4 May 11:11 15-årig pojke frias i dom om dödsmisshandel

En nu 15-årig pojke som anklagats för dråp efter en 17-årings död i Huskvarna förra sommaren frias av Göta hovrätt. Pojkens knivhugg orsakade visserligen dödsfallet, men han var så rädd att hovrätten anser våldet vara ursäktat.

4 May 11:11 Pojke frias om dödshugg – ”var mycket rädd”

En nu 15-årig pojke som anklagats för dråp efter en 17-årings död i Huskvarna förra sommaren frias av Göta hovrätt. Pojkens knivhugg orsakade visserligen dödsfallet, men han var så rädd att hovrätten anser våldet vara ursäktat. Pojken som ställts tills
HD Sverige - TT

4 May 11:16 Pojke frias i hovrätten efter 17-årings död

En minderårig pojke dömdes bland annat för grovt vållande till annans död i tingsrätten efter att en 17-årig pojke knivdödats i en park i Huskvarna i fjol. Den yngre pojken medger att han utdelat knivhugg, men hävdar att det skedde i nödvärn och att han därför är oskyldig. Göta hovrätt konstaterar nu att han inte gjort sig skyldig till brott och ändrar tingsrättens dom.
Expressen GT - Johanna Waak

4 May 17:47 Kvinna gripen för misshandel och hot

Polisen larmades till en frisörsalong i en galleria i Kalmar under tisdagsmorgonen. En kvinna i 40-årsåldern hade då hotat samt ofredat en kvinna i 30-årsåldern men ingen var fysiskt skadad. Några timmar senare larmades polis återigen till platsen då kvinnan i 40-årsåldern gått till fysiskt angrepp mot den andra kvinnan.
Expressen Kvällsposten - Viktor Nordblad

4 May 17:04 SHL-spelare begärs häktad för misshandel och våldtäkt

En svensk ishockeyspelare som representerar ett lag i SHL har begärts häktad misstänkt för brott i nära relation, skriver Sportbladet. Enligt häktningsframställan handlar misstankarna om misshandel och våldtäkt. Mannen, som är misstänkt på sannolika skäl, sitter sedan måndagen anhållen. Spelarens advokat uppger för Sportbladet att hans klient nekar till anklagelserna.
omni.se

4 May 13:22 Pojke frias efter dödliga knivhuggen i Huskvarna

En nu 15-årig pojke som i tingsrätten funnits skyldig till att ha dödat en 17-åring i Huskvarna förra året frias av Göta hovrätt, skriver flera medier. Jönköpings tingsrätt ansåg i sin dom att pojken gjort sig skyldig till grov misshandel och vållande till annans död. Eftersom han var 14 år vid tillfället slapp han straff – däremot dömdes hans föräldrar att betala 300 000 kronor till offrets anhöriga. Göta hovrätt anser dock att pojken ska frias eftersom 17-åringen gjorde en attack med kniv mot hans kamrat, och att han då hamnade i ett läge då han var mycket rädd och inte hade tid att tänka efter. I ett pressmeddelande skriver man att pojken var ”i ett sådant psykiskt tillstånd att det måste anses ursäktligt att han inte klarade av att anpassa sitt agerande till vad som hade varit tillåtet enligt bestämmelserna om nödvärn”.
omni.se

4 May 06:36 Tågbro rasade i Mexiko – 20-tal döda

Ett 20-tal personer miste sina liv och många skadades då en bro kollapsade och ett metrotåg föll ned över en bilväg i Mexikos huvudstad. – Det hördes inga skrik, säger ett vittne om ögonblicket då allting rasat.
SvD Världen

4 May 16:14 Britney Spears ord om filmerna: ”Hycklande”

Efter att ytterligare en dokumentär om Britney Spears liv och mentala hälsa hade premiär i helgen valde artisten att kommentera innehållet på Instagram. ”De här dokumentärerna är så hycklande. De kritiserar medierna och gör sedan samma sak själva”, kan man bland annat läsa i inlägget. Utöver den nya dokumentären ”Britney: Fans, Cash and a Conservatorship” fick dokumentären ”Framing Britney Spears” stor uppmärksamhet när den släpptes i februari. Filmen fokuserar framför allt på händelserna 2007–2008 som ledde till att Britney Spears hamnade i faderns förmyndarskap och har väckt nytt liv i ”Free Britney”-rörelsen.
omni.se

4 May 16:56 Treåring blev fångad i stängd öppen förskola

Mamman: "Jag tänkte, jag slår in rutan. Jag struntar i vad det kostar"
HD Svalöv - Magnus Arvidsson

4 May 14:19 Vaccination minskar risken för svår sjukdom och död

Vaccination minskar kraftigt risken för svår sjukdom och död i covid-19, visar Folkhälsomyndighetens uppföljning. Av de över två miljoner svenskar som fått en dos vaccin har 0,3 procent, 5 942 personer, konstaterats ha covid-19 minst tre veckor efter sin vaccination. Av dessa har 187 personer dött och 20 har fått intensivvård. – Inget vaccin kan undanröja risken att bli smittas helt. Men de allvarliga fallen är få sett till den höga smittspridning vi haft och hur många som är vaccinerade, säger Anders Tegnell, statsepidemiolog, i ett pressmeddelande.
omni.se

4 May 15:43 Mördad 18-åring i Alby kopplas till kriminellt gäng

Den 18-årige man som natten till tisdag sköts till döds i Alby söder om Stockholm har kopplingar till ”sfären runt” det kriminella Vårbynätverket, skriver Expressen. Han är tidigare dömd för bland annat rån och hot. Han sköts med flera skott varav två i huvudet. Ingen var på tisdagen gripen efter händelsen.
omni.se

4 May 21:40 Intagen på häkte kastade mjölk på personal – döms

En 53-årig kvinna kastade mjölk på en häktesvakt i Helsingborg. Bara två månader senare rök hon ihop med en annan kriminalvårdare och stampade honom på foten. Nu döms kvinnan till en månads fängelse för våld mot tjänsteman och förgripelse mot tjänsteman.
Expressen Kvällsposten - Viktor Nordblad

4 May 13:32 Så kan Gates skilsmässa skaka om världsekonomin

I vanliga fall är en skilsmässa en privat angelägenhet. Men till följd av Bill och Melinda Gates enorma förmögenhet kan uppbrottet få ekonomiska konsekvenser för världen, skriver Vox. Förutom att donera stora summor pengar bidrar de båda filantroperna till att sprida information och uppmuntra andra rika människor att hjälpa till. Duon har visserligen meddelat att välgörenhetsorganisation Bill & Melinda Gates Foundation ska fortsätta som vanligt, men Vox menar ändå att det globala välgörenhetsarbetet kan påverkas. Skilsmässan kan också få andra konsekvenser. Vox lyfter jordbruket som exempel. Enligt sajten är nämligen Gatesfamiljen USA:s största privata ägare av jordbruksmark. Familjen Gates har ett beräknat värde på över 100 miljarder dollar. Den största överenskommelsen hittills skedde när världens rikaste man Jeff Bezos och ex-frun MacKenzie Scott skiljde sig för några år sedan. Den uppgörelsen var värd 36 miljarder.
omni.se
 
Visa mer nyheter