27 Jul 18:06 Ökänd gängledare ber följare invänta order om hämnd

Den ökände haitiske gängledaren Jimmy ”Barbecue” Cherizier samlade tusen personer i slummen utanför Port-au-Prince för att hylla den ihjälskjutne presidenten Jovenel Moïse. Det rapporterar Newsweek. Cherizier, som styr fler än nio gäng och har beskyllts för att ligga bakom den senaste våldsvågen, höll ett tal framför ett stort porträtt på Moïse. – Alla måste invänta min order innan vi svarar på mordet, sa han till åskådarna. Haitis president sköts ihjäl i sitt hem den 7 juli. Det är ännu oklart vem som låg bakom mordet.

27 Jul 11:10 Ökade avgifter att vänta inom flyget

Det minskade flygandet under pandemin ledde till mindre intäkter i form av avgifter, enligt Transportstyrelsen. Myndigheten flaggar för höjda avgifter – och i förlängningen höjda biljettpriser.
SvD Näringsliv
© Karin Wesslén/TT

27 Jul 19:14 Riksdagen kallar Baylan till sammanträde om Cementa

Flera riksdagsledamöter vill att Miljöbalken ska ses över.
DN Sverige
© Magnus Hallgren

27 Jul 14:44 Nattåkning begränsas: ”Tror det är rätt väg”

Elsparkcykelföretaget Bolt slutar hyra ut sparkcyklar på helgnätter – Voi sänker farten på fordonen.
DN Sthlm

27 Jul 12:08 ”En gyllene föreläsning om musikens essens”

Merit Hemmingsons berättelser om tiden i New York är inspirerande – men hon borde tagga ner på Gotlandshyllningarna, tycker GP:s Björn Werner. ”För det finns gränser för hur mycket Gotlandsporr som bör luftas i offentligheten”, skriver han. Werner är dock överens med de andra recensenterna om att Hemmingsons passion för musiken är svår att värja sig mot. ”Det är en gyllene föreläsning om musikens essens som varje aspirerande musiker skulle behöva lyssna på”, skriver Benjamin Ekroth i Aftonbladet.
omni.se

27 Jul 11:51 Martin Luther var inte unik

Hade inte Martin Luther dykt upp hade reformationen med största säkerhet ägt rum ändå. Grupperingar med liknande protestantiska idéer hade funnits länge.
SvD Kultur

27 Jul 06:27 Medaljläge för Josefin Olsson i laser radial

Josefin Olsson fortsätter att klättra i OS-regattan. Svenskan segrade i den femte seglingen i damernas laser radial och kom sedan sexa i nästa race. Det innebär att hon är tvåa totalt.
SvD Sport

27 Jul 15:15 Tanaka sköt Japan vidare – nu väntar Sverige

Med tre raka segrar säkrade Sverige gruppsegern. Nu väntar Japan i OS-kvartsfinalen. – Det är ett välorganiserat, kvickt och passningssäkert lag, säger Peter Gerhardsson, landslagets förbundskapten.
SvD Sport

27 Jul 08:00 Handbollsdamerna krossade Ryssland

Handbollsdamerna fortsätter sitt segertåg. Efter att ha krossat Spanien skulle ryska laget bli ett svårare motstånd. Helt fel, visade det sig. Vinst med 36–24 i andra OS-matchen. – Vi kan inte börja få hybris nu. Det går inte, då åker man ut, säger stjärnan Jamina Roberts.
SvD Sport

27 Jul 19:57 Malmö vidare i CL – nu väntar Rangers

Malmö är vidare i Champions League-kvalet. 2–2 borta mot HJK från Helsingfors räckte. Nu väntar skotska storlaget Rangers i tredje kvalomgången.
SvD Sport

27 Jul 09:26 Sverige gruppsegrare efter vinst mot Nya Zeeland

2–0 | Sverige vann gruppspelsmatchen mot Nya Zeeland efter nickmål från Anna Anvegård i 17:e minuten och en nickskarv från Madelen Janogy i den 29:e. Det är den tredje raka segern för det svenska damlandslaget, vars startelva hade genomgått en ordentlig ommöblering inför dagens match. – Det de har gjort i dag är inte enkelt. Att byta många spelare men ändå behålla strukturen och stabiliteten, säger SVT:s expert Markus Johannesson. Segern mot Nya Zeeland innebär att landslaget ställs mot antingen Japan eller Kanada i kvartsfinal.
omni.se

27 Jul 18:32 WHO varnar för e-cigaretter: "Kriminellt"

Elektroniska cigaretter är hälsofarliga och måste regleras bättre för att tobaksindustrins ”kriminella” sätt att göra ungdomar nikotinberoende ska stävjas, enligt Världshälsoorganisationen WHO.
SvD Världen

27 Jul 06:29 Apple åtgärdar sårbarhet i flera operativsystem

Apple har släppt säkerhetsuppdateringar för sina operativsystem IOS, Ipad OS och Mac OS, som alla åtgärdar en sårbarhet som redan kan ha utnyttjats. Det handlar om en sårbarhet som skulle kunna ge hackare full kontroll över den attackerade enheten, och Apple uppmanar nu därför användarna att uppdatera sina enheter. Apple har avböjt att kommentera saken ytterligare, skriver The Record.
omni.se

27 Jul 20:57 ”Ett skuldregister hjälper både banker och skuldsatta”

För att komma till rätta med den ökande skuldsättningen borde regeringen inrätta ett särskilt skuldregister, skriver en grupp debattörer från spel- och finansbranscherna på DN Debatt. Ett sådant register skulle hjälpa såväl de skuldsatta som banker och andra kreditgivare eftersom det skulle göra det lättare att undvika att människor blir överskuldsatta, skriver debattörerna. De påpekar att Norge redan har ett sådant register och att Finland är på gång att införa det. Hikmet Ego, vd, Northmill Henrik Jacobsson, vd, Creditsafe Markus Kirsten, kreditriskchef, Nordax Jenny Nilzon, vd för Spelbranschens riksorganisation Karl Stjerna, vd, Syna Ed Thorne, Europachef Dun & Bradstreet Erik Wennhall, vd, Sergel
omni.se

27 Jul 20:16 Raphael Varane är klar för Manchester United

Real Madrids mittback Raphael Varane kommer att spela i Manchester United nästa år, skriver flera medier. Bara den obligatoriska läkarundersökningen återstår innan affären är i hamn. Enligt Expressen landar övergångssumman på runt en halv miljard kronor. Fransmannen har under karriären vunnit fyra Champions League-titlar och 2018 vann han VM-guld med Frankrike.
omni.se
© Bildbyrån

27 Jul 20:16 Malmö vidare i CL – nu väntar Rangers

2–2 borta mot HJK räckte. Nu väntar skotska storlaget i tredje kvalomgången.
DN Sport
 
Visa mer nyheter