4 May 09:41 Reinfeldt blir ordförande i drivmedelsorganisation

Sveriges förre statsminister Fredrik Reinfeld blir ny ordförande i Drivkraft Sverige, en branschorganisationen för petroleum- och biodrivmedelsindustrin, enligt ett pressmeddelande. – Det viktigaste steget för att nå ett hållbart samhälle som ligger framför Sverige är omställningen av drivmedel och mobilitet. Det måste genomföras med stor beslutsamhet, kunskap och baserat på kommersiellt gångbara lösningar, säger Fredrik Reinfeldt. – Jag ser fram emot att arbeta för att förverkliga allt det. Reinfeldt efterträder Ewa Björling som avgår i samband med stämman i slutet av maj.

4 May 06:23 Sony integrerar Discord med Playstation Network

Sony har meddelat att man kommer att göra en större investering i diskussionsplattformen Discord, och att man även planerar att integrera Discord med Playstation Network under nästa år. Det rapporterar Venturebeat. ”Målet är att ta Discord- och Playstationupplevelserna närmare varandra på konsol och mobil med start nästa år, så att vänner och grupper kan umgås och kommunicera när man spelar spel tillsammans” skriver Sony i ett blogginlägg. Sony har inte avslöjat hur mycket man investerar i Discord.
omni.se

4 May 05:30 Splittring om rasistorganisationer

I dag lämnas förslagen till justitieministern.
HD Sverige - TT

4 May 20:30 Finalförberedelser för glatta livet

Vi hjälpte Rögles dolda nyckelspelare.
HD Ängelholm - Tomas Nilsson

4 May 16:17 Skellefteå värvar från Bik Karlskoga – igen

22-årige backen Filip Roos är klar.
HD Sport - TT

4 May 07:14 Bemström bröt måltorkan – med hattrick

Det har varit en mållös säsong i NHL för Emil Bemström. Då slog han till med karriärens första hattrick. - Jag är glad att jag gjorde några mål, säger han. När målskyttet väl lossnade för Columbus Emil Bemström gjorde det det med besked. I tredje period
HD Sport - TT

4 May 09:50 Skadlig kod för Android sprids via falska SMS

Hackare genomför just nu en kampanj i Storbritannien där man planterar skadlig kod på Androidanvändares telefoner genom att använda sig av falska SMS-meddelanden. Det rapporterar M3. Meddelandena ser ut att komma från till exempel Amazon eller DHL och innehåller en länk där man uppmanas spåra sin försändelse. Länken leder användarna till en sajt där de ombeds ladda ned en ”spårningsapp” som i själva verket är spionprogrammet Flubot. Den som laddat ned programmet måste fabriksåterställa sin telefon för att bli av med det.
omni.se

4 May 19:55 Svensk myndighet backar om miljardaffär med Belarus

Exportkreditnämnden pausar planerna på den kritiserade miljardaffären med Belarus efter ett möte i riksdagens näringsutskott på tisdagen, rapporterar TV4 Nyheterna. Myndighetens generaldirektör Anna-Karin Jatko säger till TT att det kommer att göras en ny analys av projektet. – Vi har sett utvecklingen och situationen i landet och fått ny information om de bolag som skulle kunna bli aktuella som låntagare, säger hon. Myndigheten beslutade i slutet av augusti förra året så kallade villkorade garantiofferter värda två miljarder för exportaffärer av gasturbiner mellan Siemens i Finspång och två statliga energibolag i Belarus. Det var endast två veckor efter presidentvalet där ledaren Aleksandr Lukasjenko anklagas för valfusk, vilket ledde till stora gatuprotester där många civila fängslades.
omni.se

4 May 19:06 C stödjer i stort regeringens migrationslag

Centerpartiets riksdagsgrupp har beslutat att till stora delar ställa sig bakom regeringens proposition om en ny migrationslagstiftning. Förslagen i propositionen bygger till största delen på det som Migrationskommittén kom med i september. "Regeringen
HD Sverige - TT
© Bruce Bennett/AFP

4 May 07:49 Rangers förlorade – missar NHL-slutspelet

Mika Zibanejad blev tvåmålsskytt men det räckte inte.
DN Sport

4 May 21:30 Black Ingvars basist Henrik Ohlin är död – bandet i sorg

Henrik Ohlin, basist i Göteborgsbandet Black Ingvars, har avlidit. ”Du lämnade oss alldeles för tidigt Henrik. Tack för alla fantastiska gig, musikaliska underverk och alla sena nätter”, skriver bandet på sin Facebooksida.
Expressen GT - Linnea Lundstrom

4 May 00:41 Kraftig brand i förskola i Norrtälje

En förskola i Norrtälje står just nu i lågor och räddningstjänsten kämpar för att hindra att elden sprids till husen intill. - Det brinner för fullt och det kommer inte gå att rädda huset tyvärr, säger Lars Lindberg, ledningsbefäl på räddningstjänsten.
HD Sverige - TT
 
Visa mer nyheter