05:09 Kaos i Indonesien efter resultatet i presidentvalet

Indonesiens huvudstad Jakarta skakades av nya demonstrationer på onsdagen. Under tisdagen dödades sex personer i våldsamma protester mot presidentvalsresultatet i landet.
Expressen Nyheter - Erik Nilson

22 May 22:47 Polisbil på väg till olycka frontalkrockade

En polispatrull som hade larmats till en trafikolycka i Örebro frontalkrockade med en personbil på vägen till olyckan. Föraren av personbilen, en kvinna i 20-årsåldern, chockades och fördes skärrad med ambulans till sjukhuset. Det är oklart om hon har n
HD Sverige - TT
© Malin Koort

22 May 22:40 I Málaga stacks allt som var ”borgerligt” i brand

Från och med i dag till 26 maj går ett polariserat, konfliktfyllt och politiskt sargat Europa till parlamentsval. Finns det fortfarande hopp om EU-projektet? DN Kultur har bett tre skribenter att välja ut och skriva om var sin symbolmättad plats i Europa. I dag: Nathan Shachar om Málaga.
DN Kultur & Nöje - Nathan Shachar

22 May 22:24 Polisbil inblandad i trafikolycka

I Örebro, strax söder om Svampen, har en trafikolycka inträffat där en polisbil är inblandad. Olyckan skedde strax efter niotiden på onsdagskvällen.
Expressen Nyheter - Mats Brastedt

22 May 21:00 Motorcykel i krock med traktor

En motorcykel krockade på onsdagskvällen med en traktor i Ösmo i Nynäshamns kommun. Föraren av motorcykeln är skadad, skriver polisen på sin hemsida .
Expressen Nyheter - Gusten Holm

22 May 20:55 JUST NU: Bränder efter blixtnedslag

Blixtnedslag har orsakat flera bränder i Västsverige. En villa i Tibro kommun började brinna på onsdagskvällen. – Enligt ägaren beror det på ett blixtnedslag. Branden är svårsläckt, säger Peter Brandels, inre befäl vid räddningstjänsten i Östra Skaraborg. Även en maskinhall i Tidaholm har träffats av blixten – byggnaden gick inte att rädda. – Åskan gick kraftigt här, jag hörde smällen som orsakade branden, säger Herbert Hjelm, som bor bredvid maskinhallen.
Expressen GT - Eva Rogsten

22 May 20:22 Luddbränderna fortsätter – ungdomar gripna

Ett stort antal av markbränder pågår fortsatt i Stockholmsområdet – och räddningstjänstens resurser är ansträngda. En anledning till bränderna tros vara aspfrön, det vita luddet som har spritts över landet. – Vi uppmanar att folk att vara väldigt försiktiga. Vi har fullt upp just nu, säger Erik Elvermark på Storstockholms brandförsvar. Samtidigt har flera ungdomar gripits för att ha anlagt bränder, rapporterar SVT Nyheter Stockholm .
Expressen Nyheter - Lovisa Akesson

22 May 20:14 Inget landslagsspel för skadad Haak

Volleybollstjärnan Isabelle Haak missar landslagets stundande tre matcher i European Golden League. Det på grund av en överansträngning i axeln. "Det är såklart mycket tråkigt att 'Bella' inte kan närvara i de stundande European Golden League-matcherna
HD Sport - TT

22 May 18:01 Dödlig attack i Centralafrikanska republiken

Över 26 människor har dödats och många skadats av en milisgrupp i Centralafrikanska republiken. Massakern inträffade i byarna Koundjili och Djoumjoum i den nordvästra delen av landet, skriver FN:s fredsbevarande styrka Minusca på Twitter. En FN-källa up
HD Världen - TT

22 May 18:01 Dödlig attack i Centralafrikanska republiken

Över 30 människor dödades och många fler skadades när beväpnade män angrep flera byar i Centralafrikanska republiken. Massakerna inträffade i byarna Koundjili, Djoumjoum och Bohong i den nordvästra delen av landet, skriver FN:s fredsbevarande styrka Min
Sydsvenskan Världen - TT

22 May 17:44 Byggnad träffad av blixten – brann ned

En maskinhall i Tidaholm brann ned till marken efter att blixten slagit ned. Räddningstjänsten lyckades inte rädda byggnaden. – Det var en fullt utvecklad brand så det gick inte att rädda byggnaden, säger Tony Engdahl, stabsbrandmästare på räddningstjänsten i Tidaholm.
Expressen GT - Leotrim Jusufi

22 May 17:20 Berusad man attackerade brandman i Lund – döms till böter

71-åringen tyckte att räddningstjänsten dröjde – gick till angrepp mot en brandman.
Sydsvenskan Lund - Julius Viktorsson

