22:51 Boseman delade sin lön med Sienna Miller

Den avlidne skådespelaren Chadwick Boseman tog av sin lön för att höja Sienna Millers lön när de arbetade ihop i filmen "21 bridges", rapporterar filmtidningen Empire. Boseman avled 43 år gammal i augusti i sviterna av tjocktarmscancer. Han spelade huvu
HD Nöje - TT

20:05 Tusentals platser kvar till högskoleprovet

Kaos bröt ut när anmälningssajten till årets prov öppnade.
HD Sverige - TT

19:53 Fullt utvecklad brand i en villa

En brand startade i en villa i Grebbestad på måndagskvällen. – Det är en fullt utvecklad brand, förklarade Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region väst. Flera enheter från räddningstjänsten samt ambulans kallades till platsen.
Expressen GT - Eva Rogsten

19:23 Nya siffror: Smittan ökar – kommer ”accelerera”

Smittan ökar i USA – samtidigt som experter i landet varnar för att både smittotalen och dödsfallen kommer öka explosionsartat under hösten. I Tyskland spår Angela Merkel att antalet smittade kan öka till 19 000 per dag i jul, enligt Bild. – Det är som i de andra länderna, ska förbundskanslern ha sagt. Även i Sverige finns nu en oro för att gå samma väg som på andra håll i Europa.
Expressen Coronaviruset - Thea M Norheim

19:09 Brand i lägenhet på Holma

Det brinner i en lägenhet på Påskliljegatan. Räddningstjänst är på plats och har påbörjat släckning.
Sydsvenskan Malmö - Julius Viktorsson

18:53 Brand i husvagn i Bunkeflostrand

En husvagn har börjat brinna på John Lundvallsgatan i Bunkeflostrand.
Sydsvenskan Malmö - Julius Viktorsson

17:58 Tre barn dog på SUS när övervakning brast

Tre ofödda eller nyfödda barn i Lund och Malmö avled på grund av misstänkta brister vid fosterövervakning. Ytterligare två riskerade att skadas. – Det som hänt är väldigt tragiskt och jag känner starkt med föräldrarna, säger Pia Teleman, verksamhetschef för kvinnosjukvården på Skånes universitetssjukhus.
Expressen Kvällsposten - Claes Carlson

17:00 Polisen osäker på vem knivmannen egentligen är

Det råder fortfarande oklarhet kring vem den man som genomförde förra veckans knivattack i Paris egentligen är. Det rapporterar AFP och Reuters. För polisens utredare har han uppgett namnet ”Hassan A” och att han är 18 år. Men i en video där han förklarat att han riktat attacken mot satirtidningen Charlie Hebdo använder han ett annat namn, Zaheer Hassan Mehmood. Enligt videon skulle han vara 25 år. Attacken ägde rum utanför Charlie Hebdos gamla lokaler, där terrorattentatet 2015 inträffade. Mannen har erkänt gärningen. Han säger sig ha trott att de två personer som knivhöggs var medarbetare på tidningen. Tillståndet för de två skadade beskrivs som stabilt.
omni.se

16:05 Singelolycka i Malmö – bil ska ha kört in i vägg

Ett larm har kommit in om att en personbil kört in i en vägg på Eriksfältsgatan i Malmö. Omständigheterna kring olyckan är okända.
Expressen Kvällsposten - David Carlsson

15:40 Personbil har kört in i vägg

En trafikolycka har inträffat på Eriksfältsgatan i Malmö. Enligt de första uppgifterna till polisen är det en personbil som har kört in i en vägg.
Sydsvenskan Malmö

15:13 Taxi började brinna under färd på motorvägen

En taxi började brinna under färd på E6 utanför Laholm på måndagseftermiddagen. När räddningstjänsten kom till platsen hade de som färdades i bilen redan påbörjat släckningen.
Expressen Kvällsposten - David Carlsson

