11:12 Kvinna och barn hittades döda – ett misstänkt mord

De två personer som hittades avlidna i Trelleborg på fredagskvällen var en kvinna och ett barn. Ett av dödsfallen utreds som mord, och det andra som självmord.
Expressen Kvällsposten - Louise Camitz

11:08 Flera skadegörelser på skolor

Brand och krossade rutor.
HD Bjuv - Annsofie Wieland

10:44 Inget brott bakom dödsfall i Häljarp

Mannen hittades död i bil.
HD Landskrona - Mikael Brandt

10:36 Haverikommissionen klar på plats i Umeå

En vecka efter flygolyckan i Umeå som krävde nio människors liv är Haverikommissionen klar på plats i Umeå. – I dag rullar arbetet igång med flygplansvraket i våra lokaler i Strängnäs, säger avdelningschef Peter Swaffer till TT på måndagen.
SvD Sverige
© Jiji Press/AFP

10:32 Dörr gick inte att öppna i japansk animeringsstudio - 34 dog i branden

34 personer dog efter att en brand bröt ut i en animeringsstudio i Kyoto, Japan i torsdags. Nu visar de första obduktionsrapporterna att en majoritet av offren dog när en dörr som ledde till byggnadens tak inte gick att öppna.
DN Världen - Sandy Kalleny

10:29 Singelolycka norr om Åstorp – bilist körde in i elskåp

En personbil har krockat med ett elskåp vid Tranarpsvägen ett par kilometer norr om Åstorp.
HD Åstorp - Anna Hörnell

10:00 Balkongbrand i Höganäs tros ha orsakats av cigarettfimp

Man i 30-årsåldern misstänks för brott.
HD Höganäs - Maria Berkmo

09:56 Hongkong: Maffian uppges ligga bakom misshandel av demonstranter

Maffiagruppen triaderna pekas ut som ansvariga för söndagens misshandel av demonstranter i Hongkong, där 45 personer skadades när maskerade män gick till attack på en tunnelbanestation. Våldet, och det faktum att polisen inte har gjort något gripande, tros nu leda till ytterligare massprotester.
DN Världen - Fredrik Tano

09:08 Många döda i rysk flygräd mot grönsaksmarknad

19 personer, varav minst 16 civila, har dödats i en rysk flygräd i nordvästra Syrien. Ytterligare minst 45 människor har skadats, enligt oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR), och dödstalet befaras stiga då många fortfarande är fast u
HD Världen - TT

08:45 Väg avstängd efter olycka i tunnel

Riksväg 40 i Ulricehamns kommun är avstängd i riktning mot Borås efter att en bil varit med om en olycka i en tunnel. Vägen hålls avstängd i minst 30 minuter, enligt räddningstjänsten. – Vi arbetar på platsen just nu, skadeläget på den drabbade är oklart, säger Jan Kuusistu, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.
Expressen GT - Alfred Dikalow

07:50 Stina, Fredrik, Fanny, Emil och Benjamin dog i olyckan

Stina, Fanny, Benjamin, Fredrik, Emil. För en vecka sen dog de och fyra andra när de skulle göra vad de älskade: Hoppa fallskärm. Men flygplanet bröts sönder i luften och störtade till marken. ”Snälla dyk upp på jobbet på måndag. Nyp mig i armen och säg att detta inte har hänt. Smärtan är så outhärdlig”, skriver Johan Hellström, chefsinstruktör i fallskärmsklubben.
Expressen Nyheter - Hannes L Andersson

07:43 Trafikolycka på gamla avfarten mot Dalby

En lastbil och en personbil är inblandade i olyckan i Lund.
Sydsvenskan Lund - Maja Landin

06:44 MORGONENS NYHETER: Skjutning i Malmö – en skadad • Man knivhöggs av maskerade män • Hör radiosamtalet från när Iran beslagtog oljetankern

En man i 20-årsåldern sköts i Malmö natten till måndagen. Han tog sig själv till akuten för att få vård. En man i 40-årsåldern attackerades i Sandviken på söndagskvällen och fick ta emot flera hugg mot kroppen. En ny inspelning avslöjar hotet från de iranska styrkorna, minuterna innan det svenskägda fartyget Stena Impero tas i beslag. Samtidigt avslöjar tv-bilder att Iran hissat flaggan på fartyget. Expressen ger dig morgonens nyheter.
Expressen Nyheter - Viktor Hedlund

05:54 Fem till sjukhus efter frontalkrock

Barn i låg- och mellanstadieåldern bland de skadade i olycka nära Mullsjö.
DN Sverige - TT

