4 May 17:45 Varnar för dricksvattnet: Ska tvätta bilar med det

En avsaltningsanläggning på Öland har stora problem med att återmineralisera sitt vatten, skriver P4 Kalmar . Nu varnar forskaren Ingegerd Rosborg att det kan vara direkt hälsofarligt att dricka vattnet. – Det ska man tvätta bilar, diska och vattna med, säger hon till P4 Kalmar.
Expressen Kvällsposten - Viktor Nordblad

4 May 12:49 Ingen bitter start på året för Campari

Spritkoncernen Campari, med varumärken som Aperol och Skyy vodka, slår förväntningarna på försäljningen under första kvartalet. Framför allt är det ökad efterfrågan i USA och i norra Europa som driver utvecklingen. Exempelvis ökade försäljningen av Wild
HD Ekonomi - TT

4 May 07:13 Klart i natt – nya lättnader i Danmark

Efter en nattmangling har nästan samtliga danska partier i folketinget kommit överens om fler lättnader av landets pandemirestriktioner.
SvD Världen

4 May 07:12 Klart i natt – nya lättnader i Danmark

Nästan alla partier överens.
HD Danmark - TT
© Alamy

4 May 05:11 ”Helt klart större press på föräldrar nu”

Ny forskning: Så påverkas man som förälder av att jämföra sig med andra på sociala medier.
DN Insidan

4 May 12:57 Riksdagen vill bromsa regeringens Brommaplan

En majoritet i riksdagen gör sig redo att hejda regeringens plan att snabbavveckla Bromma flygplats för en flytt till Arlanda. Men regeringen tänker inte bromsa, enligt infrastrukturministern.
SvD Näringsliv

4 May 00:45 Kan du svåraste orden på högskoleprovet?

Räcker din ordkunskap för högskole­provet? En klar indikation ger det här testet med de svåraste frågorna från de två senaste proven. Testet är gjort i samarbete med prov­utvecklaren Maria Johansson.
SvD Kultur

4 May 22:14 Apple sänke på Wall Street

Det var mestadels sura miner på New York-börsen på tisdagen – och sämst gick de stora teknikbolagen. Nasdaqs kompositindex föll 1,9 procent. Apple rasade 3,5 procent och Amazon gick ned 2,2 procent. Dåligt gick också bolagen som säljer så kallade sällan
HD Ekonomi - TT
© Magnus Hallgren

4 May 13:15 Riksdagen vill hejda avveckling av Bromma

Majoritet i trafikutskottet redo att stoppa regeringens förslag om flygplatsen.
DN Ekonomi

4 May 09:27 Neonatalteam ombord på flyg när kvinna födde tidigt

Lavinia “Lavi” Mounga födde sitt barn i 29:e veckan ombord på ett flygplan mellan Salt Lake City och Hawaii. På förhand var hon ovetande om att hon ens var gravid, men när utropet om läkarhjälp ljöd ombord på planet uppenbarade sig ytterligare en överraskning: Bland passagerarna fanns tre neonatalsjuksköterskor och en läkare som kunde rusa till undsättning. Teamet saknade utrustning och fick använda skosnören för att klippa navelsträngen och en smart klocka för att mäta barnets hjärtslag, rapporterar CNN. Efter den dramatiska händelsen säger Mounga att hon är tacksam för vårdpersonalens insats.
omni.se

4 May 18:26 Pandemin fick övertiden att rusa

Antalet övertidstimmar har exploderat på myndigheter som hanterat pandemin. Arbetsbelastningen på Tillväxtverket drev upp siffran från cirka 650 till nästan 16 000 på ett år, rapporterar Publikt . Tidningen, som ges ut av fackförbundet ST, har granskat
HD Sverige - TT
 
Visa mer nyheter