4 May 10:35 Polis drabbade samman med festande coronatrötta

En otillåten jättefest i Bryssel urartade i poliskravaller och över 100 gripna, bland dem ungdomar som ville protestera mot Belgiens hårda coronarestriktioner men också knarkhandlare och bråkmakare.

4 May 12:01 Polisen ryckte ut till villan – efter husbråket

Efter de senaste turerna kring anrika Villa Kassman ryckte polisen ut på tisdagsmorgonen. Anledningen: Någon har grävt på tomten med den nya köparens maskiner. Men polisen vill inte ha med saken att göra. – Det är inte en polisiär fråga, säger Towe Hägg vid Stockholmspolisen.
Expressen Dina Pengar - Max Sohl Stjernberg

4 May 06:20 Bro kollapsade i Mexiko – tågvagn störtade mot marken

En tunnelbaneviadukt har kollapsat i Mexico City. På bilder från platsen syns hur tunnelbanevagnar störtar ner mot marken. Räddningstjänsten uppger att minst 20 personer dött och ett 70-tal skadats. Även barn finns bland de omkomna, enligt tidningen Reforma .
Expressen Nyheter - Adam Koskelainen

4 May 23:33 Israel kan gå mot ett femte val på drygt två år

När Benjamin Netanyahu nu misslyckats med att bilda regering i Israel talar mycket för att president Reuven Rivlin kommer att låta Yair Lapid, ledare för centerpartiet Yesh Atid, försöka, skriver Reuters. En tänkbar lösning är att Lapid får stöd av ultranationalistiska Yamina-partiet, vars ledare Naftali Bennett sagt att han helst stöttar Netanyahu, men att han även kan alliera sig med andra om det innebär att landet undviker ytterligare ett nyval. Skulle även Lapid, eller vem som nu får uppdraget, misslyckas med att bilda regering kan president Rivlin ge parlamentet tre veckor att försöka enas om en premiärministerkandidat. Misslyckas även detta väntar ytterligare ett val, det femte på drygt två år.
omni.se

4 May 10:46 Världens äldsta person avstår fackelstafetten

118-åriga japanskan Kane Tanaka har dragit sig ur den olympiska fackelstafetten.
HD Sport - TT

4 May 15:11 Hellberg jubilerar dubbelt med nya Wall-deckaren

Dramatiska “Lastbart” blir bok nummer 25 i serien om kommissarien.
HD Laholm - Johan Wilmarstrand Jönsson

4 May 12:33 Saabs nya stridsplan mål för dagliga spionattacker

Svenska försvarsjätten Saab har utvecklat ett nytt stridsflygplan digitalt. Nu är flyget måltavla för spioner på en daglig basis, säger bolagets vd Micael Johansson till DN. – De vill åt vår teknik och ibland hur vi gör saker. Det är få som har utvecklat ett stridsplan fullt digitalt som vi har gjort. Johansson säger vidare att man inte vet vem som ligger bakom attackerna.
omni.se

4 May 04:06 Förskola i Norrtälje brann ner till grunden

En förskola brann ner till grunden i centrala Norrtälje under natten till tisdagen. Byggnaden var övertänd redan när räddningstjänsten kom till platsen och man fick inrikta sig på att hindra branden från att sprida sig.
Expressen Nyheter - Ebba Kulneff

4 May 19:23 Fler skadas i olyckor med A-traktor

A-traktorerna har blivit 27 procent fler efter en regeländring förra sommaren. Samtidigt ökar antalet personer som skadas i olyckor med A-traktor. Patrik Gunnarsson, bilinspektör hos Skånepolisen, är inte förvånad. – Det har blivit enklare och enklare a
HD Sverige - TT

4 May 02:30 Drottningens nya satsning: Öl från det egna godset

Här är drottning Elizabeths, 95, nya satsning Öl, gjord på korn från hennes ägor vid Sandringham House och vatten från en närliggande källa. Priset blir femtiotalet kronor och ölen kommer att säljas vid souvenirshoppen på ägorna.
Expressen Kungligt - Jens Moller

4 May 07:56 Husdjurskedjans starka rapport

Husdjurskedjan Musti Group där bland annat Arken Zoo ingår är en tydlig vinnare under coronapandemin. – Tillväxten har ökat för varje kvartal, säger vd David Rönnberg.
SvD Näringsliv

4 May 14:16 Fängelse för våldtäkt mot närstående flickor

En 56-årig Malmöbo döms till fängelse i åtta år och tio månader.
HD Malmö - TT

4 May 08:00 Max Book tar det goda med det fula

Humor och intellekt samsas på utställningen på Pumphuset, menar Christine Antaya.
HD Kultur - Christine Antaya

4 May 20:28 Inte bara högern som drabbats av hysteri

När högern sätter tonen med ett undergångsnarrativ och vänstern lägger all kraft på att varna för högern, uppstår politisk hysteri och handlingsförlamning.
SvD Kultur

4 May 15:09 Så firas Göteborgs 400 -årsdag med livesändning

Den fjärde juni fyller Göteborg 400 år. Kalaset kommer bland annat att bestå av en två timmar lång direktsändning där flera kända namn medverkar. Kronprinsessan Victoria och Miriam Bryant är två av dem, skriver Göteborg & Co i ett pressmeddelande.
Expressen GT - Elin Kardell

4 May 06:06 30 år sedan fyra vinster och en förlust

Den 4 maj 1991: Händelserikaste dagen i Sverige – och i mitt liv.
HD Ängelholm - Kristian Nilsson
 
Visa mer nyheter