28 Jul 07:26 Sökandet efter försvunna fortsätter i Leverkusen

Sökandet efter försvunna personer fortsätter i tyska Leverkusen efter explosionen i en industripark för kemindustrier på tisdagen. Det rapporterar Kölner Stadt-Anzeiger. Fortsatt saknas fem personer och eftersläckningsarbete på platsen pågår. – Det finns ingen ny utveckling, säger en talesperson till tidningen. På tisdagskvällen sa parkens chef Lars Friedrich till media att förhoppningen att hitta de saknade vid liv minskar.

28 Jul 11:57 Man gripen efter väpnat rån i Luleå

Polisen larmades om ett beväpnat rån i en butik på Skurholmen i Luleå på onsdagsförmiddagen. Polisen bad allmänheten om hjälp för att få tag på den misstänkta mannen. En man i 25-års åldern har gripits misstänkt för grovt rån.
Expressen Nyheter - Jennifer Snarbacka

28 Jul 14:42 Svenska guldhoppen åtta efter första seglardagen

De svenska guldhoppen i OS-seglingen, Fredrik Bergström och Anton Dahlberg, ligger åtta efter den första dagen av tävlingarna i Japan. Detta efter en förstaplacering i det första loppet och en femtondeplats i det andra. Tävlingarna pågår i flera dagar och seglarduon har möjlighet att stryka det sämsta loppet, vilket innebär att det finns chans att hämta upp försprånget som ettan Australien just nu har. På damsidan i 470-klassen ligger debutanterna Olivia Bergström och Lovisa Karlsson tia. Duon kapsejsade i vad Karlsson beskrev som ”väldigt stökiga vågor”. – Vi var inte beredda riktigt, men ibland måste man våga satsa. Kanske gick vi ut för hårt, säger Karlsson till Sportbladet.
omni.se

28 Jul 06:59 Guldvrålet van Vleuten inte satte i halsen

Annemiek van Vleuten firade när hon trodde att hon vunnit damernas linjelopp i söndags. Det fick en och annan att kalla henne för jubelidioten. Nederländskan följde upp det pinsamma misstaget på bästa sätt – genom att vinna OS-guldet i tempoloppet.
SvD Sport
© Paul Ellis/AP

28 Jul 12:55 Endast tio kraftiga fotbollsnickar i veckan

Beslut i England efter debatt om hjärnskador.
DN Sport

28 Jul 17:28 Scanias vd: Perfekt storm hotar leveranser

Större aktivitet men också mera problem. Så beskriver Scania vd:n Christian Levin årets andra kvartal i en intervju med SvD. Orderingången har ökat ordentligt men stormen är inte över. Bristen på halvledare spökar och risken för stopp i produktionen hänger kvar.
SvD Näringsliv

28 Jul 12:24 Flera coronasmittade efter bröllopsfest i Norge

Totalt 52 personer har konstaterats smittade av coronaviruset efter en bröllopsfest i norska Lillestrøm, rapporterar NRK. Kommunöverläkare Heidi Anne Birkeland säger till tidningen att 34 av de smittade var bröllopsgäster och att de andra 18 smittats efter närkontakt med gästerna. Kommunen har anmält arrangören.
omni.se
© Chine Nouvelle/SIPA/Shutterstock

28 Jul 17:20 Fiji i tårar efter att ha försvarat rugbyguldet

Alla har offrat så mycket, vi gav allt för att ge vårt folk glädje, säger Asaeli Tuivuaka.
DN Sport

28 Jul 17:36 Stor skogsbrand bekämpas – har ringats in

En stor skogsbrand härjar utanför Ånge i Västernorrland. Helikoptrar och flygplan deltar i släckningsarbetet – liksom bönder med gödselspridare. – Nu har vi fått slang runt branden så förhoppningsvis kommer den inte att sprida sig mer, säger Mattias Andersson vid räddningstjänsten till TT.
SvD Sverige

28 Jul 09:26 Stabila betyg och fler behöriga till högskolan

Trots pandemin har inte betygen påverkats mer än marginellt och fler elever är behöriga att söka till gymnasieskolans yrkesprogram. Fler uppnår också grundläggande behörighet till universitet- och högskolestudier, visar ny preliminär betygsstatistik från Skolverket.
SvD Sverige

28 Jul 22:31 Extremvädret drar vidare inom Sverige

Översvämningar drabbade Kristianstad tidigare under dagen, rapporterar Expressen. Men extremvädret drar nu vidare mot Gävleborg, där en klass 1-varning utfärdats, enligt meteorolog på SMHI.
SvD Sverige

28 Jul 09:38 Drunkningslarm på Gotland – kvinna hittad i vattnet

En kvinna har dragits upp ur vattnet efter ett drunkningslarm vid Ljugarn på Gotland. Hennes tillstånd är i nuläget oklart. – Hon är bärgad av helikopter och överlämnad i ambulans, säger Johan Ahlin, sjöräddningsledare vid Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningscentral (JRCC).
Expressen Nyheter - Hannes Lannerholm

28 Jul 22:32 Stor förvirring hos Klarnas kunder

Ett oklart informationsmejl från Klarna spär på förvirringen hos många kunder som kan ha blivit dubbelfakturerade.
SvD Näringsliv

28 Jul 15:49 England öppnar för EU-turister

Från den 2 augusti kan färdigvaccinerade turister från EU och USA resa in i England utan att sitta i karantän. Beskedet är efterlängtat i den brittiska turistnäringen efter 16 månaders stränga reserestriktioner.
SvD Världen

28 Jul 15:05 Vaccinerade turister kan slippa karantän i England

Fullvaccinerade personer som reser till England från EU och USA kan slippa tio dagars karantän vid ankomst. Det beslutade den brittiska regeringen på onsdagen, rapporterar BBC. Regeringen har tidigare inte accepterat EU:s covidpass, och den amerikanska motsvarigheten. Endast vaccinationer som gjorts inom det brittiska systemet har accepterats för att slippa karantän. De nya reglerna väntas träda i kraft nästa vecka, skriver flera medier. Anledningen till beslutet anses vara att premiärminister Boris Johnson bekymrar sig över det ekonomiska bortfallet när turister väljer att resa till andra städer i stället för London, skriver DN.
omni.se

28 Jul 07:02 Kraftigt ökat stöd för V efter regeringskrisen

Vänsterpartiet fortsätter att öka sitt väljarstöd, visar en ny partisympatiundersökning från SVT/Novus. Samtidigt är Socialdemokraterna det parti som tappat mest. – Det lönar sig att bråka om viktiga saker, säger Vänsterpartiets partisekreterare Aron Etzler till SVT Nyheter.
Expressen Nyheter - Hannes Lannerholm
 
Visa mer nyheter