14:50 Minister kallar till krismöte med Oslos kranskommuner

Det senaste dygnet har fyra personer med covid-19 avlidit i Norge, enligt norska folkhälsomyndigheten FHI. Sammanlagt har 274 dödsfall rapporterats i landet. Det skriver TT. Antalet rapporterade fall i Oslo sjunker för tredje dagen i rad men den senaste tidens generella, uppåtgående trend har fått hälsominister Bent Høie att kalla samtliga kommuner runt huvudstaden till ett krismöte. I tisdags skärpte Oslo kommun sina coronarestriktioner vilket innebär att det är förbjudet att träffas fler än tio personer samtidigt, även i privata bostäder. Statsminister Stefan Löfven har under måndagseftermiddagen en videokonferens med sin norska kollega Erna Solberg där bland annat covid-19 och relationerna mellan Oslo och Stockholm ska avhandlas.
omni.se

13:52 Fotbollen: ”Släpp in oss i dialogen”

Lättnaderna av publikrestriktionerna dröjer och nu kräver fotbollen en bättre dialog med regeringen. "Vår verksamhet är allvarligt skadad, vi blöder. Då förväntar man sig dialog och hjälp av regering och berörda myndigheter. Så är vi fostrade i detta la
HD Sport - TT

09:35 Äldre man anhållen efter skottlossning i Malmö

En man i 65-årsåldern har anhållits efter en skottlossning i Malmö sent i går, rapporterar TT. Under söndagskvällen hittade polisen en skottskadad man efter larm om höga smällar. Enligt polisen finns det inga tecken på att händelsen är kopplad till gängvåldet i staden. Den skjutne mannen fördes till sjukhus och förväntas överleva sina skador.
omni.se

09:32 Man hittades skjuten ute – 64-åring anhållen

En man i 45-årsåldern hittades sent på söndagskvällen skottskadad utomhus på Docentgatan i Malmö. Han fördes till sjukhus med ambulans och är, enligt Region Skåne, allvarligt skadad. En 64-årig man är anhållen, misstänkt för inblandning i skottlossningen, uppger SVT .
Expressen Kvällsposten - Claes Carlson

09:20 Debatt: ”Hålet kan ha haft en avgörande betydelse”

Det krävs omedelbara åtgärder från regeringens sida, skriver flera debattörer på Aftonbladets debattsida med anledningen av att ett hål i skrovet upptäckts på förlista kryssningsfartyget Estonia. Många har misstänkt att någonting annat än bogvisiret skulle har orsakat olyckan och det är nu ett faktum, skriver de. ”Hålet kan ha haft en avgörande betydelse för olyckans förlopp”, skriver debattörerna och menar att det nu krävs en ny opartisk och officiell undersökning av fartyget. Lennart Berglund, ordf. Stiftelsen Estoniaoffren och anhöriga, SEA Lasse Johnsen, styrelseledamot SEA Lars Borgnäs, journalist Medlemmar i Riksdagens s.k. Estoniagrupp: Henrik S. Järrel, f.d. riksdagsman (M), ordf. Anders Ericsson, överlevande Yasmina Olby, överlevande Rolf Sörman, överlevande Lars Ångström, f.d. riksdagsman (MP) Mikael Öun, överlevande
omni.se

08:51 Man försökte tända eld på polishus – greps

Under måndagsmorgonen har en man i 65-årsåldern gripits av polis. Han har försökt anlägga en brand vid polishuset i Borås. – Han hade tändvätska och brännbart material på sig, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.
Expressen GT - Linda Bergh

08:44 Man som hittades allvarligt skadad på gatan avled

DN Sthlm - ['Andreas Nordström', 'Bim Jacobsson']

08:18 Skola håller stängt efter brand i går kväll

På söndagskvällen brann en moped utanför Ekdalaskolan i Mölnlycke, den var placerad vid entrén som skadades av lågorna. Under måndagen håller skolan stängt på grund av rökskador i skolan och att polisens tekniska utredning ska genomföras.
Expressen GT - Linda Bergh

08:02 Mångmiljonböter för dödsfall på nöjesfält

Ägaren till Australiens största nöjesfält har dömts till böter på 3,6 miljoner australiska dollar, motsvarande drygt 23 miljoner kronor, för säkerhetsbrister som ledde till fyra personers död i en olycka 2016. Två kvinnor och två män omkom när deras flo
HD Världen - TT

