27 Jul 15:23 Uppgifter: Zlatan vill fortsätta i landslaget

Zlatan Ibrahimovic vill fortsätta spela i fotbollslandslaget, enligt källor till SVT Sport. – Zlatan är, enligt mina källor nära honom i Milano, helt inställd på att komma tillbaka och spela i landslaget igen, säger SVT:s Italienkorrespondent Jennifer Wegerup. Den 39-åriga Milanstjärnan gjorde i våras comeback efter en tids uppehåll från landsslagsspel. Däremot missade han sommarens EM på grund av en skada.

27 Jul 11:10 Ökade avgifter att vänta inom flyget

Det minskade flygandet under pandemin ledde till mindre intäkter i form av avgifter, enligt Transportstyrelsen. Myndigheten flaggar för höjda avgifter – och i förlängningen höjda biljettpriser.
SvD Näringsliv

27 Jul 20:36 "Operation Costa" överklagas till högsta instans

Den omtalade operationen Costa – där polis infiltrerade narkotikasmugglande svenskar i Spanien – bör bli en fråga för högsta instans. Det tycker den dömde man som nu vill bli friad då han anser att han aldrig hade begått brottet utan polisens provokation.
SvD Sverige

27 Jul 09:26 Sverige gruppsegrare efter vinst mot Nya Zeeland

2–0 | Sverige vann gruppspelsmatchen mot Nya Zeeland efter nickmål från Anna Anvegård i 17:e minuten och en nickskarv från Madelen Janogy i den 29:e. Det är den tredje raka segern för det svenska damlandslaget, vars startelva hade genomgått en ordentlig ommöblering inför dagens match. – Det de har gjort i dag är inte enkelt. Att byta många spelare men ändå behålla strukturen och stabiliteten, säger SVT:s expert Markus Johannesson. Segern mot Nya Zeeland innebär att landslaget ställs mot antingen Japan eller Kanada i kvartsfinal.
omni.se

27 Jul 07:34 Larmet: Unikt p-piller slut i hela Sverige

P-pillret Qlaira, som bland annat används som behandling mot endometrios, är slut på alla apotek i Sverige, rapporterar SVT Nyheter.
Expressen Nyheter - Jennifer Snarbacka

27 Jul 10:05 Man i Stockholm åtalas för avrättningar i Iran

60-årig man åtalas för inblandning vid massavrättningar 1988.
DN Sthlm

27 Jul 00:15 Den som vill bo kvar talar mer dialekt

Inställningen till hemorten styr hur pass utpräglad dialekt man talar. Den som vill bo kvar efter skolan använder i större utsträckning dialektala varianter i sitt språk.
SvD Kultur
© Anne-Christine Poujoulat/AFP

27 Jul 17:53 Japanskt stjärnfall – favoriterna utslagna

Toppar medaljligan – men på tisdagen drabbades värdnationen av bakslag.
DN Sport

27 Jul 11:53 Succéår för Göteborgs glasstillverkare: ”Galet”

Glassförsäljningen går som tåget. Sommarväder i kombination med hemestrare har gjort att det gått upp med fem procent jämfört med första halvåret förra året – och i vissa fall har försäljningen skjutit än mer i höjden. – Vi ligger på 20 procent över budget, säger Katarina Mild, ägare och vd för Lejonet och Björnen.
Expressen GT - Alva Nyblom

27 Jul 13:33 Astra Zeneca-vägrare får ny chans i Blekinge

Från och med nästa vecka kan den som har tackat nej till Astra Zenecas vaccin erbjudas ny tid till Pfizer eller Modernas vaccin i Region Blekinge.
Expressen Kvällsposten - Ebba Torstensson

27 Jul 09:07 Kardinal inför rätta i förskingringsskandal

Efter en två år lång utredning i Vatikanstaten inleds under tisdagen en rättegång mot tio personer, bland dem en tidigare mäktig italiensk kardinal. De åtalade anklagas bland annat för bedrägeri, förskingring och korruption.
SvD Världen

27 Jul 17:24 Kapitoliumpolisen: Som ett slagfält

Kongressen i USA har inlett en utredning av händelserna den 6 januari, då kongressbyggnaden stormades. – Det vi tvingades uppleva var som något hämtat ur ett medeltida slagfält, sade Aquilino Gonell, en av Kapitoliumpoliserna.
SvD Världen

27 Jul 21:30 Uppgifter: Ny Ipad Mini får större skärm 8,3 tum

En kommande version av Apples minsta surfplatta Ipad Mini kommer att få en något större skärm än de tidigare enheterna haft. Det uppger åtminstone källor till sajten Apple Insider. Enligt dem så ska den nya versionen av Ipad Mini ha en skärm på 8,3 tum istället för de 7,9 tum som skärmen på dagens enhet mäter. Det råder däremot oenighet kring om den nya versionen av surfplattan kommer att få ett A14- eller ett A15-chipp, skriver svenska Macworld.
omni.se

27 Jul 02:28 Blinken manar till demokrati i Tunisien

USA lovar ekonomiskt stöd till Tunisien, samtidigt som man poängterar vikten av en öppen politisk dialog och demokratiska principer när den politiska krisen i landet fördjupas.
SvD Världen

27 Jul 05:55 Bedrägeristoppare växer snabbt – men gör fortsatt förlust

Börskandidaten Truecaller närmar sig lönsamhet och grundarna är på väg att bli miljardärer. Samtidigt spökar det förflutna. Ett förvärv har lett till en smäll på över 100 miljoner kronor, kan SvD Näringsliv berätta.
SvD Näringsliv

27 Jul 17:52 Krönikor: ”Efter nödropen måste vi göra något”

Tennispelaren Naomi Osaka, gymnasten Simone Biles och mountainbikecyklisten Jenny Rissveds har alla vittnat om mentala problem på grund av pressen som elitidrotten innebär. I en krönika frågar sig Aftonbladets Patrik Brenning om idrotten blivit för stor och för krävande. ”Efter de här tre nödropen måste vi göra något. För det kan inte få fortsätta så här”, skriver han. DN:s Johan Esk hyllar särskilt Jenny Rissveds för att hon har vågat tala öppet om sina problem. Han skriver att det är större än alla idrottsliga framgångar. ”Hon gjorde det för att hjälpa andra, för att sprida insikten att den som mår psykiskt dåligt inte ska tro att han eller hon är ensam om att brottas med känslorna”, skriver Esk.
omni.se
 
Visa mer nyheter