04:17 Man skottskadad i Malmö

En man i 20-årsåldern har skottskadats i Malmö under natten. Enligt polisen har han skador i benen och han till sjukhus av en privatperson. Region Skåne uppger att mannens skador är lindriga. Hundpatruller har sökt av området runt Möllevångstorget under
HD Sverige - TT

03:46 Fortsatta bränder i Portugal

De våldsamma skogsbränderna i Portugal härjade fortsatt sent under söndagskvällen. Åtminstone 30 personer har skadats i de två bränderna drygt 20 mil nordost om Lissabon. Enligt lokala medier har nio personer förts till sjukhus. Enligt nyhetsbyrån AP de
HD Världen - TT

03:08 Brinnande förråd släcktes av räddningstjänst

Polisen utreder händelsen som mordbrand.
Sydsvenskan Malmö - Pontus Keskisärkkä

02:24 Fem till sjukhus efter frontalkrock

Fem personer, varav två barn i låg- och mellanstadieåldern, har förts till sjukhus med ambulans efter en frontalkrock på riksväg 26 norr om Mullsjö. Olyckan skedde mellan två personbilar vid 20.30 på söndagskvällen, när en av bilarna försökte väja för e
HD Sverige - TT

00:14 Trafikolycka på väg 108 väster om Alstad

En trafikolycka har inträffat på väg 108 i höjd med Östra Grevie i norrgående riktning mot Svedala.
Sydsvenskan Trafik - Sara Wizén

21 Jul 23:33 Trafikolycka i Tågarp – en bil har voltat

Strax innan 23 på söndagskvällen larmades räddningstjänsten till en singelolycka väster om Tågarp, som ligger på gränsen mellan Svalöv och Landskrona. Enligt SOS Alarm ska en personbil ha voltat.
Expressen Kvällsposten - Nellie Erberth

21 Jul 23:19 Singelolycka vid Tågarp – bil voltade

En singelolycka inträffade väster om Tågarp. Räddningstjänsten larmades strax innan klockan 23.
HD Trafik

21 Jul 22:35 Singelolycka på väg 104 i Kävlinge

En trafikolycka inträffade på Harjagersvägen i Kävlinge.
Sydsvenskan Trafik - Sara Wizén

21 Jul 21:57 Powerbank exploderade i sovrum

Räddningstjänst och polis larmades till en brand på Sveavägen i centrala Stockholm. – Det vi fick höra var att det var en powerbank som exploderat i sovrummet, säger Ulf Tholén på Storstockholms räddningstjänst.
DN Sthlm - Thea Mossige-Norheim

21 Jul 21:12 Fem personer till sjukhus efter frontalkrock

Två personbilar har frontalkrockat utanför Mullsjö. Fem personer ska ha färdats i bilarna och skadeläget är oklart. Samtliga har förts till sjukhus med ambulans. Enligt polisen ska även en älg ha varit inblandad i olyckan.
Expressen GT - Leotrim Jusufi

21 Jul 21:01 Brand i villa

Polis, räddningstjänst och ambulans larmades på söndagskvällen om en brand i en villa i centrala Klippan.
Expressen Kvällsposten - Louise Camitz

21 Jul 20:21 Krigsveteranen Benjamin, 26, dog i flygolyckan i Umeå

Benjamin Wilkinson, 26, från Michigan var en av de nio som dog i flygolyckan i Umeå för en vecka sedan. Den före detta marinsoldaten hade förälskat sig i norra Sverige och fallskärmshoppning. Nu kämpar familjen i USA för att få hem hans kropp. ”Han levde sitt liv till fullo varje dag, och han tog aldrig livet för givet”, skriver familjen i ett uttalande.
Expressen Nyheter - Sara Malm

21 Jul 17:49 Drunkningstillbud i Partille

En person har hittats livlös i vattnet i Partille öster om Göteborg. Det är oklart vad som har hänt. – Vi lämnade platsen ganska omgående. Ambulansen fick hantera resten, säger Kalle Kivistö, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgötebo
HD Sverige - TT

21 Jul 17:42 Trafikverkets nya besked: Tågkaoset fortsätter

Trafikverket meddelar att tågstoppet mellan Hässleholm och Höör inte hävs förrän på måndagen. Resenärer uppmanas att fortsätta hålla koll efter information från tågbolagen. – Själva felet mellan Hässleholm och Höör är åtgärdat men man behöver tid för att testa anläggningen, Jörgen Pettersson, kommunikatör.
Expressen Kvällsposten - Louise Camitz

21 Jul 17:02 Brand i källarutrymme

En brand har utbrutit i ett källarutrymme i en fastighet i Helsingborg. Polis och räddningstjänst är på plats.
Expressen Kvällsposten - Louise Camitz

