4 May 09:50 Skadlig kod för Android sprids via falska SMS

Hackare genomför just nu en kampanj i Storbritannien där man planterar skadlig kod på Androidanvändares telefoner genom att använda sig av falska SMS-meddelanden. Det rapporterar M3. Meddelandena ser ut att komma från till exempel Amazon eller DHL och innehåller en länk där man uppmanas spåra sin försändelse. Länken leder användarna till en sajt där de ombeds ladda ned en ”spårningsapp” som i själva verket är spionprogrammet Flubot. Den som laddat ned programmet måste fabriksåterställa sin telefon för att bli av med det.

4 May 07:22 Skarsgård klar för tredje säsongen av Succession

Den svenske skådespelaren Alexander Skarsgård kommer att gästa tredje säsongen av tv-serien Succession, rapporterar Hollywood Reporter. Skarsgård ska spela rollen som Lukas Matsson, en framgångsrik vd och techföretagare, enligt sajten. Succession handlar om maktkampen runt en amerikansk mediemogul. Att Skarsgård medverkar i serien innebär att han återvänder till HBO, där han tidigare spelat mot bland annat Nicole Kidman i det Emmy-belönade dramat Big Little Lies.
omni.se

4 May 17:59 Barn skiljs från föräldrar i stridernas Tigray

Tusentals barn har skiljts från sina föräldrar, uppger Rädda Barnen.
HD Världen - TT

4 May 17:59 Barn skiljs från föräldrar i stridernas Tigray

Den väpnade konflikten i delstaten Tigray i Etiopien har fått en förödande konsekvens. Tusentals barn har skiljts från sina föräldrar när människor flytt strider, uppger Rädda Barnen.
SvD Världen
© Vincent Yu

4 May 14:59 Hongkong förbereder lag mot ”fake news”

Oro för pressfriheten – snabba steg mot ökad kontroll av medier
DN Världen

4 May 19:38 M: Det viktigaste för Centern är att vara mot SD

Beskedet att Centerpartiet ”till stora delar” stället sig bakom regeringens migrationsproposition visar att det är viktigare för C ”att vara mot SD än för den egna politiken”. Det skriver Moderaternas migrationspolitiska talesperson Maria Malmer Stenergard på Twitter. ”Förvisso föga förvånande - det ligger helt i linje med hur de agerat sedan det senaste valet”, skriver hon vidare. C-ledaren Annie Lööf skrev tidigare under tisdagen på Facebook att hon anser att justeringar i regeringens förslag gör att det nu bättre stämmer överens med C:s politik. Hon skrev också att motförslaget från M, KD, L och SD skulle innebära att flera delar som är viktigt för C kraftigt skulle begränsas.
omni.se

4 May 09:41 Reinfeldt blir ordförande i drivmedelsorganisation

Sveriges förre statsminister Fredrik Reinfeld blir ny ordförande i Drivkraft Sverige, en branschorganisationen för petroleum- och biodrivmedelsindustrin, enligt ett pressmeddelande. – Det viktigaste steget för att nå ett hållbart samhälle som ligger framför Sverige är omställningen av drivmedel och mobilitet. Det måste genomföras med stor beslutsamhet, kunskap och baserat på kommersiellt gångbara lösningar, säger Fredrik Reinfeldt. – Jag ser fram emot att arbeta för att förverkliga allt det. Reinfeldt efterträder Ewa Björling som avgår i samband med stämman i slutet av maj.
omni.se

4 May 12:33 Saabs nya stridsplan mål för dagliga spionattacker

Svenska försvarsjätten Saab har utvecklat ett nytt stridsflygplan digitalt. Nu är flyget måltavla för spioner på en daglig basis, säger bolagets vd Micael Johansson till DN. – De vill åt vår teknik och ibland hur vi gör saker. Det är få som har utvecklat ett stridsplan fullt digitalt som vi har gjort. Johansson säger vidare att man inte vet vem som ligger bakom attackerna.
omni.se

4 May 15:55 Barn på bad smygfilmades via armbandsur

En man i Malmö döms för att ha smygfilmat barn på badanläggningar med hjälp av ett armbandsur med inbyggd kamera. Polisen fick tips från FBI och Europol som ledde vidare till den tidigare förskoleanställde mannen i höstas, rapporterar SVT Nyheter Skåne
HD Malmö - TT

4 May 15:00 Misstänkt för knivdåd i Båstad häktad

Greps i Karlskrona i helgen.
HD Båstad - Robert Dujmovic

4 May 11:30 Sveriges insatser för judarna ändrade riktning

Ska vi skämmas eller vara stolta över Sveriges insatser för att hjälpa utsatta judar? På Forum för levande historia visas två intressanta utställningar som fördjupar bilden av hur vår hållning förändras under krigsåren.
SvD Kultur

4 May 21:54 Äldre kvinna utsatt för åldringsbrott i Svedala

En kvinna i 85-årsåldern blev uppringd av en person som påstod sig representera en bank. Därefter fick kvinnan besök av en eller flera personer som kom över kvinnans bankkort samt smycken. Det är just nu okänt om pengar dragits från kvinnans konto.
Expressen Kvällsposten - Viktor Nordblad

4 May 01:47 Ung man mördad i södra Stockholm

En man i 20-årsåldern har avlidit efter att ha hittats med allvarliga skottskador på en plats utomhus i Alby i södra Stockholm. Polis och ambulans larmades till platsen strax efter midnatt och flera patruller söker just nu igenom området. - Det finns fl
HD Sverige - TT

4 May 02:08 Marvelplanen klar för de närmaste åren

Marvel berättar mer om sina filmplaner för de kommande åren i en ny trailer, där flera uppföljares titlar och premiärmånader presenterades. Efter dryga året utan Marvelfilmer börjar den Disneyägda studion nu se ljuset i tunneln. Och kan man inte få nog
HD Nöje - TT
 
Visa mer nyheter