16 Sep 09:30 Nyqvist till anhöriga: Ledsen att det hände

Med korthuggna, stammande svar berättade Daniel Nyqvist i tingsrätten hur det gick till när han oprovocerat högg ihjäl åttaårige Mohamad och 56-åriga Anna-Lena i Linköping 2004. Han gav en kort hälsning till offrens anhöriga. – Jag är ledsen att det här behövde hända.

16 Sep 09:30 Nyqvist till anhöriga: Ledsen att det hände

Med korthuggna, stammande svar berättar Daniel Nyqvist i tingsrätten hur det gick till när han oprovocerat högg ihjäl åttaårige Mohamad och 56-åriga Anna-Lena i Linköping 2004. Han har en kort hälsning till offrens anhöriga. – Jag är ledsen att det här
HD Sverige - TT

16 Sep 19:24 Nyqvist hade svårt att hänga med i åklagarens frågor

Daniel Nyqvist som är åtalad för dubbelmordet i Linköping började med att vittna om mordet på åttaåriga Mohamed Ammouri, under den andra rättegångsdagen rapporterar TT. Pojken var inte den första han stötte på, han sökte efter någon som var enklare att döda, exempelvis ett barn. – Jag var tvungen att få det gjort. När jag väl var i gång gick det som på automatik, sa han i tingsrätten, sittandes bakom en skärm. Därefter vittnade han om mordet på Anna-Lena Svensson, 56 år. Åklagaren fick upprepa frågorna flera gånger eftersom Nyqvist hade svårt att hänga med. Hans advokat är nöjd med sin klients prestation i rätten. – Det kunde inte bli bättre, det här var hans maxkapacitet, säger han till TT.
omni.se

16 Sep 09:18 Nyqvist: När jag vaknade visste jag att det var dags

Misstänkte Daniel Nyqvist hörs i dag i rätten om dubbelmordet i Linköping 2004. Åklagare Britt-Louise Viklund frågar bland annat när tanken att angripa någon dök upp: – När jag vaknade visste jag att det var dags, säger Nyqvist enligt Expressen. Han säger vidare att han kände sig tvungen att döda människor ”för att få min sinnesro, för att få bort tankarna, för att kunna sova”. Inför dagens förhandling begärde Daniel Nyqvist att bli placerad bakom skärmar, rapporterar flera medier. Rätten har godkänt begäran, vilket betyder att Nyqvist skärmas av och att åhörarna i salen i stället kan se honom på en tv-skärm.
omni.se

16 Sep 14:14 Landslaget vill knäböja för ”Black Lives Matter”

Fotbollslandslaget planerar att knäböja för att visa solidaritet med rörelsen ”Black Lives Matter”, rapporterar TT. Danska landslaget gick ut med att de vill visa sitt stöd, och svenskarna vill ta efter i de två kommande EM-kvalmatcherna. – Alla människor ska behandlas lika, och det vill vi vara tydliga med som landslag, säger Sveriges lagkapten Caroline Seger. ”Black Lives Matter” är en protest mot polisbrutalitet och rasism.
omni.se

16 Sep 14:36 Bonus till vårdpersonal i budgeten

Arbetsgivare i vården ska kunna söka pengar till "återhämtningsbonus" för de anställda, enligt ett förslag i höstbudgeten. Bonusen ska betala projekt för bättre arbetsmiljö och arbetsvillkor. I budgeten föreslås också höjt underhållstöd med upp till 150 kronor i månaden.
SvD Sverige

16 Sep 12:39 Nyqvist ville erkänna när han var på väg att vräkas: ”Fängelse bättre än gatan”

Daniel Nyqvist berättade under dagens förhandling i tingsrätten att han vid ett tillfälle efter dubbelmordet i Linköping 2004 velat erkänna. – När jag höll på att bli vräkt. Tänkte att fängelse skulle vara bättre än att sova på gatan, svarade han på en fråga från målsägandebiträdet Karin Wålander enligt Expressen. När Elisabet Massi Fritz, målsägandebiträde till mördade Mohamed Ammouris familj, senare frågade varför han ändå inte gett sig till känna svarade Nyqvist att han ”ville helst vara fri”.
omni.se

16 Sep 22:39 Trippel till Christoffer Eriksson – men det kunde ha varit fyra

Tre segrar till stallet, men ändå gnällde Christoffer Eriksson. – Du vet hur det är, man surar alltid över en som inte vann.
Sydsvenskan Sport - Anders Engman

16 Sep 12:12 Kristian II:s väg delvis stängd i en månad

Både brounderhåll och lagning av asfaltsprickor ska utföras.
HD Ängelholm - Ann Sahlén-Thelandersson

16 Sep 08:44 Därför valde han att döda Mohamed, 8

JUST NU Daniel Nyqvists berättar i rätten om dubbelmordet ✓ LIVERAPPORT
Aftonbladet
© Magnus Hallgren

16 Sep 10:25 Karolinska drar tillbaka varsel av personal

109 läkare och 157 undersköterskor har tidigare varslats i Solna och Huddinge.
DN Sthlm - ['Adam Svensson', 'Anna Gustafsson']

16 Sep 07:36 Pandemin driver NK att öppna e-handel

Varuhuset NK svänger om e-handel som nu lanseras tidigare än planerat. Skälet är coronapandemin som ökar intresset att handla mer online. – Vi har kunnat påskynda arbetet, säger NK:s vd Henrik Andreasson.
SvD Näringsliv

16 Sep 06:48 Suga vald till Japans premiärminister

Japans parlament har röstat fram Yoshihide Suga som landets näste premiärminister, efter den avgående Shinzo Abe. – I enlighet med resultaten har kammaren beslutet att utse Yoshihide Suga till premiärminister, sade underhusets talman Tadamori Oshima til
HD Världen - TT
© Matias Delacroix/AP

16 Sep 21:55 FN: Maduro skyldig till brott mot mänskligheten

FN har under ett år granskat mord, tortyr, våld och försvinnanden i Venezuela.
DN Världen - Mia Holmgren

16 Sep 18:59 Unik livsstil förklarar kedjeflytt

Tornseglaren är i ständig rörelse i luften tio månader om året. Det kan förklara fågelns ovanliga flyttmönster – tornseglaren är en kedjeflyttare. Forskare har försett 102 tornseglare från olika delar av Europa med apparatur som gjort det möjligt att av
HD Sverige - TT

16 Sep 01:29 Försvaret: Nej till vätgasprojekt i Luleå

Försvarsmakten vill inte att det byggs en demonstrationsanläggning för fossilfri ståltillverkning i Luleå. Statliga Vattenfall, SSAB och LKAB:s anläggning Hybrit är världens första i sitt slag. Tanken är att den ska bana väg för att göra stål av vätgas
HD Ekonomi - TT
 
Visa mer nyheter