12 Jun 18:57 Ekström: Friskolorna ökar segregationen

Kötid till friskolor är orättvist. Det menar utbildningsministern Anna Ekström (S), som när hon mötte Moderaternas utbildningspolitiska talesperson Kristina Axén Olin i en debatt i ”Bara politik” sa att reglerna – som de ser ut nu – spär på segregationen. – Är det köttfri måndag vi ska fatta beslut om nästa gång eller vad är det vi ska göra? Vi borde prata om ledarskapet på skolan, kontrade Kristina Axén Olin med.
Expressen Nyheter - Karolina Skoglund
© Kin Cheung

12 Jun 12:18 Oroligt i Hongkong vid stora demonstrationer

Hongkongpolisen använder tårgas och pepparsprej för att skingra demonstranter som trycker på för att nå fram till det lokala parlamentet. Sammandrabbningarna följde sedan regionens styrande råd uppmanat demonstranterna att upplösa protesterna.
DI Nyheter - TT

12 Jun 05:00 Utlämningsoro slår hårt – brett nedåt i Asien

Oron kring ett lagförslag om utlämningar till Fastlandskina slår mot Hongkong-börsen, som öppnar nedåt. Hang Seng-index låg efter en stunds handel på minus 1,3 procent.
DI Live - TT

12 Jun 06:50 Studie: Människan äter ett kreditkort i veckan

Varje vecka får människor i sig fem gram mikroplaster varje vecka, enligt forskare – vilket motsvarar vikten av ett kreditkort. En av de största källorna: dricksvatten. Men även salt, öl och skaldjur gör att vi får i oss mikroplaster.
Expressen Klimat - 71717

12 Jun 08:46 Partiledarna drabbar samman

Följ direktrapporteringen från den sista partiledardebatt innan sommaruppehållet.
HD Sverige - TT

12 Jun 21:55 Många larm efter östgötska ösregn

Flera timmars åskregn ställde till det i Östergötland på eftermiddagen och kvällen. Bilar fastnade i vattenmassor och larm om översvämningar och blixtnedslag höll räddningstjänsten Östra Götaland sysselsatt. Operatör Lennart Ågren på räddningscentralen
HD Sverige - TT

12 Jun 12:03 Aborter blev het fråga i debatten

Ebba Busch Thor fick än en gång försvara och förklara KD:s syn på aborter i riksdagens partiledardebatt. – Att införa en rätt för vårdpersonal vägra utföra aborter används för att bakvägen inskränka aborträtten, sade Annie Lööf (C).
DN Politik - Hans Rosén

12 Jun 19:45 Framtidsutmaningar i fokus under Järvaveckan

Politikerveckan i Järva är igång. Cirka 4 000 människor tog sig till Spånga IP i nordvästra Stockholm där C-ledaren Annie Lööf och MP:s språkrör Isabella Lövin blev först ut av partiledarna att tala. Jobb, utanförskap, integration och miljö låg i fokus
HD Sverige - TT
© DN, Claudio Bresciani/TT

12 Jun 15:51 ”Dagen Löfven blev socialdemokrat igen”

Ewa Stenberg om det nya konfliktmönstret i riksdagen.
DN Politik - Ewa Stenberg
© Francois Mori/AP

12 Jun 23:08 Miljardsatsning på säkerhet: ”Hermetiskt förseglad zon”

NICE. Först en fotbollsfest med kärleksfull förbrödring. Sedan ett terrordåd som släckte över åttio liv och skadade ännu fler. Sommaren 2016 satte djupa avtryck i Nice, där strandpromenaden byggts om för mångmiljonbelopp för att det som hände då inte ska kunna hända igen.
DN Sport

12 Jun 18:10 Fredricson: Tävlingen stärker oss ytterligare

Ännu ett stort ridsportsevenemang i Sverige står för dörren när en deltävling i Global Champions Tour för första gången anordnas på svensk mark. Och det stora affischnamnet, Peder Fredricson, anser att den nya tävlingen visar att svensk ridsport står högt i kurs.
SvD Sport

12 Jun 09:17 Svinpest tvingar fram nödåtgärder i Nordkorea

Den svinpest som har plågat Kina, Vietnam och Mongoliet har spridit sig till Nordkorea.
HD Världen - TT

12 Jun 08:15 Olyckliga formuleringar i Rinnes regeringsplattform

Yrsa Grüne-Luoma , om hur försök att lugna Ryssland låser fast Finlands säkerhetspolitiska handlingsfrihet.
SvD Ledare
 
Visa mer nyheter