27 Jul 21:36 LO-basen: Nog mer utbrett än granskningen visar

LO-basen Susanna Gideonsson är skarpt kritisk mot att vårdgivare i samtliga regioner låter patienter välja etniskt svenska behandlare, vilket DN avslöjat. Hon tror att problemet är ännu mer utbrett än vad granskningen visar, och att det handlar om en attitydförändring som vuxit fram de senaste åren. – Att acceptansen ökat gör att man kan misstänka att det är mycket mer än det ni fått fram, säger hon till tidningen. Hon säger vidare att hon nu vill se en nolltollerans mot den här typen av fenomen.

27 Jul 22:46 Analyser: Vi måste reda ut varför ingen varnades

Trots att mycket tydde på att något våldsamt skulle ske utanför Kapitolium så fick poliserna på plats ingen information. Kongressförhörens största utmaning är att ta reda på varför, skriver Andy Kroll i en analys på Rolling Stone. ”Poliserna vittnade om att de var helt oförberedda inför den planerade stormningen. Varför fick de ingen varning?” skriver han. Jeremy Herb på CNN lyfter polisernas vittnesmål vid dagens förhör och beskriver dem som ”gastkramande”: ”De uttryckte ilska över att våldet ignorerades av vissa av de politiker som poliserna hade försökt skydda.” Dan Balz på Washington Post menar att polisernas vittnesmål svepte bort republikanernas tidigare invändanden mot kongressförhören. ”De påminde alla om varför stormningen kräver en ordentlig och opartisk utredning”, skriver han.
omni.se
© Lisa Mattisson

27 Jul 06:11 Regioner går emot egna riktlinjer

Låter patienter välja vårdpersonal efter etnicitet.
DN Sverige
© Elin Åberg

27 Jul 09:42 Nya argument för stater att öka övervakningen

Pandemin, kriminalitet och terrorism – kritiker oroas över allt ofriare samhälle.
DN Kultur

27 Jul 18:03 Ny förbindelse klar: Stärker elförsörjningen i söder

Flera år försenad har Sydvästlänken – som ska stärka elförsörjningen i syd – nu tagits tagits i kommersiell drift. Sydvästlänken kommer att öka överföringskapaciteten mellan mellersta och södra Sverige med 25 procent. – Sydvästlänken är ett viktigt steg för att stärka elförsörjningen i söder och minska skillnaden i elpriserna mellan mellersta och södra Sverige, säger energiminister Anders Ygeman i ett pressmeddelande.
omni.se

27 Jul 08:44 25-åringen häktad efter skjutningen i Flemingsberg

En man i 25-årsåldern har häktats, misstänkt för inblandning i skottlossningen där två små barn skadades i Flemingsberg, skriver Expressen. Mannen misstänks för grovt vållande till kroppsskada och grovt vapenbrott. Vid skjutningen den 17 juni skadades två barn, en femårig flicka och en sexårig pojke, när de var ute och lekte. Flera personer med koppling till gängbrottslighet greps efter händelsen men släpptes sedan. Mannen själv nekar till brott, rapporterar Ekot.
omni.se

27 Jul 11:10 Ökade avgifter att vänta inom flyget

Det minskade flygandet under pandemin ledde till mindre intäkter i form av avgifter, enligt Transportstyrelsen. Myndigheten flaggar för höjda avgifter – och i förlängningen höjda biljettpriser.
SvD Näringsliv

27 Jul 05:00 Dags för techjättarna att visa korten

Nu kommer de på rad – de stora amerikanska techjättarna Apple, Alphabet/Google och Amazon berättar hur det gått under andra kvartalet. Kan det vara så att den starka återhämtningen efter pandemin har gynnat dem?
SvD Näringsliv

27 Jul 08:38 25-åring häktad efter barnskjutning

En man i 25-årsåldern häktas efter skottlossningen den 17 juli i Flemingsberg där två barn skottskadades. Han är misstänkt för grovt vapenbrott och grovt vållande till kroppsskada.
SvD Sverige

27 Jul 14:27 Expert: Kommer leda till spänningar med Iran

Åtalet mot den 60-årige man som misstänks för grovt folkrättsbrott och mord vid massavrättningar i Iran är viktigt för offren, men kan leda till spänningar i relationen med Sverige. – Det underlättar den definitivt inte, säger Rouzbeh Parsi, vid Utrikespolitiska institutet.
SvD Sverige
© Loic Venance/AFP

27 Jul 13:44 ”Jag måste tänka på min mentala hälsa”

Simone Biles drog sig ur lagfinalen • Ryskt guld.
DN Sport
© Giuseppe Cacace/AFP

27 Jul 07:13 Skrällen: Naomi Osaka utslagen i OS

Japanska guldhoppet förlorade i tredje omgången: ”Allt blev fel.”
DN Sport

27 Jul 12:23 Besviken Alexiusson utslagen i OS-boxningen

Svenska boxaren Agnes Alexiusson får lämna OS efter att ha förlorat första omgången i 60 kilos-klassen mot Taiwans Wu Shih Yi med 4–1 i Kokugikan arena i Tokyo.
SvD Sport

27 Jul 04:40 Oron: Högre risk att covidsjuka gravida dör i Brasilien

Gravida och nyförlösta kvinnor i Brasilien som är smittade med covid-19 löper en långt högre risk att dö än befolkningen i stort. Läkare och forskare oroas av läget. – Många vill ändå inte vaccinera sig eftersom de är rädda för vaccinet, säger läkaren Adriana Graca till TT.
SvD Världen

27 Jul 14:36 Försenad i sex år – Sydvästlänken nu i drift

Kraftigt försenad har nu Sydvästlänken tagits i kommersiell drift. Länken ska stärka elförsörjningen i syd – och jämna ut skillnaden i elpriser mellan mellersta och södra Sverige.
SvD Näringsliv

27 Jul 22:44 Tegnell avfärdar danska lösningen: ”Krångel”

I Danmark finns krav på coronapass för att få besöka platser som restauranger och gym. Men statsepidemiolog Anders Tegnell vill inte ha liknande krav i Sverige, säger han i SVT:s Aktuellt . – Det är någonting som vi hittills inte har med oss.
Expressen Nyheter - Jennifer Berg Eidebo
 
Visa mer nyheter