17 Apr 14:23 Steinfeld ställer känslor mot kunskap och klarhet

Om adjektiv som ”spännande” och ”fascinerande” inte bara är utslitna ord utan också alldeles för känsloladdade omdömen för att beskriva ett verk, då börjar kritikerns verktygslåda kännas väl skral.

17 Apr 15:41 Cyklande orkester spred vårkänslor i centrum

Shoppingevent i Landskrona lockade ut folk på stan.
HD Landskrona - Sofia Schlein

17 Apr 08:31 Betygen sjunker när andra lärare rättar

Betygen på de nationella proven spretar fortfarande en hel del när de rättas på nytt av andra lärare. Fler än hälften av proven får då andra betyg – och oftast något mindre generösa än de som elevens lärare gav.
SvD Sverige
© Jonathan Brady/WPA Pool/Shutterstock

17 Apr 18:55 En ensam drottning – och två prinsar

Ensam drottning Elizabeth utan någon att hålla i handen och två prinsar som samtalade – detta minns vi från begravningen.
DN Världen - Clas Svahn

17 Apr 15:00 Sjögren som bäst när han komplicerar

John Sjögrens nya bok handlar om att öppna sig mot sanningen –om modet att säga ja. Maria Küchen läser ”Öppna dig” och undrar hur modiga människor i praktiken kan förväntas vara.
SvD - Kultur, Litteratur

17 Apr 10:52 Milismedlem erkänner del i kongresstormning

En Trumpanhängare har erkänt sig skyldig till brott i samband med stormningen av kongressen i Washington den 6 januari. Det rapporteras vara det första fallet i FBI-utredningen där någon lagförs efter upploppet – och börjar samarbeta med polisen.
SvD Världen

17 Apr 06:52 Värmland säger nej till kramar för vaccinerade

Folkhälsomyndighetens nya riktlinjer om att man som vaccinerad kan krama om sina barnbarn tre veckor efter den första dosen gäller inte i Värmland. Det meddelade Smittskydd Värmland i går eftermiddag. Smittskyddsläkare Anna Skogstam säger nej till kramarna på grund av det allvarliga smittläget i länet.
omni.se

17 Apr 22:51 Michigan inför krav på munskydd för alla över två

I ett försök att bromsa covidsmittan har den amerikanska delstaten Michigan infört obligatoriskt krav på munskydd för alla från två års ålder, skriver DN. Kravet på munskydd och flera restriktioner förlängs också till 24 maj. Michigan har den senaste veckan haft den högsta smittspridningen i USA med 538 bekräftade fall per 100 000 invånare och fler fall per dygn totalt sett än de dubbelt så stora delstaterna New York och Florida.
omni.se

17 Apr 11:28 Bred kritik mot medborgarskapsprov

Förslaget att införa medborgarskapsprov sågas. Skolverket vill inte utforma proven, universiteten inte arrangera dem och lärarna ser risk för att utsättas för ökad press.
SvD Sverige

17 Apr 14:30 Arne Johnsson ger allt som visar sig ett värde

På ytan skildrar ”Zoetrop” en resa, men platsen är inte det viktiga. I stället formar sig dikten till en idé om hur allt det som omger oss kan ges samma vikt. Henrik Sahl Johansson har läst Arne Johnssons nya diktsamling.
SvD - Kultur, Litteratur

17 Apr 10:00 Ett flaskskepp med kurs mot 1970-talet

Blickar samtidskonsten mot sitt nära förflutna? Dan Backman anar ett släktskap med 1970-talets sakliga men mystiska måleri i Anna Bjergers nya verk. Och Nadia Hebson hämtar sitt formspråk från 1980-talets Memphisgrupp.
SvD - Kultur, Konst

17 Apr 06:00 Pedagog döms för sexofredande av grundskoleelev

Mannen uppmanade flickan att skicka nakenbilder på sig själv
HD Bjuv - Birgitta Johansson

17 Apr 08:51 Storm mot Bidens svikna flyktinglöften

Vita huset kommer att behålla Trumps gräns på 15 000 människor per år.
HD Världen - TT

17 Apr 11:27 Bred kritik mot medborgarskapsprov

Skolverket vill inte utforma proven, universiteten inte arrangera dem.
HD Sverige - TT

17 Apr 18:00 ”Det är annorlunda mot hur det var förr”

Coronakommissionen påtalade stora systemfel inom äldreomsorgen. SvD följde undersköterskan Annelie Gonnéus för att få hennes och hennes enhets bild av vardagen i hemtjänsten.
SvD Sverige

17 Apr 04:34 Protester mot polisvåld i Chicago

För andra dagen i rad deltog hundratals människor i Chicago i demonstrationer mot polisvåld på fredagen. Med slagord som "Upp med händerna, skjut inte" tågade de på gatorna och krävde rättvisa för 13-årige Adam Toledo, som sköts till döds av polis trots
HD Världen - TT
 
Visa mer nyheter