11 Jul 15:43 Vänsterns stjärnskribent vågade kritisera de egna

Det är både förståeligt och vemodigt att Åsa Linderborg slutar som kulturchef på Aftonbladet. Frågan är om efterföljaren kan hålla fast vid Linderborgs berömvärda ambition att gå på tvärs mot rådande uppfattningar.

11 Jul 13:55 Badvattnet otjänligt efter kraftiga regnen

För mycket bakterier i vattnet vid Fria bad, Kallis och Tropical beach
HD Helsingborg - Torbjörn Wester

11 Jul 06:15 Fem stjärnor som kan flytta i sommar

Transferkarusellen är i full gång. Här är fem fotbollsstjärnor som kan byta klubb i sommar.
SvD Sport

11 Jul 14:27 Dystra domen: Stjärnan borta resten av året

Viktor Claesson fick hjälpas av planen i EM-kvalmatchen mot Spanien i början av juni med en befarad knäskada. Sedan dess har det varit tyst. Nu meddelar klubblagets tränare att landslagsmittfältaren blir borta resten av året. – Han kommer att bli borta längre än sex månader säger Murad Musajev, till webbplatsen Russian Football News.
SvD Sport
© Studio S

11 Jul 13:03 Klassöverskridande indiskt kärleksdrama

Men ”Sir” saknar laddning, skriver Wanda Bendjelloul.
DN Kultur & Nöje - Wanda Bendjelloul

11 Jul 14:46 Inledde med seger – nu jagar stjärnan GP-titeln

Karriärens första GP-seger i Falsterbo skulle sitta fint. – Alla segrar är viktiga och visst skulle det vara kul att vinna på hemmaplan, säger Malin Baryard Johnsson. Hon började just så – som vinnare. Landslagsryttaren är där hon brukar vara så här års
HD Sport - TT

11 Jul 08:23 Vakter vid Metallicakonsert struntade i rökförbudet

De vakter som var i tjänst under Metallicas konsert på Ullevi i tisdags ska ha struntat i att agera när delar av publiken rökte. Det har fått miljöförvaltningen att skicka ett brev till Got Event, där man ifrågasätter varför inte rökförbudet efterlevts. – Det har helt klart brustit i reglerna om att följa tobakslagen, säger Yusra Moshtat, miljöinspektör på Miljöförvaltningen Göteborg, till SVT Nyheter Väst.
Expressen GT - Alfred Dikalow
© AP

11 Jul 19:15 Tech-stjärnornas kamp om rymden – så ska de bygga nya internet

Tror du att Elon Musk och Jeff Bezos skjuter upp raketer för att det är skoj, eller för att hinna först till Mars? Kanske. Men tech-miljardärerna kapplöper också om att bygga ett nytt, satellitbaserat, internet – och Ericsson vill med på ett hörn.
DI Nyheter - Jesper Mothander

11 Jul 18:02 Vägar avstängda efter stor vattenläcka

En stor vattenläcka har inträffat vid Trandöbron i Borås, rapporterar Borås Tidning. Flera vägar har stängts av och invånare står utan vatten i sina bostäder. – Det verkar som att det är en dricksvattenledning som läcker. Det är en större läcka, säger Niklas Ignell, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund till BT .
Expressen GT - Lovisa Waldeck

11 Jul 06:59 Ministerns iskalla svar: ”Sverige har inte rätt att fråga om Dawit Isaak”

ASMARA. Den svensk-eritreanska journalisten Dawit Isaak har suttit fängslad här i Eritrea utan rättegång i snart 18 år. I fjol växte hoppet när landet undertecknade ett fredsavtal med ärkefienden Etiopien, sanktionerna hävdes och gränsen säkrades. Likafullt sitter Dawit kvar i sin cell. Och frågan som plågar hans familj hemma i Sverige – om han är död eller levande – besvaras med iskyla av diktaturens män. – Sverige har inte rätt att fråga om Dawit Isaak, säger informationsminister Yemane Gebremeskel till Expressen.
Expressen Qs - Kassem Hamade

11 Jul 12:46 Jurister: Utan nya lagen hade han friats

Om inte nya samtyckeslagen och brottet oaktsam våldtäkt funnits hade en 27-årig man – som nu fällts av HD för just detta – med stor sannolikhet gått fri. Det tror advokat och åklagare, efter första domen i högsta instans efter den omtalade lagändringen.
SvD Sverige

11 Jul 15:01 Länsstyrelsen ger Naturvårdsverket medhåll i kritiken mot Preem

Länsstyrelsen i Västra Götaland ansluter till Naturvårdsverket som uppmanat regeringen att titta närmare på möjligheten att ta över tillståndsärendet för Preems utbyggnad av oljeraffinaderiet i Lysekil.
DI Nyheter - TT

11 Jul 18:48 Springsteen rockade i Falsterbo

Jessica Springsteen gick in och visade att hon är ”born to ride”.
HD Sport - My Östh Gustafsson

11 Jul 21:44 Piraterna bröt förlustsvit med derbyseger

Efter sex raka förluster kom äntligen en seger för Piraterna som vann torsdagens speedwaymatch mot Indianerna i Motala med 51–39.
DN Sport - TT
© Alexander Mahmoud

11 Jul 16:30 Irynas nådeansökan inskickad till regeringen

Fick utvisningsbesked tidigare i veckan • Advokaten: Inte värdigt ett demokratiskt samhälle.
DN Sthlm - ['Alexandra Carlsson Tenitskaja', 'Thea Mossige-Norheim']
 
Visa mer nyheter