22 May 16:39 Flera döda efter indonesiskt val – 200 skadade

Sex personer har dödats och 200 skadats i sammandrabbningar mellan demonstranter och polis i Indonesiens huvudstad Jakarta. Regeringen väljer nu att blockera sociala medier i vissa områden i huvudstaden. Enligt nyhetsbyrån AP görs detta för att undvika ett nytt upplopp.
Expressen Nyheter - Mats Brastedt

22 May 15:39 Pontus Georgsson vald till ny ordförande i Pappers

Pontus Georgsson valdes i dag till ny ordförande i Pappers. Fackförbundets tidigare ordförande Matts Jutterström avled nyligen i sviterna av sin cancer.
DI Live - Jonathan Axelsson

22 May 15:11 Georgsson ny ordförande för Pappers

LO-facket Pappers förhandlingschef Pontus Georgsson tar över som ordförande för organisationen, rapporterar Dagens Arbete. Tidigare ordföranden Mats Jutterström avled nyligen efter en tids sjukdom. Tidigare i år hade han meddelat att han skulle avgå som
HD Ekonomi - TT

22 May 14:46 Villa började brinna – väg stängdes av under släckningsarbetet

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till en brand i en byggnad i Hästveda. – Vi har precis kommit till platsen. Det ska ryka från en villa, det är det jag vet, meddelade Katarina Rusin, presstalesperson hos polisen i Region syd, strax efter att SOS larmat om branden.
Expressen Kvällsposten - Alexander Vickhoff

22 May 14:28 Bilbomb tog minst två liv i Somalia

Minst två människor miste livet och tolv skadades när en bilbomb exploderade.
HD Världen - TT

22 May 14:18 SL-buss i brand – kraftig rök på platsen

En SL-buss fattade eld vid Jakobsbergs pendeltågsstation utanför Stockholm vid 14-tiden på onsdagen. På bilder från platsen ses kraftig rökutveckling. Strax före klockan 15 rapporterades branden vara släckt.
Expressen Nyheter - Gusten Holm

22 May 10:10 Ung man svårt skadad i knivattack i Jakobsberg

En person har blivit knivskuren i Jakobsberg. Med en skada i bålen har personen förts till sjukhus.
Expressen Nyheter - Kim Malmgren

22 May 09:48 Brand i tiovåningshus – man räddades från tak

Det brann i en lägenhet i ett flervåningshus i Solna på våning sex. Branden ska enligt räddningstjänst ha varit fullt utvecklad. – Jag tror att det är ett tiovåningshus, säger Erik Elvermark, mediakontakt, på Storstockholms räddningscentral.
Expressen Nyheter - Lotten Engbom

22 May 09:29 Flera bilar i olycka – lastbil ska ha kört på bil

En trafikolycka har skett på väg 69 i Säters kommun i Dalarna. Flera fordon ska vara inblandade och enligt polisen är det en lastbil som har kört på en personbil bakifrån.
Expressen Nyheter - Lotten Engbom

22 May 08:32 Två bilar och en lastbil i olycka på E4

Två personbilar och en lastbil har varit inblandade i en olycka på E4 i närheten av Rotebro och Häggvik i Sollentuna, Stockholm. Enligt Trafikverket var det stor trafikpåverkan under morgonen.
Expressen Nyheter - Lotten Engbom

22 May 08:32 Cyklist till sjukhus efter olycka vid Norra Sorgenfri

Strax efter åtta blev en cyklist påkörd på S:t Knutsväg i Malmö.
Sydsvenskan Malmö - Lotta Satz

22 May 07:46 Nytt skalv skakar Nederländerna

Ett jordskalv med magnituden 3,4 har drabbat Groningen i norra Nederländerna.
HD Världen - TT

22 May 07:15 Mannen som ställde en pyramid i hjärtat av Paris

Glaspyramiderna på Louvrens innergård möttes av hätska protester när de stod färdiga för 30 år sedan, men har med tiden blivit ett av stadens främsta turistmål. Förra veckan avled arkitekten I M Pei, vars syn på förnyelse av kulturarv aktualiserats av den förestående restaureringen av Notre-Dame.
SvD - Under strecket, Kultur

22 May 07:13 Brand i villa – fullt utvecklad när räddningstjänsten kom till platsen

En villa i Sölvesborg har brunnit under morgonen. När räddningstjänsten kom till platsen var branden fullt utvecklad. ”Inga uppgifter om några allvarligare personskador i nuläget. En person har kontrollerats av ambulans”, skriver polisen på sin hemsida.
Expressen Kvällsposten - Jakob Kjellden

22 May 07:05 Margot Wallström: ”Det är en otrolig kampanj mot mig i Israel”

Israel menar att Sverige skadade fredsprocessen mellan palestinier och israeler när de erkände Palestina som en självständig stat 2014. Relationen med Israel är frostig och Margot Wallström menar att hon utsätts för mycket fientlighet. – Det är en sån otrolig kampanj mot mig i Israel, så att det sorgligt att behöva vara med om, säger hon till Svenska dagbladet.
Expressen Nyheter - Lotten Engbom

