28 Jul 11:47 Mikkey Dee om vännen: ”Han var grym, helt unik”

Svenske hårdrockstrummisen Mikkey Dee turnerade ihop med Slipknot flera gånger och sörjer vännen Joey Jordisons bortgång. Den tidigare trummisen i heavy metal-bandet blev bara 46 år gammal – Han var en jättegrym trummis, helt unik. Du vet det finns många duktiga trummisar men Joey var något helt speciellt: hans fotarbete och baskaggarna, det var otroligt bra, säger han till GP. Mikkey Dee var tidigare medlem i Motörhead och sedan 2016 är han trummis i tyska Scorpions.

28 Jul 11:26 Leif GW om häktade mannen: Svag bevisning

En 25-årig man har häktats misstänkt för inblandning i barnskjutningen i Flemingsberg. Men det är på svag bevisning som mannen nu hålls häktad, enligt kriminologen Leif GW Persson. – Det är inget riktigt tungt som kan anföras i nuläget, säger han i TV4:s ” Nyhetsmorgon ”.
Expressen Nyheter - Jennifer Snarbacka

28 Jul 17:08 Högtryck för resesektorn: ”Våra flyg går helt fulla”

Resesektorn vittnar om stark återhämtning efter förra sommarens bottensäsong. Flera resebyråer som Aftonbladet talat med uppger att deras flighter är fullbokade. – Våra flyg går helt fulla, intresset är stort nu, säger Annika Lindberg på Apollo. Hos Apollo har bokningsvolymen i sommar legat på ungefär 70 procent av ett normalår. Resenärerna har föredragit destinationer som Grekland och Kroatien. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis populära systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger Sveriges bästa bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Omnis läsare erbjuds nu att läsa Omni Ekonomi gratis över hela sommaren (två månader, värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.
omni.se

28 Jul 10:02 Per Bolund: ”Alla behöver göra förändringar”

Regeringen vill att Sverige tar ett större ansvar för att nå klimatmålen. En del i arbetet ligger på individnivå, menar klimatminister Per Bolund (MP), som bedömer att flera svenskar behöver förändra sin livsstil. – Min övertygelse är att vi alla behöver göra förändringar, säger han till Dagens Nyheter .
Expressen Klimat - Jennifer Snarbacka

28 Jul 01:44 Polisen om stormningen: ”Så här kommer jag att dö”

Första kongressförhören som ska gå till botten med hur USA:s kongressbyggnad kunde stormas inleddes på tisdagen. Flera poliser som tjänstgjorde vid Kapitolium den 6 januari berättade om sina smärtsamma upplevelser när en argsint mobb bröt sig in, rapporterar CNN . – Jag hörde dem skandera ”döda honom med hans eget vapen”, säger polisen Michael Fanon.
Expressen Nyheter - Alexander Jacobsson

28 Jul 10:14 Rinkebypedofilens dom överklagas till hovrätten

Tingsrättens dom mot den så kallade Rinkebypedofilen överklagas till hovrätten, rapporterar P4 Stockholm. Den tidigare ostraffade 67-årige mannen dömdes nyligen till tio års fängelse för grova sexualbrott mot ett flertal barn, samt grovt barnpornografibrott. – Målsägandena, varav den yngste endast var ett år gammal när övergreppen började, har genomgående befunnit sig i en skyddslös och utsatt situation, sa chefsrådmannen Axel Persson i samband med tingsrättens dom den 8 juli. Åklagaren och två målsägande har överklagat domen och vill att mannen fälls för fler brott.
omni.se

28 Jul 04:30 Miljonerna bakom svenskarnas fiske: ”Är väldigt stora summor”

För bara 30 år sedan var karpfisket knappt existerande i Sverige. Nu är aktiviteten febril. Men fiskarna arbetar inte i medvind – efter brexit är utbudet på utrustning skral, och nyligen ville Havs- och Vattenmyndigheten förbjuda nyetableringen av fisken. Samtidigt pågår en diskussion om allas möjlighet att fiska karp i en allt slutnare fiskevärld. Kvällsposten har följt Sveriges karppionjär under en karpfisketävling i skånska Tunbyholmssjön.
Expressen Kvällsposten - Louise Lennartsson

