23:27 Ex-minister sågar teori om ubåt: Hade behövts enorm mörkläggningsoperation

Tidigare politikern Anders Björck avfärdar i SVT:s Aktuellt den estniske åklagaren Margus Kurms teori om att M/S Estonia sjönk efter att ha kolliderat med en svensk ubåt. Björck, som var moderat försvarsminister när katastrofen inträffade, menar att han omedelbart skulle ha fått en rapport om det. – Det hade behövts en enorm mörkläggningsoperation om man gjort något sådant här och försökt dölja det, säger han. Enligt Björck fanns endast tolv svenska ubåtar i drift när olyckan inträffade i september 1994. Tidigare i dag avslöjades i dokumentären ”Estonia – fyndet som förändrar allt” att det finns ett fyra meter långt hål i fartygets skrov.
omni.se

19:00 Starka känslor luftas för den riktigt unga publiken

Teater för de minsta barnen kan handla om att låta starka känslor pysa ut. SvD:s Karin Helander ser ballonger få liv och två olika temperament krocka.
SvD - Scen, Kultur

17:38 Estnisk åklagare: Sveriges regering mörkade uppgifter

Estlands tidigare statsåklagare Margus Kurm anklagar den dåvarande svenska regeringen ledd av Ingvar Carlsson (S) för att ha mörkat uppgifter om vad som hände i katastrofen 1994, skriver Eesti Päevaleht. Han hävdar att 25 svenska ministrar kände till vilket skick vraket var i men undanhöll det medvetet. Kurms teori är att M/S Estonia krockade med en svensk ubåt, något han menar är orsaken till dåvarande regeringens agerande. Tidigare i dag avslöjades i en ny dokumentär på Discovery att det finns ett fyra meter långt hål i fartygets skrov.
omni.se

15:40 Personbil har kört in i vägg

En trafikolycka har inträffat på Eriksfältsgatan i Malmö. Enligt de första uppgifterna till polisen är det en personbil som har kört in i en vägg.
Sydsvenskan Malmö

06:30 ”Skadan uppkom efter en kollision”

▸ Experternas två teorier: Krock med ubåt eller sten på botten
Aftonbladet

27 Sep 18:28 Krock på E18 – åtta personer inblandade

Två personbilar har krockat på E18 vid Norrtälje. Totalt ska åtta personer ha färdats i bilarna och skadeläget är okänt. – Det är stopp på vägen i båda riktningar, säger Tommy Wollberg, ledningsbefäl vid Räddningscentral Mitt.
Expressen Nyheter - Sofia Clason

27 Sep 15:35 Bilrånare jagas av polishelikopter – krockade på E4

Två personer eftersöks av polispatruller och polishelikopter efter en bilstöld i Alby centrum strax utanför Stockholm, rapporterar SVT Nyheter. Efter rånet åkte gärningspersonerna ut på E4:an och krockade med en annan bil. – De har kolliderat med en bil och lämnat platsen i en annan bil, säger Eva Nilsson, polisens presstalesperson. Inga personer har rapporterats skadade.
omni.se

27 Sep 05:14 Svår älgkrock nära Nykvarn

En person allvarligt skadad efter krock med älg på E20.
DN Sthlm - TT

27 Sep 04:41 En allvarligt skadad efter krock med älg

Flera fordon från räddningstjänsten larmades ut till Nylvarn
Expressen Nyheter - Redaktionen

27 Sep 04:06 Svår älgkrock nära Nykvarn

En person är allvarligt skadad efter en älgkrock på E20 nära Nykvarn, rapporterar Länstidningen Södertälje. Olyckan skedde vid 01.30-tiden natten till söndagen i höjd med Nygårds hagar, nordöst om Nykvarn, och sex ambulanser och flera fordon från räddni
HD Sverige - TT

27 Sep 04:00 Pikettys plan rubbar inte kapitalismen

Mikael Nyberg om hur stjärnekonomens idévärld krockar med en krass verklighet
Aftonbladet

27 Sep 00:29 Kvinna svårt skadad i cykelolycka

En kvinna i 60-årsåldern fick livshotande skador i en trafikolycka, uppger Region Skåne på sin sajt. Olyckan skedde vid 21-tiden på lördagskvällen i trakten kring Lönsboda och ska enligt uppgifter till sjukhuset ha varit en cykelolycka, men omständighet
HD Skåne - TT