27 Jul 10:59 24-åring döms för terrorism under Hongkongs nya lag

I dag föll domen mot den 24-årige servitören Tong Ying-kit, den första som prövats under Hongkongs nya hårda säkerhetslag. Han döms skyldig till terrorism efter att ha kört sin motorcykel in i en grupp poliser med en flagga med texten ”Befria Hongkong - vår tids revolution”, enligt en kinesisk domstol. Straffet har ännu inte förkunnats men fallet ses som en värdemätare på hur kinesiska myndigheter kommer använda den nya lagen, rapporterar SR Ekot. Domen fördöms av människorättsgrupper, skriver ABC News. Enligt Peking och regeringen i Hongkong är syftet med den nya lagen att verka stabiliserande efter demokratiprotesterna som inleddes 2019, skriver Reuters.
© Vincent Yu

27 Jul 10:29 24-åring döms för terrorism i Hongkong

Första domen med nya kontroversiella säkerhetslagen – riskerar livstids fängelse.
DN Världen

27 Jul 13:49 Regleringsoro pressar Hongkongbörsen

Hongkongbörsen har fallit kraftigt de senaste dagarna. Orsaker är både de stora techjättarnas betydelse och oron inför fler regleringar internationellt.
SvD Näringsliv

27 Jul 08:44 25-åringen häktad efter skjutningen i Flemingsberg

En man i 25-årsåldern har häktats, misstänkt för inblandning i skottlossningen där två små barn skadades i Flemingsberg, skriver Expressen. Mannen misstänks för grovt vållande till kroppsskada och grovt vapenbrott. Vid skjutningen den 17 juni skadades två barn, en femårig flicka och en sexårig pojke, när de var ute och lekte. Flera personer med koppling till gängbrottslighet greps efter händelsen men släpptes sedan. Mannen själv nekar till brott, rapporterar Ekot.
omni.se
© Hannah Wallace Bowman

27 Jul 17:58 Flyktingräddare för kritisk för grekisk medalj

Iasonas Apostolopoulos har hyllats över hela Europa för att ha räddat hundratals migranter i sjönöd.
DN Världen

27 Jul 08:38 25-åring häktad efter barnskjutning

En man i 25-årsåldern häktas efter skottlossningen den 17 juli i Flemingsberg där två barn skottskadades. Han är misstänkt för grovt vapenbrott och grovt vållande till kroppsskada.
SvD Sverige
© Karl Melander

27 Jul 17:40 ”Kalkylerna bör tas med en nypa salt”

Branschen larmar – men Hans Lööf vid KTH är inte övertygad av beräkningarna.
DN Ekonomi

27 Jul 06:00 60-årig man åtalas för massavrättningar

En 60-årig man åtalas vid Stockholms tingsrätt för grovt folkrättsbrott och flera mord vid massavrättningar i Iran 1988. Mannen, som suttit häktad i snart två år, misstänks ha haft en ledande roll i avrättningarna av tusentals politiska fångar.
SvD Sverige

27 Jul 16:13 Nytt OS-guld för Werth – ingen ryttare har fler

Tidernas främsta OS-ryttare? Hon heter Isabell Werth. När tyskarna firade guldet i dressyrens lagfinal klev sportens dominant upp på sju olympiska guld. Redan i morgon har hon chansen att ta det åttonde.
SvD Sport

27 Jul 09:07 Kardinal inför rätta i förskingringsskandal

Efter en två år lång utredning i Vatikanstaten inleds under tisdagen en rättegång mot tio personer, bland dem en tidigare mäktig italiensk kardinal. De åtalade anklagas bland annat för bedrägeri, förskingring och korruption.
SvD Världen

27 Jul 23:46 England väntas öppna för turister från EU och USA

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson väntas under onsdagen godkänna att färdigvaccinerade turister från USA och EU åter släpps in i England, skriver Financial Times. Beslutet kan komma att träda i kraft redan nästa vecka, enligt en källa i regeringen. Enligt källan ska det vara andra ministrar som övertalat Johnson att öppna landet för vaccinerade.
omni.se

27 Jul 11:43 Två döda efter stor explosion i industripark

En stor explosion inträffade vid en industripark för kemianläggningar i Leverkusen i västra Tyskland. Flera personer har skadats och två personer har dött i olyckan, uppger tyska medier.
SvD Världen

27 Jul 14:25 Efter kundernas reaktion – nu byter Jureskogs lock

Jureskogs-kunder har studsat till när de sörplar i sig läsk på hamburgarekedjan. På läsklocken finns det nämligen en svastika-symbol. – Två stycken har gjort oss uppmärksamma på det. De tror att vi är nazister, säger Jureskog, som beslutat att byta leverantör av locken.
Expressen Nyheter - Jennifer Snarbacka

27 Jul 20:31 Kritik mot Cementa: ”Tog inte fram underlag”

Nu höjs kritiska röster mot Cementa. Bolaget hade tidigt varnats för brister i underlaget till domstolarna. Den akuta risken för cementbrist i mängder av svenska industrier hade kunnat undvikas.
SvD Näringsliv

27 Jul 07:36 Fyra gripna för misshandel utanför pub i Göteborg i natt

Natten mot tisdag greps fyra män, misstänkta för misshandel av två personer utanför Lilla London i centrala Göteborg. Inga allvarliga skador ska ha åsamkats.
Expressen GT - Alva Nyblom

27 Jul 10:06 60-årig man åtalas för grovt folkrättsbrott i Iran 1988

En 60-årig man åtalas vid Stockholms tingsrätt för grovt folkrättsbrott och flera mord vid massavrättningar i Iran 1988. Mannen, som suttit häktad i snart två år, misstänks ha haft en ledande roll i avrättningarna av tusentals politiska fångar. – Jag är väldigt spänd, säger Iraj Mesdaghi, nyckelvittne och en av målsägarna.
Expressen Nyheter - Redaktionen
 
Visa mer nyheter