21 Jul 17:00 Person hittad livlös efter drunkningslarm

Räddningstjänst och ambulans har larmats om ett drunkningstillbud i Partille kommun. – En person har hittats livlös i vattnet, säger L–O Nordström, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg. Personen har lastats i ambulans enligt räddningstjänsten.
Expressen GT - Lovisa Waldeck

21 Jul 16:56 Brand i källare – rökdykare gick in

Räddningstjänsten larmades till en misstänkt brand i en källare på Norra Ljunggatan.
HD Helsingborg - Martin Runol

21 Jul 16:19 Våldsam bilbrand på E20 – orsaken oklar

En personbil har slukats i lågor på E20 utanför Kungsör. Vägen stängdes av helt i riktning mot Arboga, enligt räddningstjänsten. – Den ska ha börjat brinna under färden, säger Mikael Lindgren vid polisen till Aftonbladet .
Expressen Nyheter - Hannes L Andersson

21 Jul 16:05 Plattorna ska guida synskadade – men de leder rakt in i en vägg

I centrala Älmhult ligger sedan två år tillbaka taktila plattor, för att guida synskadade runtom i staden. Men det har nu visat sig att några av plattorna inte fungerar som de ska, skriver Smålandsposten. De leder nämligen rakt in i en vägg.
Expressen Kvällsposten - Louise Camitz

21 Jul 16:00 Göteborg stad köpte ut 131 personer i fjol

I fjol köpte Göteborgs stad ut i genomsnitt elva personer per månad – och nästan hälften var helt eller delvis sjuka och skadade, skriver Göteborgs-Posten . Det handlar om miljontals kronor varje år. – Vi kan ju inte först slita ut människor och sedan säga att de inte duger, säger Anna Skarsjö vid Kommunal väst, till tidningen.
Expressen GT - Leotrim Jusufi

21 Jul 15:40 En person till sjukhus efter olycka i Malmö

Under söndagseftermiddagen skedde en kollision mellan två personbilar på Jägersovägen i Malmö. En person har förts till sjukhus med ambulans. – En patrull har åkt till sjukhuset för att höra föraren, säger Calle Persson, presstalesperson på polisen.
Expressen Kvällsposten - Nellie Erberth
© Erik Abel/TT

21 Jul 15:22 Umeå hedrade offren – ”Vi läker tillsammans”

Minnesceremonin för de omkomna i olyckan lockade många.
DN Sverige - ['Anders Boström', 'Veronika Åström']

21 Jul 14:41 Kraftig brand utanför Borås – 27 evakuerade

En kraftig brand bröt på söndagsförmiddagen ut i en verkstad utanför Borås.
HD Sverige - TT

21 Jul 14:36 En till sjukhus efter olycka på Jägersrovägen

Två bilar kolliderade.
Sydsvenskan Malmö - Mikael Gamm

21 Jul 14:30 De nio omkomna hedrades i Umeå

En vecka efter flygolyckan på ön Storsandskär i Umeå där nio människor omkom hölls en minnesceremoni för att hedra offren. – Jag kommer för alltid att ha er vid min sida, sade fallskärmsklubbens ordförande Navid Haghjo.
SvD Sverige

21 Jul 14:21 Brand i lastbil och ladugård

Räddningstjänsten fick på söndagseftermiddagen larm om brand i en ladugård i närheten av Hörby.
Expressen Kvällsposten - Louise Camitz

21 Jul 13:43 Kvinna till sjukhus – två bilar i krock

Två personbilar kolliderade strax utanför Jönköping. Fyra personer var inblandade och en person, en kvinna, fick föras till sjukhus med ambulans. – Det var lite stökigt, säger Gunnar Hansson, inre befäl vid räddningstjänsten Jönköping.
Expressen GT - Leotrim Jusufi

21 Jul 13:20 Kraftig brand utanför Borås – 27 evakuerade

Tycks ha börjat brinna i bil inne i en verkstad.
DN Sverige - ['TT', 'Alexander Kuronen']

21 Jul 13:06 Flera bilar i krasch – en allvarligt skadad

En 57-årig man fördes till sjukhus med allvarliga skador efter en bilolycka mellan Hjortkvarn och Tjällmo i Motala. Olyckan inträffade när en lastbil hamnade i fel körbana.
Expressen Nyheter - Mattias Knutson

21 Jul 12:50 Flera bilar i olycka – en allvarligt skadad

Olyckan inträffade mellan Hjortkvarn och Tjällmo i Motala kommun.
HD Sverige - TT

