01:01 Många skadade i nya oroligheter i Jerusalem

Nya våldsamheter bröt ut i Jerusalem på lördagskvällen, i samband med att den viktigaste natten under fastemånaden ramadan. Omkring 60 palestinier, varav flera barn, uppges ha skadats – många av polisens gummimantlade ammunition och distraktionsgranater.
SvD Världen

01:00 Nya oroligheter i Jerusalem

Nya våldsamheter bröt ut i Jerusalem på lördagskvällen, som var den heligaste under fastemånaden ramadan. Enligt palestinska Röda Halvmånen har över 60 palestinier skadats, många av distraktionsgranater och gummimantlad ammunition som polisen avfyrat, r
HD Världen - TT

8 May 22:53 E65 spärrad – en skadad i singelolycka

En person fördes på lördagskvällen till sjukhus och E65 spärrades av i riktning mot Ystad efter en singelolycka i höjd med Toarp.
Expressen Kvällsposten - Claes Carlson

8 May 22:49 Vårdboende evakuerat vid brand

En brand utbröt på lördagskvällen på ett vårdboende i Listerby öster om Ronneby. Alla vårdtagare och personalen evakuerades på grund av rökutvecklingen från källaren.
Expressen Kvällsposten - Redaktionen

8 May 22:35 Vårdboende utanför Ronneby evakuerat vid brand

En brand utbröt på lördagskvällen på ett vårdboende i Listerby öster om Ronneby. Alla vårdtagare och personalen evakuerades på grund av rökutvecklingen från källaren. Polis, räddningstjänst och ambulans tillkallades. Så småningom kunde branden lokaliser
HD Sverige - TT

8 May 20:50 E65 åter öppen efter olycka vid Oxie

Var avstängd i ungefär en timme.
Sydsvenskan Trafik - Oskar Ahlqvist

8 May 20:40 Expert: Läget i Jerusalem riskerar att bli ännu värre

Situationen i Jerusalem är instabil och det kan komma att bli ännu värre. Det säger Mellanösternkännaren Anders Persson till TT efter oroligheterna vid al-Aqsamoskén på fredagen, där omkring 200 palestinier och ett dussintal israeliska poliser skadades. Han säger att det finns flera faktorer som riskerar att förvärra läget, bland annat att fastemånaden ramadan går mot sitt slut. – Det brukar vara en särskilt våldsam period i Jerusalem, då religiösa spänningar och känslor når sin kulmen. Persson nämner även att det politiska läget är osäkert på båda sidor, eftersom de palestinska valen skjutits upp och då Israel ännu inte har lyckats forma en ny regering.
omni.se

8 May 20:10 Flygkrasch utanför Eskilstuna – ingen skadad

Ett mindre flygplan slog runt i samband med landning på Ekeby flygfält utanför Eskilstuna på lördagen. Ingen människa skadades fysiskt, rapporterar SVT Nyheter Sörmland . Räddningstjänst och ambulans kallades till platsen, men piloten hade själv tagit s
HD Sverige - TT

8 May 19:48 Eftersnack: ”Hade det varit en jordbävning hade det gett stort utslag på Richterskalan”

HD:s reportrar om Rögles förlust i fjärde finalmatchen – och matchens stora snackis.
HD Sport

8 May 17:00 Drama i holk vid Pildammsvägen – årets första talgoxar förolyckade

Årets första talgoxar i stan förolyckade.
Sydsvenskan Malmö - Daniel Rydén, Tom Wall

8 May 16:36 Kraftig tromb i Grums – en person till sjukhus

Flygande båtar, blixtnedslag och bortblåsta tak – en plötsligt tromb har orsakat stor förödelse i Grums i Värmland. ”Som tur var skadades bara en person, vad vi vet”, säger Anders Svedlund, vakthavande befäl på Räddningsregion Bergslagen.
SvD Sverige

8 May 16:35 Kraftig tromb i Grums – en till sjukhus

Flygande båtar, blixtnedslag och bortblåsta tak – en plötsligt tromb har orsakat stor förödelse i Grums i Värmland. – Som tur var skadades bara en person, vad vi vet, säger Anders Svedlund, vakthavande befäl på Räddningsregion Bergslagen. En person har
HD Sverige - TT

