27 Jul 15:11 Rapport: Flyget blir dyrare och mindre tillgängligt

Avgiftssystemet för flygtrafiken som Transportstyrelsen administrerar har drabbats av underskott till följd av pandemin. Dessa avgifter måste sannolikt höjas, vilket leder till dyrare biljettpriser. Det skriver myndigheten i en ny rapport som analyserar hur höjda avgifter skulle påverka svensk luftfart. – Även tillgängligheten inom landet kan komma att påverkas om den upphandlade flygtrafiken blir dyrare, säger Elin Roos, sektionschef på Transportstyrelsen i pressmeddelandet.

27 Jul 14:27 Expert: Kommer leda till spänningar med Iran

Åtalet mot den 60-årige man som misstänks för grovt folkrättsbrott och mord vid massavrättningar i Iran är viktigt för offren, men kan leda till spänningar i relationen med Sverige. – Det underlättar den definitivt inte, säger Rouzbeh Parsi, vid Utrikespolitiska institutet.
SvD Sverige

27 Jul 04:43 Reporter reste i tre dagar för att komma till OS

Vilket är snabbaste sättet att ta sig från Hanedaflygplatsen i Tokyo till OS-presscentret omkring en mil därifrån? Via Seattle på USA:s västkust, visade det sig för nyhetsbyrån AP:s golfjournalist Doug Ferguson.
SvD Sport

27 Jul 20:08 Ovädret drar vidare mot norr: ”Stora regnmängder”

Ovädret som under måndagen ställt till med stora bekymmer i Västsverige och i Kalmar rör sig vidare över landet, skriver Aftonbladet. Under natten och morgonen väntas ovädret nå Mälardalen och delar av Dalarna. –Även då kan det handla om stora regnmängder, säger Mikael Sjöstrand, meteorolog på Klart.se. Han säger också att det kan bli rejält blåsigt. SVT rapporterar att betydligt svalare temperaturer också är att vänta.
omni.se
© Joel Marklund/Bildbyrån

27 Jul 04:30 ”Jag blir bombarderad av känslor just nu”

Tårögd Sophie Hansson frustrerad efter finalen • Gick för medalj men kroknade mot slutet.
DN Sport

27 Jul 05:55 Körkortslån har inte lockat – regeringen ändrar regler

Regeringen kommer att genomföra flera regeländringar gällande körkortslånet från CSN, som vänder sig till arbetslösa, för att få fler att ansöka. Sedan möjligheten infördes 2018 har 34 000 personer fått sin låneansökan beviljad, rapporterar Ekot. – Självklart hade vi förväntat oss fler, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth (S). Lånet riktar sig i dag till människor mellan 18 och 47 år som är inskrivna på Arbetsförmedlingen. Dessutom måste alla under 25 ha gymnasieutbildning och de äldre måste ha varit arbetslösa i över ett halvår. Inom några veckor ska flera regeländringar presenteras. Tanken är att körkort i förlängningen ska öka chansen för jobb.
omni.se
© Karl Melander

27 Jul 17:40 ”Kalkylerna bör tas med en nypa salt”

Branschen larmar – men Hans Lööf vid KTH är inte övertygad av beräkningarna.
DN Ekonomi

27 Jul 17:20 Åklagaren: ”Sköt svepande och urskillningslöst”

En stor mängd människor befann sig på platsen när 12-åriga Adriana sköts till döds i Botkyrka tidigare i år. Det sa åklagaren Anna Svedin när rättegången mot tre män som misstänks för inblandning i skjutningen under tisdagen inleddes, skriver DN. Svedin beskrev det som ”mirakulöst” att inte fler träffades av de totalt över 20 skotten. –Skotten avlossas svepande och urskillningslöst, sa hon. I centrum för rättegången står det vapen, en AK-47:a, som användes vid skjutningen. Samma vapen har förekommit i en musikvideo och kan enligt åklagaren knytas till männen. De misstänks alla för synnerligen grovt vapenbrott och riskerar upp till sju års fängelse.
omni.se

27 Jul 16:38 Pistolrån på Gärdet – polisen jagar maskerade gärningsmän

Två maskerade gärningsmän genomförde på tisdagen ett väpnat rån på Gärdet i Stockholm. De jagas nu av polisen.
Expressen Nyheter - Emma Ahman

27 Jul 11:05 Man döms för yxdådet i Solberga – högg offret tio gånger

27-åringen mördade offret med tio yxhugg mot huvud och kropp. Gärningsmannen åtalades för mord och erkände även brottet. Nu meddelar Södertörns tingsrätt att han ska genomgå rättspsykiatrisk vård.
Expressen Nyheter - Hannes Lannerholm

27 Jul 08:09 Svårt covidläge i Sydney, Melbourne andas ut

Australiens näst folkrikaste delstat Victoria häver nu den hårda nedstängning som rått de senaste veckorna. I New South Wales är läget det motsatta och strikta regler väntas kvarstå.
SvD Världen

27 Jul 15:15 Tanaka sköt Japan vidare – nu väntar Sverige

Med tre raka segrar säkrade Sverige gruppsegern. Nu väntar Japan i OS-kvartsfinalen. – Det är ett välorganiserat, kvickt och passningssäkert lag, säger Peter Gerhardsson, landslagets förbundskapten.
SvD Sport

27 Jul 13:37 Rekord efter mardrömmen: "Inget kan stoppa mig"

Han kallar det för helvetesåret. Efter att ha putsat sitt tre år gamla svenska rekord på 800 meter fritt i OS kan Victor Johansson, 22 år, lägga det bakom sig. – Jag är tillbaka. Ge mig tre år till så är det fan inget som kan stoppa mig, jublar han.
SvD Sport

27 Jul 20:16 Raphael Varane är klar för Manchester United

Real Madrids mittback Raphael Varane kommer att spela i Manchester United nästa år, skriver flera medier. Bara den obligatoriska läkarundersökningen återstår innan affären är i hamn. Enligt Expressen landar övergångssumman på runt en halv miljard kronor. Fransmannen har under karriären vunnit fyra Champions League-titlar och 2018 vann han VM-guld med Frankrike.
omni.se

27 Jul 06:29 Apple åtgärdar sårbarhet i flera operativsystem

Apple har släppt säkerhetsuppdateringar för sina operativsystem IOS, Ipad OS och Mac OS, som alla åtgärdar en sårbarhet som redan kan ha utnyttjats. Det handlar om en sårbarhet som skulle kunna ge hackare full kontroll över den attackerade enheten, och Apple uppmanar nu därför användarna att uppdatera sina enheter. Apple har avböjt att kommentera saken ytterligare, skriver The Record.
omni.se

27 Jul 14:23 Så lite skatt betalar Google och Facebook

De beräknas svälja två tredjedelar av Sveriges digitala annonsmarknad. Men Facebook och Google betalar tillsammans bara 37,3 miljoner kronor i skatt. Nu kan en förändring vara på gång.
SvD Näringsliv
 
Visa mer nyheter