16 Sep 08:25 Spotify rasar mot Apples agerande

Efter att Apple lanserat en ny pakettjänst för sina streamingtjänster går svenska Spotify till hård attack mot techjätten. Apples agerande kan orsaka ”obotlig skada” på branschen, enligt Spotify.
SvD Näringsliv - Läs mer på svd.se

16 Sep 08:24 Spotify rasar mot Apples agerande

Musiktjänsten Spotify kritiserar Apple kraftfullt efter att IT-jätten på tisdagen lanserat nya tjänster som ytterligare stänger Spotify och andra konkurrenter ute från Apples användare. Den svenska musikjätten kräver att konkurrensmyndigheterna agerar s
HD Ekonomi - TT

16 Sep 06:52 Spotify riktar hård kritik mot Apple

Spotify har kort efter att Apple lanserat sitt nya abonnemangspaket Apple One publicerat ett uttalande där man går till hård kritik mot Apples metoder, som man menar hämmar konkurrensen. Spotify nämner inte Apple One specifikt, men tajmingen tyder på att det är den paketlösning som Apple presenterade i samband med sitt tisdagsevent som inte fallit den svenska streamingjätten i smaken. Med Apple One kan användarna få tillgång till bland annat Apple Music, Apple TV+ och Apple Arcade till ett paketpris. ”Apple har ännu en gång utnyttjat sin dominerande ställning och använt orättvisa metoder som favoriserar deras egna tjänster. Vi vill uppmana konkurrensmyndigheter att agera snabbt och begränsa Apples konkurrenshämmande beteende, som riskerar att orsaka utvecklare skada och som hotar vår kollektiva frihet att lyssna, lära, skapa och umgås” skriver Spotify.
omni.se

16 Sep 12:48 SAS pilotfack: Samtalen inte klara än

SAS-piloterna har nobbat förslaget om sänkta löner, uppger den norska tidningen Dagens Näringsliv med hänvisning till SAS informationschef. Därmed skulle de tidigare varslade 560 piloterna bli av med jobbet, vilket innebär att alla anställda efter 2001
HD Näringsliv - TT
© Mickan Palmqvist

16 Sep 13:27 Vill utreda förbud mot gängmedlemskap

Majoritet i riksdagen för utredning • Damberg: ”Jag tror inte att det skrämmer gängen.”
DN Sverige - Hanna Jakobson

16 Sep 06:00 Hör Arklövs erkännande

▸ ”Gick till polisen och sköt honom i pannan”
Aftonbladet

16 Sep 11:12 Vasaloppet varslar personal

Först snöbristen i vintras och sedan coronapandemin som slog till med full kraft. Det får konsekvenser för organisationen bakom Vasaloppet. För att komma i balans genomförs ett besparingsprogram och personal varslas.
SvD Sport

16 Sep 05:29 Sally minskar i styrka men faran inte över

Sally har nedgraderats från orkan till tropisk storm. Men faran är inte över – och under sin framfart på USA:s södra kust har ovädret orsakat vad som beskrivs som rekordstora översvämningar.
SvD Världen

16 Sep 07:35 ”Årets fynd” – runsten plöjdes upp från åker

När lantbrukaren skulle plöja åkern i trakterna kring Loftahammar norr om Västervik stötte han på en stor platt sten. Men inte vilken sten som helst – ena sidan var täckt med runor, rapporterar Dagens Västervik. Att det rörde sig om en unik runsten uppt
HD Sverige - TT

16 Sep 17:43 Tysk polisräd mot nazistanklagade kolleger

29 poliser har tagits ur tjänst i väntan på utredning.
HD Världen - TT

16 Sep 09:09 Börsen rusar mot nya rekord

Uppgången tilltar på Stockholmsbörsen med H&M och bankerna i front. Nu återstår bara en procent till nytt rekord. Stockholmsbörsens lyft fortsatte under förmiddagshandeln. Det breda OMXS-indexet är upp nästan en procent. Ytterligare en procent och det g
HD Ekonomi - TT

16 Sep 17:43 Tysk polisräd mot nazistanklagade kolleger

Över 200 poliser genomförde på onsdagen razzior mot kolleger i västra Tyskland som misstänks ha spridit nazistisk propaganda. Tillslagen markerar tredje gången på kort tid som vit makt-sympatier avslöjats inom polisen eller militären.
SvD Världen

16 Sep 22:14 Kanyes kissattack mot skivbolagen

varning för starka bilder ”Ger mig inte”
Aftonbladet

16 Sep 13:41 När Israel ritar om kartan.

Med nya fredsavtal blir friheten större i Israel.
HD Opinion - Heidi Avellan

16 Sep 10:10 Polisens framsteg: Fler misstänkta för mordet

En man i 20-årsåldern sitter sedan tidigare häktad misstänkt för att ha misshandlat en tonåring till döds i Huskvarna. Nu finns ytterligare två personer misstänkta i ärendet, men ingen av dem är frihetsberövad.
Expressen GT - Christian Borjesson

16 Sep 18:17 Efter Apples drag: ”Kan ersätta Spotify”

Apples nya pakettjänst Apple one är ett hot mot Spotify – men inte mot Netflix. Den slutsatsen drar analytiker som SvD har talat med. Däremot spås ingen risk för ökad prispress på andra streamingtjänster.
SvD Näringsliv
 
Visa mer nyheter