16 Apr 09:40 ”Ring min agent” fortsätter – och blir film

Den franska komediserien "Ring min agent" får en femte säsong. Och inte nog med det – serien ska även bli spelfilm. Det var sagt att den hyllade Netflixseriens fjärde säsong var den sista, men till fansens förtjusning blir det nu alltså inte så. Enligt
HD Nöje - TT - Läs mer på hd.se

16 Apr 09:40 ”Ring min agent” fortsätter – och blir film

Den franska komediserien "Ring min agent" får en femte säsong. Och inte nog med det – serien ska även bli spelfilm. Det var sagt att den hyllade Netflixseriens fjärde säsong var den sista, men till fansens förtjusning blir det nu alltså inte så. Enligt
Sydsvenskan Nöje - TT

16 Apr 07:17 Man gripen för rån och häleri

När en man gick runt och bankade på dörrar längs Norra Skolgatan larmade de boende polisen.
Sydsvenskan Malmö - Julius Viktorsson

16 Apr 08:36 En avliden efter krock mellan mc och lastbil

En man i 40-årsåldern har avlidit efter en krock mellan en motorcykel och en lastbil på väg 230 utanför Eskilstuna vid 18-tiden på torsdagen. Mannen fördes efter olyckan med allvarliga skador till sjukhus. Beskedet om att mannen avlidit kom från polisen
HD Sverige - TT

16 Apr 19:56 Helgen bjuder på vårvärme – och brandrisk

På med solglasögonen och fram med grillen. I helgen bjuds större delen av landet på riktigt vårväder. Men det gäller att passa på – redan nästa helg vänder kvicksilvret neråt igen.
SvD Sverige

16 Apr 14:30 Kina: Inte realistiskt be oss göra mer om klimatet

Kina planerar att sända ett ”positivt” budskap vid det klimattoppmöte som USA:s president Joe Biden kallat till nästa vecka. Det säger landets vice utrikesminister Le Yucheng till AP. Men, fortsätter han, Kina kommer sannolikt inte att göra några ytterligare utfästelser utöver de man redan gjort i klimatfrågan. – För ett stort land med 1,4 miljarder invånare är de här målen inte lätta att nå. Vissa länder ber Kina att göra mer i klimatfrågan. Jag är rädd att det inte är realistiskt.
omni.se

16 Apr 10:33 Ansträngt läge i Norrbotten – aktiverar krislägesavtal

Läget inom vården är mycket ansträngt och region Norrbotten aktiverar ett krislägesavtal, rapporterar NSD. Det är första gången under coronapandemin som den åtgärden införs där och det kommer bland annat innebära tolv timmar långa arbetsdagar för vissa delar av personalen. – Det här är inget positivt för personalen, även om man får mer betalt får man slita ännu mer, säger Kenneth Backgård, regionråd (SJVP).
omni.se

16 Apr 12:14 En lyckad korsbefruktning när teaterstudenterna sätter upp Noréns "Terminal"

Lars Noréns barnlängtan är mer rörande i pjäsen än i dagboken, skriver Boel Gerell.
Sydsvenskan Kultur - Boel Gerell

16 Apr 08:06 Vaccinerade får träffa fler människor inomhus

Vaccinerade personer kan träffa personer från olika hushåll, och detta gäller även inomhus, enligt de nya riktlinjer som presenterades på fredagen. – I små grupper och under kontrollerade förhållanden, förtydligar Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson.
SvD Sverige

16 Apr 15:05 Miste underbenet efter vårdmiss

Nu anmäler Region Kronoberg händelsen till Inspektionen för vård och omsorg.
HD Sverige - TT

16 Apr 22:29 Space X får Nasakontrakt – ska ta människor till månen

Den amerikanska rymdstyrelsen Nasa har valt Elon Musks Space X för att bygga en rymdfarkost som ska ta astronauter till månen för första gången på nära 50 år, skriver Washington Post. Space X ska ha vunnit kontraktet värt 2,9 miljarder dollar före Amazon-grundaren Jeff Bezos rymdbolag Blue Origin och försvarskoncernen Dynetics, enligt dokument tidningen kommit över. Det blir första gången sedan Apolloprogrammet avslutades i december 1972 som USA skickar astronauter till månen, konstaterar tidningen.
omni.se

16 Apr 09:38 Byggarbetsplatser i Väsby och Viken drabbade av stöld

Diesel och verktyg försvann.
HD Höganäs - Maria Berkmo

16 Apr 16:36 Drottningen sitter ensam på prins Philips begravning

De brittiska prinsarna William och Harry kommer inte att gå bredvid varandra när deras farfar, prins Philip, begravs, skriver brittiska medier. Deras kusin Peter Phillips kommer gå mellan bröderna, som fortfarande uppges vara osams efter prins Harrys avhopp från kungahuset. Det står också klart att drottning Elisabeth kommer att sitta ensam i sin kyrkbänk under begravningen. På grund av coronarestriktioner får bara 30 personer närvara under begravningen. Det innebär bland annat att premiärminister Boris Johnson har avstått sin plats, till förmån för den närmaste familjen.
omni.se

16 Apr 14:41 Ansträngt läge i Region Stockholm

Vaccineringen i Region Stockholm pågår för fullt. Men läget är fortsatt mycket ansträngt i länet och det kan bli problem med vaccintillgången i april. På fredagen vårdades 579 personer på sjukhus i regionen, varav 98 i intensivvård. – Vad som oroar mig
HD Sverige - TT

16 Apr 16:16 Drottningen sitter ensam på Philips begravning

Brittiska hovet lämnar fler detaljer kring prins Philips begravning.
HD Världen - TT
 
Visa mer nyheter