4 May 11:42 Så leddes polisen till Madeleines mördare

Mordet på Madeleine Delbom i Långshyttan 2016 väckte stor uppmärksamhet. Detaljer om polisens väg fram till mördarna framkommer i P3 Dokumentär där flera nyckelpersoner ger sin version av vad som hände – en av dem är Madeleines tidigare granne som lyckades lura mördarna att erkänna. – Det ledde till att de frågade efter min hjälp om att få bort kroppen, säger han i dokumentären.
Expressen Nyheter - Stefan Soxbo - Läs mer på expressen.se

4 May 06:45 Rånare låtsades vara poliser – slog till mot växlingskontor

Tre maskerade män sprang mot ett växlingskontor i Malmö och skrek ”polis”. De anställda på kontoret anade vad som skulle hända – och bommade fort igen dörren. Rånförsöket slutade utan byte och de maskerade männen lämnade platsen. Nu har två av dem dömts för rånförsök.
Expressen Kvällsposten - Viktor Nordblad

4 May 19:41 Nytt besked: Det blir ingen läsk till de äldre

Gislaveds kommun har ändrat sig flera gånger i läskfrågan – och nu har de gett nytt besked, skriver SVT Jönköping . Det blir ingen läsk för de äldre. Kommunen menar också att deras tjänstepersonal mottagit hot och trakasserier.
Expressen Kvällsposten - Viktor Nordblad

4 May 09:00 Under klonkrigen kan ingen höra dig snarka

”Star wars: Uslingarna” på Disney+ ett bottennapp.
HD Kultur - Michael Tapper

4 May 22:43 Biden: 70 procent ska vaccineras före juli

USA:s president Joe Biden har satt upp ett nytt vaccinmål. Den 4 juli ska 70 procent av alla vuxna amerikaner ha fått sin första vaccindos, rapporterar flera amerikanska medier. Då ska även 160 miljoner amerikaner vara färdigvaccinerade. Runt 56 procent av den vuxna befolkningen har redan fått en första dos, men enligt Biden kan nästa fas av vaccineringen bli betydligt svårare eftersom det handlar om att övertyga personer som inte vill ta sprutan i högre utsträckning. – Det är svårare. Det är bortom min personliga kontroll, säger presidenten enligt USA Today. För att underlätta för vaccineringen planerar Bidenadministrationen att bygga upp vaccinstationer på lokala apotek samt investera i mobila kliniker som kan förflytta sig till människor som har problem att ta sig till vaccinstationerna.
omni.se

4 May 07:00 Skolbarn dokumenterar sina liv till kommande generationer

Från vänster Viggo Jörgensen, Mingus Hansen, Lily Espita Flygare och Ruaa Abou Amer.
Sydsvenskan Malmö - Erika Oldberg, Emil Langvad

4 May 03:49 Utrikesministern till Kina: Dra åt helvete

Ordkriget mellan Filippinerna och Kina om Sydkinesiska havet eskalerar. I en allt annat än en diplomatisk tweet ber den filippinska utrikesministern Teddy Locsin Kina att ”dra åt helvete” från det omstridda området.
Expressen Nyheter - Jens Moller

4 May 15:30 Ny ordförande ska få fart på Axis tillväxt efter pandemin

Lundbolagets försäljning bromsade in under fjolåret.
Sydsvenskan Näringsliv - Thomas Frostberg
© Polisen

4 May 11:43 Sköt med automatvapen mot villa – straffen sänks

Hovrätten sänker straffet för män som sköt mot villa där tonåring satt och pluggade.
DN Sthlm

4 May 15:30 Två gånger Stefan till Örebro

Succélaget har hittat sina ersättare till de flyktade assisterande tränarna.
HD Sport - TT

4 May 15:01 EU ger första tummen upp till insektsbaserad mat

Grodlår rullade i maskmjöl kan bli det nya svarta för gourmander i Europa. Det efter att EU för första gången gett grönt ljus till insektsbaserad mat, skriver Bloomberg. Torkade gula mjölmaskar kan nu säljas i EU:s alla 27 medlemsländer efter att blocket meddelat sitt beslut i frågan på måndagen. Enligt EU kan mjölet användas för att öka proteinet i bland annat kakor, pasta eller bakelser. ”Det är upp till konsumenterna att avgöra om de vill äta insekter eller inte. Användningen av insekter som en alternativ proteinkälla är inte ny”, skriver EU på sin hemsida.
omni.se

4 May 15:00 Så ska svensken lyfta smyckesjätten till nya höjder

Danska Pandora känner av en medvind när världen börjar öppnas upp igen
HD Näringsliv - Pontus Herin

4 May 21:00 Kajsa Ekis Ekman vill inte lyssna på mig som transperson

Transkvinnor beskrivs som spionerande män i omklädningsrummet.
HD Kultur - Chris Schenlaer

4 May 21:00 Klar högerseger i Madrid – vänsterledare avgår

Högerpartiet Partido Popular och dess regionala ledare Isabel Díaz Ayuso vann en klar seger i tisdagens val i Madrid. Utgången ses som en tydlig markering mot Spaniens vänsterregering i pandemins tid – och under natten avgick vänsterpartiet Podemos grundare Pablo Iglesias.
SvD Världen

4 May 18:47 Lööf: Ställer oss bakom förslaget ”till stora delar”

Centerledaren Annie Lööf skriver på Facebook och Instagram att partiet ställer sig ”till stora delar” bakom regeringens migrationspolitik. Samtidigt säger de nej till oppositionens.
Expressen Nyheter - Ebba Kulneff
 
Visa mer nyheter