vet det finns många duktiga trummisar men Joey var något helt speciellt: hans fotarbete och baskaggarna, det var otroligt bra, säger han till GP. Mikkey Dee var tidigare medlem i Motörhead och sedan 2016 är han trummis i tyska Scorpions.
omni.se

28 Jul 10:19 Rockström: ”Detta årtionde avgörande för framtiden”

Årtiondet mellan 2020 och 2030 är ett avgörande årtionde för mänsklighetens framtid på jorden. Det säger miljöprofessorn Johan Rockström till SR Ekot. Han är en av författarna bakom en artikel som publicerats i den vetenskapliga tidskriften Bioscience, som undertecknats av cirka 14 000 forskare. I artikeln varnas för att jordens ”livstecken” är rekorddåliga och att vi nu närmar oss oåterkalleliga klimateffekter. – Helt avgörande är att stoppa förlusten av biologisk mångfald i världen. Om vi inte får stopp på förstörelsen av de stora ekosystemen (...) då förlorar vi kolsänkorna och då spelar det inte så stor roll om vi lyckas fasa ur de fossila energikällorna, säger han till radion. Varningen kommer efter den senaste tidens katastrofer, bland annat de stora översvämningarna i Europa.
omni.se

28 Jul 17:43 Stockholm planerar för minskat dos-intervall

Region Stockholm ser nu över möjligheten att korta tidsintervallet mellan vaccinsprutorna, rapporterar P4 Stockholm . Invånare kan i så fall erbjudas den andra dosen redan efter fyra veckor, istället för sju veckor.
SvD Sverige

28 Jul 17:28 Biles avhopp kan förändra elitidrottarnas villkor

Psykisk ohälsa är frågan som genomsyrar OS efter att spelens två största stjärnor öppet berättat om sitt mående. Simone Biles avhopp från gymnastikens mångkamp är en ögonöppnare som i förlängningen kan komma att förändra elitidrottarnas villkor.
SvD Sport

28 Jul 10:35 Sprintern Alex Wilson stängs av för doping

Den schweiziske sprintern Alex Wilson stoppas från att tävla i OS efter att idrottens skiljedomstol, CAS, återinfört en tidigare dopningsdom mot honom, skriver Reuters. Beskedet kommer tre dagar innan försöksheaten på 100 meter för herrar går av stapeln. Alex Wilson stängdes av efter att han testade positivt för den anabola steroiden trenbolon i mitten av mars. Han överklagade avstängningen och hävdade att han fått i sig ämnet genom kontaminerat kött under ett restaurangbesök. En förklaring som schweizisk domstol köpte. Men efter att World Athletics överklagat domen så stängs han alltså av på nytt.
omni.se

28 Jul 11:15 Oneplus skördar stora framgångar i USA

Kinesiska Oneplus har inte funnits på den amerikanska marknaden särskilt länge, men skördar redan mycket stora framgångar. Det rapporterar sajten Android Headlines, som hänvisar till färska siffror från analysfirman Counterpoint Research. Enligt dem så har Oneplus växt med hela 428 procent i USA under årets första halva, jämfört med samma period förra året. Det innebär att Oneplus har växt med mer än fem gånger så mycket som det näst snabbast växande märket i segmentet (Motorola, med 83 procent). Det framgår inte av siffrorna vilken position Oneplus placerar sig på i USA när det handlar om marknadsandelar.
omni.se

28 Jul 11:12 Fängelse för läkare som utfärdat falska covidintyg

En läkare i Göteborg döms till fängelse för att ha utfärdat falska PCR-covidtester och reseintyg, skriver GP. Läkaren stod åtalad för sju fall av bedrägeri, sju fall av grovt osant intygande och två fall av urkundsförfalskning. Han döms på samtliga åtalspunkter till ett års fängelse och ska betala skadestånd till sex målsäganden. Läkaren har genomgående nekat till brott och försvarsadvokaten Björn Hurtig säger att domen kommer att överklagas.
omni.se

28 Jul 16:31 Svenskarna oense om nya OS-reglerna

Sara Algotsson Ostholt dissar de nya OS-reglerna i fälttävlan och tror att de skadar sporten. En helt annan åsikt har Ludwig Svennerstål. – Jag tycker att det är magiskt, säger han.
SvD Sport

28 Jul 15:49 England öppnar för EU-turister

Från den 2 augusti kan färdigvaccinerade turister från EU och USA resa in i England utan att sitta i karantän. Beskedet är efterlängtat i den brittiska turistnäringen efter 16 månaders stränga reserestriktioner.
SvD Världen

28 Jul 07:22 Sverigedemokraterna går om M som näst största parti

Sverigedemokraterna återtar positionen som Sveriges näst största parti i Novus väljarbarometer. Enligt mätningen, som genomfördes 19–26 juli, ökar SD sitt stöd med 0,2 procentenheter till 21,6 procent. Därmed går partiet om Moderaterna som minskar med 0,8 procentenheter till 21 procent. Senaste gången SD var näst störst i mätningen var i början av förra året. Förändringarna för SD och M är inte statistiskt säkerställda. Den enda säkerställda förändringen i Novus senaste mätning är en kraftig uppgång för Vänsterpartiet med 2,1 procent sedan motsvarande mätning i juni. Förändring sedan juni månads mätning inom parantes. V: 13,3 (+2,1) S: 23,8 (-1,7) MP: 3,8 (+0,3) C: 8,9 (+1,0) L: 2,2 (-0,3) M: 21 (-0,8) KD: 4,5 (-0,5) SD: 21,6 (+0,2) 2 480 slumpmässigt utvalda personer bland röstberättigade svenskar har valt att delta och svarat i undersökningen. Undersökningen har genomförts per telefon, sms och post under perioden 19–26 juli 2021. Totalt tillfrågades 4 863 personer. Källa: SVT Nyheter
omni.se

28 Jul 02:48 Biden: It-angrepp kan leda till krig

USA:s president Joe Biden varnar för att omfattande hackerattacker mot USA skulle kunna leda till fullskaligt krig, där Kina och Ryssland ses som växande hot.
SvD Världen
© Chris Carlson/AP

28 Jul 22:54 Företag som utsatts för cyberattacker stäms

I USA stämmer nu kunder som drabbats när de hackade företagen inte kunnat leverera.
DN Världen
© Paul Ellis/AP

28 Jul 12:55 Endast tio kraftiga fotbollsnickar i veckan

Beslut i England efter debatt om hjärnskador.
DN Sport
© Joel Marklund/Bildbyrån

28 Jul 05:57 Dressels piska kan avgöra finalrysaren

24-åringen kallas ”Phelps efterträdare”.
DN Sport

28 Jul 18:18 Kvinna döms till fängelse efter fräck diamantkupp

En kvinna har under dagen dömts till fem och ett halvt års fängelse för en diamantstöld som hon utförde hos en juvelerare i London under 2016, skriver AP. Kvinnan, som heter Lulu Lakatos, utgav sig för att vara en ädelstensexpert som skulle köpa diamanter för drygt 50 miljoner kronor åt en grupp rika ryssar. Men under tiden Lakatos tittade på diamanterna distraherade hon juveleraren och bytte ut diamanterna och deras askar mot identiska, men värdelösa, stenar. Stölden upptäcktes inte förrän dagen efter men då hade Laktos redan flytt landet. Hon har varit internationellt efterlyst sedan dess och hon kunde gripas i september 2020. Lakatos har under rättegången nekat till brott.
omni.se
 
Visa mer nyheter