28 Jul 16:58 Tegnell förstår inte larm om reglerna: ”Är väldigt enkelt”

Folkhälsomyndigheten har inte fått några signaler om att människor inte följer coronarestriktionerna på grund av att sommarens förändringar anses vara otydliga. Det säger statsepidemiolog Anders Tegnell till Aftonbladet. Detta efter att det i den senaste rapporten från länsstyrelserna varnats för att både allmänheten och ”en del verksamhetsutövare” tror att alla restriktioner tagits bort, skriver tidningen. – Jag förstår inte hur man kan tycka att det är otydligt, säger Tegnell. Han säger till exempel att det är sittande servering som är regeln på restauranger, och att det är ”väldigt enkelt”.
omni.se

28 Jul 20:23 Regionen om granskningen: Går emot våra värderingar

Att vårdgivare i Skåne låter patienter välja läkare och tandläkare utifrån etnicitet ”är på tvärs” med regionens värderingar. Det säger Region Skånes tillförordnade HR-direktör Jan Lundin till SVT Nyheter Skåne. Detta sedan en granskning från DN tidigare i veckan visat att alla regioner i Sverige har vårdgivare som låter patienter välja att listas av etniskt svenska läkare och tandläkare. Enligt SVT rör det sig om flera offentliga och privata vårdgivare i Skåne. – Vi möter ju medborgarna i Skåne, och det speglar det samhälle vi har och den utmaning som finns i samhället, säger Lundin.
omni.se

28 Jul 14:30 Bostadspriser faller: ”En indikator för hela landet”

Bostadspriserna i Storstockholm sjunker, och gör nu det största klivet bakåt på drygt ett år. Experter menar att marknaden börjar bromsa in – men att väldigt lite talar för ett större ras.
SvD Näringsliv
© U.S. Capitol Police via AP

28 Jul 19:20 Det vet vi om de åtalade för stormningen

Drygt 500 personer inför rätta efter stormningen av USA:s kongress.
DN Världen

28 Jul 10:25 Regeringen: Bygg Norrbotniabanan hela vägen

Trafikverket får i uppdrag att omgående planera den andra halvan av Norrbotniabanan, delen från Skellefteå till Luleå. – Arbetet med att fullfölja hela Norrbottniabanan är därmed i gång, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) på en pressträff.
SvD Näringsliv

28 Jul 16:41 Unika upptäckten: Fem vargvalpar födda i Väst

Vargvalpar har upptäckts av länsstyrelsens kameror i Brängenreviret på gränsen mellan Jönköpings län och Västra Götalands län. Enligt Anita Bergstedt, som är chef på viltenheten, förekommer vargvalpar sällan på så sydliga platser. – Det är väldigt ovanligt att vargar föds så här långt söderut, det kan vara det sydligaste som de har fötts i landet, säger hon.
Expressen GT - Maya Lagerholm
© Peter Parks/AFP/TT

28 Jul 19:22 Hyllar svenskan efter klättringen: ”Fantastiskt”

Josefin Olsson har under dramatiska väderförhållanden nått upp till silverplats i OS-seglingens laser radial.
DN Sport

28 Jul 23:16 Biden: Ryssland har kärnvapen och olja – inget annat

Stormakterna USA och Ryssland har under onsdagen mötts i ett nedrustningssamtal. Många hade hoppats att det här skulle tina upp den frusna relationen mellan länderna, men den hårda tonen forsatte, skriver internationella medier. I ett tal från USA:s president anklagade Biden Ryssland för att de redan nu har börjat lägga sig i USA:s kongressval 2022 genom desinformation och kallade det ett ”rent övergrepp”. – Putin sitter på toppen av en ekonomi som har kärnvapen och olja, men inget annat, tillade Biden. Talet fick kritik från Kreml som sa att USA ”knappast är en partner, utan snarare en motståndare”.
omni.se

28 Jul 16:31 Svenskarna oense om nya OS-reglerna

Sara Algotsson Ostholt dissar de nya OS-reglerna i fälttävlan och tror att de skadar sporten. En helt annan åsikt har Ludwig Svennerstål. – Jag tycker att det är magiskt, säger han.
SvD Sport
 
Visa mer nyheter