07:31 Person klipps ut ur bil efter olycka – voltade ner i dike

Polis, ambulans och räddningstjänst var på plats efter en singelolycka som inträffat på länsväg 172 utanför Färgelanda. – Vi klipper upp bilen för att få ut en person, sa Mona Edman, inre befäl vid räddningstjänsten. Enligt polisen ska personen i bilen ha varit medvetslös efter olyckan men sedan vaknat. Denne fördes sedan till sjukhus i ambulans.
Expressen GT - Linda Bergh

07:14 ”Ett av fyra barn i Beirut kan missa skolan”

Ett av fyra barn riskerar att missa skolan i Beirut. Varningen kommer från International Rescue Committee (IRC) efter förra månadens explosion i den libanesiska huvudstaden. 163 skolor skadades, enligt organisationen – vars uppskattning om hur många bar
HD Världen - TT

07:13 Butiksbrand i Staffanstorp – i samband med inbrott

Under natten brann det i anslutning till en butik i Staffanstorp. Branden upptäcktes genom att grannar kände röklukt.
Expressen Kvällsposten - Jakob Kjellden

06:54 Skott avlossades i Göteborg i natt

Under natten mot måndagen larmade flera personer polisen om en skottlossning vid området kring Briljantgatan i Västra Frölunda. Polisen har hittat tomhylsor på platsen men ingen skadad person. – Det är oberoende vittnen som ringer samtidigt ungefär, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.
Expressen GT - Linda Bergh

02:45 Inbrottsförsök slutade med brand

Tjuven eller tjuvarna hade försökt bryta sig in med hjälp av en vinkelslip. Men hettan från vinkelslipen gjorde att det började brinna i dörrkarmen.
Sydsvenskan Staffanstorp - Jan-Arne Bäckström, Patrick Persson

00:41 Skjuten man i Malmö – polisen undersöker platsen

Polisen hittade en skottskadad man i Malmö sent under söndagskvällen, rapporterar TT. Polisen hade fått larm om skottlossning och hittade mannen när de kom fram. Han fördes med ambulans till sjukhus. Polisen har spärrat av platsen och kommer att genomföra en teknisk undersökning.
omni.se

27 Sep 23:54 Man hittad skjuten i Malmö

En man hittades sent på söndagskvällen skottskadad i Hermodsdal i Malmö. Polisen larmades klockan 23.12 om höga smällar, när man kom fram påträffades den skadade mannen som fördes till sjukhus med ambulans. – Vi har spärrat av platsen. Teknikerna arbeta
HD Skåne - TT

27 Sep 23:54 Man hittad skjuten i Malmö

En man har hittats skottskadad i Malmö, uppger polisen på sin hemsida. Polisen larmades klockan 23.12 om en misstänkt skottlossning, när man kom fram påträffades den skadade mannen som fördes till sjukhus med ambulans. – Vi spärrar av platsen, jobbar me
Sydsvenskan Sverige - TT

27 Sep 23:48 JUST NU: Man hittad skottskadad i Malmö

En man hittades sent på söndagskvällen skottskadad utomhus på Docentgatan i Malmö. Han fördes till sjukhus med ambulans. Det fanns ingen uppgift om hans tillstånd.
Expressen Kvällsposten - Claes Carlson

27 Sep 22:50 Henkes pangsuccé efter stora kaoset

▸ Bjöd på fest direkt ✓ Small i 20 (!) minuter
Aftonbladet

27 Sep 22:24 Första dödsfallet i corona i grekiskt flyktingläger

Det första dödsfallet i covid-19 i ett grekisk flyktingläger har nu rapporterats in av grekiska myndigheter. Det skriver nyhetsbyrån AFP. En 61-årig tvåbarnspappa från Afghanistan som bott i Malakassa-lägret utanför Aten dog på ett sjukhus i den grekiska huvudstaden. Sedan pandemins utbrott i mars har Greklands flyktingläger levt under lockdown med restriktioner kring vilka som får komma in eller lämna dem.
omni.se

