21 Jul 22:15 Vad Trumps motståndare saknar

I den amerikanska politiska debatten driver president Donald Trump en alltmer extrem retorik, å andra sidan tycks det demokratiska partiets politiker närmast förlamas av det enorma genomslag som Trump får och som demokraterna inte förmår besvara annat än med ”usch vad stygg han är”-klagan.
SvD Ledare
© Brendan Smialowski/AFP

21 Jul 19:03 Trumps nya attack: De borde be USA om ursäkt

Nytt utspel mot de demokratiska ledamöterna • Ocasio-Cortez svar: Kämpar för basala mänskliga rättigheter.
DN Världen - ['Alexander Kuronen', 'Thea Mossige-Norheim']

21 Jul 15:57 Trumps nya attack mot kvinnorna: ”Be om ursäkt”

Donald Trump har på nytt gått till attack mot fyra kvinnliga demokratiska kongressledamöter. Han anklagar dem för att inte vara ”kapabla att älska vårt land”, och kräver deras ursäkt. Tidigare i veckan uppmanade han dem att åka tillbaka till ”de totalt förstörda och kriminellt angripna länderna de kommer ifrån”. Detta trots att samtliga är amerikanska medborgare och tre av dem är födda i USA.
Expressen Nyheter - Mattias Knutson

21 Jul 08:57 Biebers kritik mot Trump: ”Släpp barnen ur burarna”

Justin Bieber har bett Donald Trump att ”släppa barnen ur burarna” när han ändå är i farten och försöker hjälpa ASAP Rocky ut svenskt fängelse. Barnen i fråga är ensamkommande migranter som hålls i anläggningar som beskrivits som osanitära och överfyllda. Cirka 11 000 ensamkommande minderåriga befinner sig just nu i den amerikanska statens förvar, enligt officiella rapporter.
Expressen Nyheter - Sara Malm

21 Jul 07:27 Trumps livsfarliga återvalskampanj

Svart, kvinna, invandrare och muslim. Det är den perfekta kombinationen av egenskaper hos en politisk motståndare när USA:s president går till attack. Det är en livsfarlig strategi som ska säkra fyra år till i Vita Huset.
SvD Världen

21 Jul 06:54 MORGONENS NYHETER: Stort gäng stormade klubb • Flygjättar stoppar resor till Egypten • Carl Bildts pik mot Trump

17 personer stormade under natten en nattklubb i centrala Stockholm. Polisen utgår från att det var samordnat. British Airways och Lufthansa ställer in sina flygningar till Egyptens huvudstad Kairo efter larm om förhöjd risk för terror. Efter att Donald Trump och Stefan Löfven fört samtal om ASAP Rocky-fallet pikar nu dessutom Carl Bildt den amerikanska presidenten. Expressen ger dig morgonens nyheter.
Expressen Nyheter - Viktor Hedlund