28 Oct 21:48 Schyman slutar: ”Fi är starkare än någonsin”

Gudrun Schyman har närt Feministiskt initiativ vid sin barm, men under söndagen meddelade hon att hon avgår som partiledare. Nu tror hon att ljusare tider väntar för partiet. – Sympatierna för Fi kommer inte att sjunka för att jag byter position, säger hon till SvD.
© Janerik Henriksson

28 Oct 20:04 Gudrun Schyman slutar som partiledare

Gudrun Schyman lämnar partiledarposten i Feministiskt initiativ. Nu vill hon ge andra chansen att kliva fram. ”Jag känner mig väldigt lugn över att partiet kommer att fortsätta och utvecklas”, säger hon till TT.
DI Nyheter - TT
© Thomas Karlsson

28 Oct 20:00 Gudrun Schyman slutar som partiledare för Fi

Efter elva år som partiledare för Feministiskt initiativ kliver Gudrun Schyman av från partiledarposten. Partiet lämnar hon dock inte, och hon menar att Fi, trots ett uselt valresultat, är mer stabilt än någonsin. – Feminismen och nationalismen är de stora motpolerna. Jag ser att det kommer att få mer genomslag, säger hon i en intervju med DN.
DN Politik - Sanna Torén Björling

28 Oct 20:03 Gudrun Schyman lämnar rollen som partiledare

Gudrun Schyman lämnar partiledarposten i Feministiskt initiativ. Nu vill hon ge andra chansen att kliva fram. – Jag känner mig väldigt lugn över att partiet kommer att fortsätta och utvecklas, säger hon till TT.
SvD Sverige

28 Oct 20:03 Gudrun Schyman slutar som partiledare

Vill ge andra chansen att kliva fram.
HD Sverige - TT

28 Oct 20:01 Gudrun Schyman lämnar posten som partiledare

Gudrun Schyman lämnar posten som partiledare för Fi, rapporterar DN. Hon tänkte först att det var fel tillfälle att lämna som partiledare nu efter partiets dåliga valresultat – men ändrade sig. – För även om vi gjorde ett sämre valresultat än vi hade hoppats är partiet mer stabilt än vi har varit tidigare, säger hon till tidningen.
Expressen Nyheter - Saga Skovdahl

28 Oct 21:19 Sex matcher utan LeBron – nu sparkas tränaren

Med LeBron James tog sig Cleveland Cavaliers till NBA-final fyra säsonger i rad.
HD Sport - TT

28 Oct 23:56 Man knivskuren i park i Norrköping

Polis larmades under söndagskvällen till Ljuraparken i Norrköping där en man blev knivskuren. Mannen fördes med till sjukhus med ambulans. – Det finns ingen misstänkt i nuläget, säger Mariana Persson vid polisen i region Öst. Ärendet rubriceras som försök till mord alternativt dråp.
Expressen Nyheter - Saga Skovdahl

28 Oct 19:00 Hockeyn utmanar i handbollsstaden Lund

Fyra skånska tv-puckare har utbildats i Lund Giants.
Sydsvenskan Sport - Kent Leijon Jönsson
© Emil Langvad/TT

28 Oct 21:03 Gita Nabavi: Gudrun har varit en förgrundsgestalt och en visionär

När Gudrun Schyman lämnar Feministiskt initiativ tappar partiet en av sina två partiledare. – Gudrun Schyman har betytt väldigt, väldigt mycket för partiet, säger Gita Nabavi, partiets andra ordförande.
DN Politik - Clas Svahn

28 Oct 18:30 Hultqvist i Norge: ”Natoövning är en signal”

Svenska soldater övar just nu i vinteridyllisk miljö i Norge. Men i bakgrunden skymtar de politiska och militära orosmoln som har fått Natoövningen att bli av. Sveriges deltagande är en säkerhetspolitisk signal, enligt försvarsminister Peter Hultqvist (S) – och hans norske kollega manar Sverige att gå med i Nato.
SvD Sverige

28 Oct 13:08 Monster är äkta hjärnspöken

Det är halloweentider och plötsligt finns de överallt, monstren. Men även resten av året konfronteras vi av drakar, vidunder och andra skräckinjagande figurer – i böcker, spel och på film. – Vi har aldrig sett så många monster som nu, säger historikern och monsterforskaren Bo Eriksson.
SvD Sverige

29 Oct 00:52 Galaxy ute – "det är förkrossande"

Zlatans MLS-säsong över. Efter förlusten lämnade svensken arenan utan att prata med medier.
HD Sport - TT

29 Oct 00:01 Brand rasar på trävarufabrik

En brand rasar på trävaruföretaget Kährs i Nybro, uppger tidningen Barometern . Räddningstjänst från fyra stationer är på plats.
Expressen Kvällsposten - Claes Carlson
 
Visa mer nyheter