22 May 07:03 Larm om hög smäll – mur skadad i detonation

Vid halv två-tiden på natten mellan tisdag och onsdag fick polisen flera larm om höga ljud från Albyområdet i Botkyrka. Någonting har detonerat på platsen och polisen utreder nu vad.
Expressen Nyheter - Lotten Engbom

22 May 06:39 MORGONENS NYHETER: Familj till sjukhus efter brand • Atomkista riskerar spricka • Belgisk ex-kung gör faderskapstest

En familj har förts till sjukhus efter en lägenhetsbrand i Malmö. ■■■ En atomkista i Stilla havet riskerar att läcka radioaktivt avfall, larmar FN:s generalsekreterare Antóntio Guterres. ■■■ Den belgiska ex-kungen Albert II går med på att göra ett faderskapstest – för att avgöra om han är far till en konstnär. ■■■ Expressen ger dig morgonens nyheter.
Expressen Nyheter - Erik Nilson

22 May 05:44 Sex döda i Indonesien efter valprotester

Sex människor har dött och mer än 200 skadats efter att stora demonstrationer brutit ut i Indonesiens huvudstad Jakarta. Anledningen är att de officiella valresultaten släppts.
Expressen Nyheter - Erik Nilson

22 May 05:30 Övertänd bil i Ängelholm

Räddningstjänsten larmades till Ankarvägen på onsdagsmorgonen.
HD Ängelholm - Olov Planthaber

22 May 05:26 Tre till sjukhus efter bostadsbrand i Malmö

Tre personer fick föras till sjukhus efter en lägenhetsbrand i Malmö under natten, skriver Sydsvenskan.
DN Sverige - TT
© Bay Ismoyo/AFP

22 May 05:20 Flera döda vid protester efter indonesiskt val

Sex personer har dödats och 200 skadats efter att en demonstration urartade i centrala Jakarta, Indonesien. Nu blockeras sociala medier i vissa områden i huvudstaden för att undvika ett nytt upplopp uppger säkerhetsministern, enligt nyhetsbyrån AP.
DN Världen - ['TT', 'Viviana Canoilas']

22 May 05:14 Tre till sjukhus efter bostadsbrand

Tre personer fick föras till sjukhus efter en lägenhetsbrand i Malmö under natten, skriver Sydsvenskan. Rökdykare kunde gå in i den eldhärjade lägenheten via balkongen, och släcka elden, som inte spreds till omkringliggande lägenheter. – Enligt informat
Sydsvenskan Sverige - TT

22 May 04:44 St Louis åter i final efter 49 år

Utan skadade svenske stjärnbacken Erik Karlsson förmådde San Jose inte hålla emot i Stanley Cup-semifinalen. Den sjätte matchen i serien slutade 5–1 till St Louis, som i och med 4–2 i matcher därmed får möta Boston i finalen.
SvD Sport

22 May 04:44 St Louis åter i final efter 49 år

Utan skadade Erik Karlsson förmådde San Jose inte hålla emot i Stanley Cup-semifinalen.
HD Sport - TT

22 May 04:40 Familj till sjukhus efter lägenhetsbrand i Malmö

Vid halvfyratiden larmades räddningstjänsten till en brand i en lägenhet på Katrinelundsgatan i Malmö. Branden släcktes och en familj med tre personer, varav ett barn, fördes till sjukhus.
Expressen Kvällsposten - Erik Nilson

22 May 04:10 Tre till sjukhus efter lägenhetsbrand på Katrinelundsgatan

Räddningstjänsten larmades till Katrinelundsgatan. Släckte branden med rökdykare.
Sydsvenskan Malmö - Olov Planthaber, Patrick Persson

22 May 04:10 Lägenhetsbrand på Katrinelundsgatan

Räddningstjänsten larmades till branden vid 03.30 på tisdagsnatten.
Sydsvenskan Malmö - Olov Planthaber

22 May 03:00 Sex döda efter valprotester i Indonesien

Sex personer har dödats och 200 skadats i sammandrabbningar mellan demonstranter och polis.
HD Världen - TT

22 May 02:49 Flera bilar skadade i brand

Räddningstjänsten larmades till branden på natten till onsdagen.
HD Helsingborg - Olov Planthaber

22 May 02:34 Schemamiss kan ha kostat patients liv

En svårt sjuk person i Malmö hade fått ordinerad hemsjukvård. Men vårdpersonalen kom aldrig till patienten en kväll i mitten av mars. När patienten blev allt sämre ringde anhöriga efter ambulans, men väl på sjukhuset avled personen, skriver Sydsvenskan.
Sydsvenskan Sverige - TT

22 May 00:08 Bilbrand i Ödåkra

Räddningstjänsten larmades dit natten till onsdagen.
HD Helsingborg