8 May 16:28 Oväder i Grums – friggebod flög iväg 100 meter

Ett kraftigt oväder drog igenom Grums i Värmland på lördagseftermiddagen, skriver SVT Nyheter. Regn, snö, hagel och blåst orsakade skador på flera hus och en hel friggebod for iväg i vinden. Ägaren till boden säger till Nya Wermlandstidningen att hon hittade den 100 meter från tomten. – Det är någon slags tromb som orsakat skador, säger Anders Svedlund, vakthavande befäl på Räddningsregion Bergslagen. En person skadades i samband med ovädret och fick föras till sjukhus. Skadeläget är ännu oklart.
omni.se

8 May 16:19 Minst 40 döda i explosion i Kabul – barn bland offren

Minst 40 personer har dött och 50 har skadats i en explosion utanför en skola i Afghanistans huvudstad Kabul, rapporterar Sky News. Enligt inrikesdepartementet är flera av offren elever vid skolan. Det framgår inte hur många. Explosionen inträffade i området Dasht-e-Barchi i stadens västra delar. Det är ännu oklart vilka som ligger bakom dådet men antalet attacker från talibanerna har ökat sedan USA meddelat att samtliga trupper i landet ska ha dragits tillbaka senast den 11 september.
omni.se

8 May 15:56 Explosioner nära skola i Kabul – många döda

Flera sprängladdningar har detonerat nära en skola i Afghanistans huvudstad Kabul och minst 25 människor har mist livet i samband med explosionen. Enligt anonyma källor har så många som 40 dödats. Minst 52 människor har skadats i explosionerna och enlig
HD Världen - TT

8 May 15:21 Stadsdelen Sheikh Jarra har blivit symbol i konflikten

Palestinska grupper har uppmanat till nya protester i Jerusalem på lördagen, rapporterar internationella nyhetsbyråer. Detta efter att uppemot 200 personer, palestinier och poliser, skadats under oroligheterna vid al-Aqsamoskén på fredagen. I fokus för den uppblossade konflikten har stadsdelen Sheikh Jarra i östra Jerusalem hamnat. På måndag ska den högsta domstolen i Israel komma med ett beslut om det var rätt att vräka sex palestinska familjer från området, och tvisten har kommit att bli en symbol för den vidare frågan om israeliska försök att flytta palestinier från strategiska kvarter i östra Jerusalem, skriver New York Times Jerusalemredaktör Patrick Kingsley. Sveriges Radios mellanösternkorrespondent Johan-Mathias Sommarström berättade i ett reportage tidigare i veckan att palestinska flyktingar på 1950-talet bosattes i Sheikh Jarra, som då kontrollerades av Jordanien. Men enligt en israelisk lag går det att göra anspråk på mark som ägdes av judar i östra Jerusalem före kriget 1948. – I Israel anklagas ultranationalister och bosättare av vänsteraktivister, för att de försöker att etniskt rensa området. Men de försvarar sig med att de bara följer lagen.
omni.se

8 May 15:20 ”Bebben” hyllad på Ullevi före derbyt

IFK Göteborg bar svarta armbindlar i det allsvenska derbyt. Spelarna och ledarna gick ut på Ullevi medan ”Heja Blåvitt” spelades. De var klädda i blå tröjor med vit text: ”Vi ska minnas Bebben Johansson i alla våra dar.” Bertil Johansson avled i onsdags
HD Sport - TT

8 May 14:58 Tak bortslitna av tromb – en skadad

En tromb har dragit in över Grums i Värmland. – Flera tak på byggnader har blåst av, en friggebod har farit i väg, och en båt på land har fått sig en åktur, säger Anders Svedlund vid räddningstjänsten. En person har även skadats, uppger räddningstjänsten. – Det ser ut som ett slagfält här, säger ett vittne till NWT.
Expressen GT - Christian Borjesson
© Ahmad Gharabli/AFP

8 May 12:02 Hård kritik mot Israel efter nattens kravaller

Över 200 palestinier och kring 20 israeliska poliser skadade i oroligheter i Jerusalem.
DN Världen