21 Jul 12:37 De samlades för att hedra offren: ”Kommer minnas dem”

Umeåbor har i dag samlats vid en minnesstund för att hedra offren för flyolyckan för en vecka sedan. Nio personer – två kvinnor och sju män – dog när ett sportplan med fallskärmshoppare störtade på ön Storsandskär strax utanför Umeå. – Alla känner någon som känner någon som omkom, säger arrangören Jenny Eriksson.
Expressen Nyheter - Sara Malm

21 Jul 12:31 Minnesstund för offren i flygolyckan

Närmare tusen personer hade samlats i Döbelns park vid lunchtid till en minnesceremoni för de nio personer som omkom i flygolyckan i Umeå förra söndagen.
DN Sverige - Anders Boström

21 Jul 12:23 Brand i däcklager – stort pådrag

En brand har uppstått i en industrilokal i centrala Borås. Räddningstjänsten uppger att det brinner kraftigt med öppna lågor. Fastigheten har fått evakueras. – Vi jobbar med att släcka branden och har flera styrkor på plats, säger Peder Liljeroth, räddningschef i beredskap vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund. Räddningstjänsten har gått in med rökdykare i lokalen.
Expressen GT - Erik Gothlin

21 Jul 11:47 Långa köer vid Ölandsbron efter larm om bilbrand

Räddningstjänst och polis larmades på söndagen om en brinnande bil vid Ölandsbron. Händelsen orsakade långa köer vid lunchtid.
Expressen Kvällsposten - Louise Camitz

21 Jul 10:52 Jenny samlar staden i sorgen: ”Gör så ont”

Sorgen ligger tung över Umeå. Det har gått en vecka sedan olyckan där nio personer miste livet och som försatte en hel stad i chock. Nu berättar Jenny Eriksson, som arrangerar en minnesstund på söndagen, om sorgearbetet efter de omkomna fallskärmshopparna. – Det gör så ont, det gör så ont i mig. Hela Umeå är lamslaget.
Expressen Nyheter - Linnea Lundgren

21 Jul 10:20 Flygmodell i Umeåkrasch stoppas i Australien

Myndigheter i Australien och Nya Zeeland stoppar tillfälligt alla flygplan av samma modell som kraschade i Umeå för en vecka sedan, där nio personer omkom. – Det är en säkerhetsåtgärd i väntan på utredningen, säger Peter Gibson vid Australiens transportmyndighet CASA.
SvD Sverige

21 Jul 10:19 Flygmodell i Umeåkrasch stoppas i fler länder

Myndigheter i Australien och Nya Zeeland stoppar tillfälligt alla flygplan av samma modell som kraschade i Umeå för en vecka sedan, där nio personer omkom. – Det är en säkerhetsåtgärd i väntan på utredningen, säger Peter Gibson vid Australiens transport
HD Sverige - TT

21 Jul 09:45 Australien och Nya Zeeland stoppar kraschade flygplansmodellen från Umeå

Australien och Nya Zeeland stoppar alla flygplan av samma modell som det som störtade i Umeå. Flygförbud för modellen gäller sedan tidigare även i Europa Nio personer dog i olyckan i Umeå den 14 juli.
Expressen Nyheter - Sara Malm

21 Jul 09:02 MSF återupptar räddningsarbete på Medelhavet

Läkare utan gränser (MSF) återupptar sina räddningsinsatser med fartyg på Medelhavet, skriver hjälporganisationen i ett pressmeddelande. Samtidigt riktar organisationen kritik mot EU:s migrationspolitik, som man anser har bidragit till att ett stort antal människor drunknat på vägen till Europa.
SvD Världen

21 Jul 08:03 19-årig man död efter knivbråket vid Nordstan

Den 19-årige man som skadades i ett knivbråk vid Nordstan i Göteborg sent på fredagskvällen avled av sina skador. Det meddelar polisen på söndagsmorgonen. En 24-årig man som greps på en spårvagn har anhållits misstänkt för mord.
Expressen GT - Erik Gothlin

21 Jul 06:36 Tusen brandmän kämpar mot stora skogsbränder

Över 1 000 brandmän har kallats in för att bekämpa en rad skogsbränder i Portugal. Under söndagsmorgonen brinner det på tre större områden i centrala delarna av landet. Hittills har minst en person skadats allvarligt.
Expressen Nyheter - Sara Malm

21 Jul 05:13 Brand utbröt på balkong

Inga personer kom till skada.
Sydsvenskan Malmö - Ulrica Andersson

21 Jul 02:53 Spisbrand orsakade utryckning

En brand startade på spisen i en bostad vid 02-tiden.
Sydsvenskan Malmö - Ulrica Andersson, Mikael Gamm