4 May 19:38 M: Det viktigaste för Centern är att vara mot SD

Beskedet att Centerpartiet ”till stora delar” stället sig bakom regeringens migrationsproposition visar att det är viktigare för C ”att vara mot SD än för den egna politiken”. Det skriver Moderaternas migrationspolitiska talesperson Maria Malmer Stenergard på Twitter. ”Förvisso föga förvånande - det ligger helt i linje med hur de agerat sedan det senaste valet”, skriver hon vidare. C-ledaren Annie Lööf skrev tidigare under tisdagen på Facebook att hon anser att justeringar i regeringens förslag gör att det nu bättre stämmer överens med C:s politik. Hon skrev också att motförslaget från M, KD, L och SD skulle innebära att flera delar som är viktigt för C kraftigt skulle begränsas.

4 May 20:50 Nej, det blir inte förbjudet att vara rasist

Förslaget att kriminalisera ”organiserad rasism” innebär inte någon överhängande risk att en viss sorts åsikter förbjuds. En svårare fråga som bör diskuteras vidare är vad de nya reglerna innebär för föreningsfriheten.
SvD Sverige

4 May 16:25 Dagens viktigaste nyheter

Detta har hänt idag.
Sydsvenskan Viktigast idag

4 May 16:29 Dagens viktigaste nyheter

Detta har hänt i dag.
HD Viktigast idag

4 May 18:44 Centern ställer sig bakom ”stora delar” av regeringens migrationsförslag

Centerpartiet kommer att ”till stora delar” ställa sig bakom regeringens migrationsproposition, skriver C-ledaren Annie Lööf på Facebook. Samtidigt påpekar hon att det finns brister i förslaget, bland annat vad gäller frågan om kvalificering in i socialförsäkringssystemen. Lööf skriver vidare att det gemensamma förslag som L, M, KD och SD lagt fram skulle innebära att flera av de delar som är viktigt för Centerpartiet, kraftigt skulle begränsas. ”Därför säger vi nej till det. För oss är det dessutom otänkbart att samarbeta med Sverigedemokraterna”, skriver Lööf.
omni.se

4 May 14:08 Billy Magnusson: Det jag förväntade mig har jag sett nu

Billy Magnusson om utskällda gräsmattan som blivit bättre och skadeläget.
HD Sport - Mattias Hjälm

4 May 20:49 Förslaget: Detta gäller för höjning av publiktak

Den 17 maj kan maxantalet för publikevenemang höjas, efter ett förslag från regeringen. Nu har Folkhälsomyndigheten tagit fram ett förslag för hur det ska kunna gå till. Arrangörerna kommer att få ansvara för att räkna ut hur stor publik eller hur många kunder de ska få, utifrån ett antal parametrar.
Expressen Coronaviruset - Ebba Kulneff

4 May 09:33 Krafttag för att förebygga våld mot barn

En särskild utredare får i uppdrag att ta fram förslag på en långsiktig strategi för att förebygga och bekämpa våld mot barn. – Vi är ett tryggt land för barn i grund och botten men här finns mycket kvar att göra, säger jämställdhetsminister Märta Stenevi (MP).
SvD Sverige

4 May 06:20 Bro kollapsade i Mexiko – tågvagn störtade mot marken

En tunnelbaneviadukt har kollapsat i Mexico City. På bilder från platsen syns hur tunnelbanevagnar störtar ner mot marken. Räddningstjänsten uppger att minst 20 personer dött och ett 70-tal skadats. Även barn finns bland de omkomna, enligt tidningen Reforma .
Expressen Nyheter - Adam Koskelainen

4 May 21:54 Äldre kvinna utsatt för åldringsbrott i Svedala

En kvinna i 85-årsåldern blev uppringd av en person som påstod sig representera en bank. Därefter fick kvinnan besök av en eller flera personer som kom över kvinnans bankkort samt smycken. Det är just nu okänt om pengar dragits från kvinnans konto.
Expressen Kvällsposten - Viktor Nordblad

4 May 09:17 Brakförlust för Telenor efter Myanmarsmäll

Den norska teleoperatören Telenor tar en nedskrivning på 6,5 miljarder norska kronor av värdet på tillgångarna i militärdiktaturen Myanmar. Aktien faller med 3 procent på Oslobörsen. Telenor redovisar en nettoförlust på 3,9 miljarder norska kronor för å
HD Ekonomi - TT
 
Visa mer nyheter