8 May 10:31 EU uppmanar myndigheter att agera i Jerusalem

Minst 200 palestinier har skadats i sammandrabbningar mellan palestinier och israelisk polis vid al-Aqsamosken i Jerusalem, uppger palestinska Röda Halvmånen till AP. Nu uppmanar EU myndigheterna att agera för att lugna oroligheterna. ”Våld och uppmuntran till våld är oacceptabelt. De skyldiga på båda sidor måste hållas ansvariga. EU uppmanar myndigheterna att omedelbart agera för att trappa ner de nuvarande spänningarna i Jerusalem”, sade en talesperson i ett uttalande. Oroligheterna startade i slutet av fredagsbönen och många stannade kvar efteråt för att protestera mot att myndigheterna vill vräka palestinska familjer i området Sheikh Jarrah. Flera skadade palestinier uppges ha träffats i huvudet och i ögonen av gummimantlad ammunition, enligt företrädare för Röda Halvmånen. Enligt polisen kastade demonstranterna stenar och fyrverkeripjäser.
omni.se

8 May 10:21 Två till sjukhus efter mopedolycka

Två personer skadades när de körde omkull med en moped i Grums. Båda har behövt sjukhusvård. En av dem, en man i 30-årsåldern, fördes med ambulanshelikopter till sjukhus.
Expressen GT - Eva Rogsten

8 May 09:39 MORGONENS NYHETER: Tre nyheter i korthet

Över 200 personer har skadats i sammandrabbningar i Jerusalem. ■ ■ ■ FHM:s fel: Nästan alla smittade får symtom. ■ ■ ■ Hemliga dokument avslöjar: Kina vill att länder ska bojkotta FN-möte. ■ ■ ■ Expressen ger dig morgonens nyheter.
Expressen Nyheter - Simon Larsson

8 May 09:17 Trafikolycka på E6

En bil bärgas
HD Nyheter - Sandra Jakobsson

8 May 08:39 Larm om olycka på E6 vid Båstad

Polis och räddningstjänst har larmats till en trafikolycka på E6 strax söder om Båstad. Enligt polisen ska det röra sig om en singelolycka i södergående riktning. Skade- och trafikläget är okänt.
Expressen Kvällsposten - Alexander Vickhoff

8 May 07:43 Över 200 skadade efter sammandrabbningar

Över 200 personer har skadats i sammandrabbningar mellan polis och palestinier i Jerusalem. Polisen skjuter gummikulor och palestinierna kastar stenar och flaskor. Och när muslimernas och judarnas högtider faller samman väntas det bli mer våldsamt.
Expressen Nyheter - Simon Larsson

8 May 05:10 Brand i källare i flerfamiljshus

Ett larm om brand i källare på Åbygatan i Klippan inkom cirka 03.50. Räddningstjänsten var snabbt på plats och kunde släcka elden.
HD Klippan - Jan-Arne Bäckström

8 May 04:37 Bil förstörd i brand i Malmö

En bil parkerad vid Hårds Väg i Malmö började brinna natten mot lördag. Räddningstjänsten var snabbt på plats och kunde släcka elden.
Sydsvenskan Malmö - Jan-Arne Bäckström

8 May 03:18 Över 180 skadade efter oroligheter i östra Jerusalem

Minst 178 palestinier och sex poliser har skadats i sammandrabbningar i östra Jerusalem, enligt palestinska sjukvårdare och israelisk polis. Oroligheterna började i slutet av fredagsbönen vid al-Aqsamoskén– som var den sista under årets fastemånad ramadan.
SvD Världen

8 May 03:17 Över 180 skadade i oroligheter i Jerusalem

Minst 178 palestinier och sex poliser har skadats i sammandrabbningar i östra Jerusalem, enligt palestinska sjukvårdare och israelisk polis. Oroligheterna började i slutet av fredagsbönen vid al-Aqsamoskén– som var den sista under årets fastemånad ramad
HD Världen - TT

8 May 02:57 Två bilar förstörda i brand i Bjuv

Två bilar började av okänd anledning brinna på Höstgatan i Bjuv. Larmet om branden kom cirka 02.00 natten mot lördag.
HD Bjuv - Jan-Arne Bäckström

8 May 02:53 Bil helt förstörd i brand

En bil var helt övertänd när räddningstjänsten kom fram till branden. Larmet kom cirka 02.05 natten mot lördag. En bil hade börjat brinna på Nordmannavägen i Lund.
Sydsvenskan Lund - Jan-Arne Bäckström