27 Sep 20:03 Tegnell om dödstalen: ”En förskräcklig siffra”

Statsepidemiolog Anders Tegnell kommenterar i Sveriges Radio att antalet döda med covid-19 i världen har passerat en miljon människor. – Det är en förskräcklig siffra, men man måste sätta det i relation till väldigt mycket annat i världen. Det är ändå en ganska liten siffra om man jämför med många andra sjukdomar som orsakar dödsfall, säger han. Anders Tegnell menar det är viktigt att man fokuserar på en bred folkhälsa och inte låser sig vid covid-19. – Vi får inte lura oss själva att tro att detta är det enda stora problemet i världen när det gäller hälsa, säger han.
omni.se
© Alexa Viscius

27 Sep 19:51 ”Ingen ände på vad ikonerna kan lära en”

Courtney Marie Andrews sjunger om ett kraschat förhållande, om ånger – men också om hopp, tillförsikt.
DN Kultur - Georg Cederskog

27 Sep 19:35 ”Sjukhus får skadade patienter från honom”

▸ Utredare om nedstängt sjukhus: Förskräckligt
Aftonbladet

27 Sep 18:08 Blodiga strider fortsätter – krigslagar i Azerbajdzjan

Spänningarna mellan Armenien och Azerbajdzjan ökar allt mer efter dagens uppblossade strider i regionen Nagorno-Karabach. Båda länderna har nu infört krigslagar och i Azerbajdzjan råder utegångsförbud i Baku och flera andra städer från klockan nio ikväll, skriver AFP. Båda länderna har rapporterat om flera civila och militära dödsfall under dagen. De armeniska separatisterna i regionen uppger bland annat att 16 av deras soldater dödats och över 100 skadats. Azerbajdzjan uppger bland annat att en azerisk familj på fem personer dödats. Sveriges utrikesminister Ann Linde skriver på Twitter att hon är ”bekymrad över våldet” och att hon ska diskutera situationen med sina azeriska kollegor under veckan.
omni.se

27 Sep 17:49 Olycka vid Korsvägen – stopp i spårvagnstrafiken

En spårvagn och en personbil körde på söndagen ihop utanför Universeum i anslutning till Korsvägen. Det rådde efteråt stopp i spårvagnstrafiken i riktning mot Mölndal och Chalmers.
Expressen GT - Christian Borjesson

27 Sep 17:23 En miljon döda i corona – dödstalen ökar i Europa

En miljon människor världen över har nu avlidit med covid-19. Globalt minskar dödsfallen. Men i Europa har de ökat fyra veckor i rad – och ökningen tilltar, enligt WHO:s senaste siffror. – Pratar man om dödsfall är det förstås en förskräcklig siffra, säger statsepidemiolog Anders Tegnell till Sveriges Radio.
Expressen Coronaviruset - Gusten Holm

27 Sep 17:00 Kvinna avled i olycka med åkgräsklippare

Kvinnan i Varberg hade hamnat i kläm och hittades livlös.
DN Sverige - TT

27 Sep 16:56 Kvinna i olycka med åkgräsklippare i Halland – avled

En kvinna i 70-årsåldern har avlidit i Varberg.
HD Sverige - TT

27 Sep 16:45 En person har hittats död i Upplands Väsby

En person har hittats död i sin bostad i Upplands Väsby, rapporterar flera medier. Enligt Expressen ska balkongdörren till bostaden blivit uppbruten och polisen kan inte utesluta att det skett ett brott. – Det känns väldigt obehagligt, säger en boende till tidningen. Sjukvårdspersonalen larmade polisen eftersom det fanns oklara omständigheter kring dödsfallet, skriver polisen på sin hemsida.
omni.se

27 Sep 16:44 Äldre kvinna död i olycka

En kvinna i 70-årsåldern blev fastklämd i samband med en olycka med en åkgräsklippare på söndagseftermiddagen. Räddningstjänst och två ambulanser kallades till platsen. Kvinnans liv gick inte att rädda. – Vi håller nu på att utreda exakt vad som har hänt, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson i region väst.
Expressen GT - Eva Rogsten

27 Sep 15:35 Bilrånare jagas av polishelikopter – krockade på E4

Två personer eftersöks av polispatruller och polishelikopter efter en bilstöld i Alby centrum strax utanför Stockholm, rapporterar SVT Nyheter. Efter rånet åkte gärningspersonerna ut på E4:an och krockade med en annan bil. – De har kolliderat med en bil och lämnat platsen i en annan bil, säger Eva Nilsson, polisens presstalesperson. Inga personer har rapporterats skadade.
omni.se

27 Sep 15:33 Mc-förare prejades av vägen – till sjukhus

En mc-cyklist prejades på söndagen av vägen i Tostared i Marks kommun. Vägen fick stängas av. – Föraren tas med ambulans för kontroll, säger Christer Larsson vid räddningstjänsten.
Expressen GT - Christian Borjesson

27 Sep 15:14 Armenien: Vi står på gränsen till ett fullskaligt krig

Azerbajdzjans artillerianfall i Nagorno-Karabach på söndagen är en ”krigsförklaring” mot det armeniska folket. Det säger Armeniens premiärminister Nikol Pasjinian enligt AFP. – Vi står på tröskeln till ett fullskaligt krig i södra Kaukasus, vilket kommer att få oförutsägbara konsekvenser, säger han. Enligt Armenien dödades två personer under anfallet mot staden Stepanakert. Azerbajdzjan uppger å sin sida att flera av deras medborgare har dödats och att sex personer skadats. Turkiets president Recep Tayyip Erdogan har lovat att bistå Azerbajdzjan, som står nära turkarna politiskt och kulturellt, med alla tänkbara medel. – Vi uppmanar världssamfundet att se till att Turkiet inte lägger sig i konflikten, säger Pasjinian enligt Reuters.
omni.se

27 Sep 14:44 Belarus: Väst försöker att skapa kaos och anarki

Västvärlden försöker att skapa kaos och anarki i Belarus. Det var landets utrikesminister Vladimir Makeis budskap när han framträdde inför FN:s generalförsamling på lördagen, skriver The Guardian. – Sanktioner mot Belarus och försök att lägga sig i våra interna angelägenheter kommer att få motsatt effekt, och är skadliga för alla, sa Makei. Tidigare i veckan svors Aleksandr Lukasjenko in som president, trots protesterna och övertygande bevisning om valfusk. EU har vägrat att erkänna Lukasjenko och Frankrikes president Emmanuel Macron sa på söndagen att det är ”uppenbart” att Lukasjenko måste avgå.
omni.se

27 Sep 14:35 Brand i Hörnsjö förstörde 178 bilar och en villa

Polisen ska nu utreda branden i Hörnsjö i Västerbotten i går som förstörde 178 fordon och en villa, rapporterar SVT Nyheter. Vad som startade branden är ännu oklart, men polisen misstänker att den var anlagd. – Vi har haft patruller på plats som gjort de initiala åtgärderna med syfte att säkra tidiga spår, men alla svar kommer vi inte få i första stunden, säger Mats Bruhn, förundersökningsledare.
omni.se

27 Sep 14:22 En allvarligt skadad efter arbetsplatsolycka på SSAB

En person anställd vid SSAB i Borlänge skadades allvarligt på söndagsmorgonen, sedan denne fått en fallande sten i huvudet, rapporterar SVT Nyheter Dalarna. Personen ska ha haft hjälm på sig, men ska ändå ha fått allvarliga skador och förts till sjukhus. SSAB:s kommunikatör Anna Östlund säger till SVT att man kommer att inleda en internutredning av händelsen. – Vi vill att alla ska komma till jobbet och gå hem i samma skick, säger hon.
omni.se

27 Sep 13:51 Andersén stängs av efter knätackling

Brynäsbacken Niclas Andersén stängs av i tre matcher för sin knätackling på Färjestads lagkapten Gustav Rydahl. Ishockeyförbundets disciplinnämnd ser allvarligt på händelsen som ledde till att Rydahl skadades. Det var i den första perioden i lördagens m
HD Sport - TT

27 Sep 13:42 – Det kunde ha gått mycket mycket värre

▸ Stjärnan om ”hemliga” olyckan i hemmet: ”Folk får spekulera” ✓ Uppgifterna om festkväll
Aftonbladet

27 Sep 11:25 Larm om olycka på E4 – ung kvinna skadad

Polis, räddningstjänst och ambulans har larmats till en singelolycka på E4 vid Lungby. Enligt polisen ligger bilen i diket och kommer att behöva bärgas från platsen. Föraren av bilen, en kvinna i 20-årsåldern, har förts till sjukhus i ambulans.
Expressen Kvällsposten - Alexander Vickhoff

27 Sep 10:12 En person allvarligt skadad efter arbetsplatsolycka

Föremål lossnade och träffade anställd i huvudet
Expressen Nyheter - Adam Koskelainen

27 Sep 10:04 Olycka vid stålugn i Borlänge – anställd svårt skadad

En man i 40-årsåldern har skadats av ett fallande föremål som lossnat från en stålugn på SSAB i Borlänge. Mannen, som är anställd på företaget, har förts till sjukhus med allvarliga skador. – I samband med arbete har någonting lossnat och träffat honom.
HD Sverige - TT

27 Sep 09:32 Rasrisk på arena varnar Haverikommissionen

Statens haverikommission pekar ut takkonstruktionen som finns på bland annat Östersund arena som riskfylld och ger nu kommunen fram till den 15 oktober på sig att inspektera hallen, uppger P4 Jämtland. Haverikommissionen utredde i våras olyckan då Tarfa
HD Sverige - TT

27 Sep 08:00 Blodiga strider i omstridd region – flera döda

Strider har åter blossat upp mellan Armenien och Azerbajdzjan kring den omstridda utbrytarregionen Nagorno-Karabach. Det rapporteras om flera dödsfall på båda sidorna, som beskyller varandra för upptrappningen. Samtidigt vädjar omvärlden om vapenvila.
SvD Världen

27 Sep 07:47 Lär dig ramla rätt med judotekniken

▸ Varje år sker 270 000 fallolyckor i Sverige – 70 000 får åka till sjukhus
Aftonbladet

27 Sep 05:14 Svår älgkrock nära Nykvarn

En person allvarligt skadad efter krock med älg på E20.
DN Sthlm - TT

27 Sep 04:41 En allvarligt skadad efter krock med älg

Flera fordon från räddningstjänsten larmades ut till Nylvarn
Expressen Nyheter - Redaktionen

27 Sep 04:06 Svår älgkrock nära Nykvarn

En person är allvarligt skadad efter en älgkrock på E20 nära Nykvarn, rapporterar Länstidningen Södertälje. Olyckan skedde vid 01.30-tiden natten till söndagen i höjd med Nygårds hagar, nordöst om Nykvarn, och sex ambulanser och flera fordon från räddni
HD Sverige - TT

27 Sep 03:10 Tre bilar skadade efter brand i Löddeköpinge

En bil förstördes helt i branden. En bil fick brandskador. En bil lättare skador av värmen från elden.
Sydsvenskan Kävlinge - Jan-Arne Bäckström

27 Sep 00:35 Brand i plastmöbler vid byggnad i Ramlösa

Larmet kom efter midnatt.
HD Helsingborg - Oskar Ahlqvist

27 Sep 00:29 Två allvarligt skadade efter knivbråk

Polisen rubricerar händelsen i Borlänge som mordförsök • En man anhållen.
DN Sverige - ['TT', 'Gustav Olsson']

27 Sep 00:29 Kvinna svårt skadad i cykelolycka

En kvinna i 60-årsåldern fick livshotande skador i en trafikolycka, uppger Region Skåne på sin sajt. Olyckan skedde vid 21-tiden på lördagskvällen i trakten kring Lönsboda och ska enligt uppgifter till sjukhuset ha varit en cykelolycka, men omständighet
HD Skåne - TT