© Pontus Lundahl/TT

12 Jun 20:56 M-ledaren: Mycket tuffare tider väntar

Moderatledaren Ulf Kristersson anklagar regeringen för att slösa med statens pengar och varnar samtidigt för de mycket tuffa tider som nu väntar kommunerna.
DI Nyheter - Fredrik Öjemar - Läs mer på di.se

12 Jun 10:00 Tuffare tider väntar

Konjunkturtoppen är nådd och högre arbetslöshet står inför dörren.
HD Ekonomi - TT
© Claudio Bresciani/TT

12 Jun 11:39 M lovar skattestopp på företagande: ”Kommer inte öka”

Moderaterna lovar ett stopp för nya skattehöjningar på företagande och entreprenörskap. Partiet vill samtidigt skjuta till mer pengar till kommunerna och öppnar också för en höjning av momsen.
DI Nyheter - Fredrik Öjemar
© Carina Johansen

12 Jun 20:38 Oljeprisfallet tilltar under onsdagskvällen

Spotpriset på både Brent- och WTI-oljan tog ett ordentligt kliv nedåt under onsdagskvällen. Strax efter klockan halv nio var Brentoljan ner 2,7 procent till 59,8 dollar per fat medan WTI-oljan tappar 3,9 procent till 50,9 dollar per fat.
DI Live - Viktor Mölne

12 Jun 05:41 Kinas producentpriser stiger som väntat

Kinas producentpriser steg med 0,6 procent i maj jämfört med samma månad föregående år.
DI Live - Nyhetsbyrån Direkt

12 Jun 21:55 Många larm efter östgötska ösregn

Flera timmars åskregn ställde till det i Östergötland på eftermiddagen och kvällen. Bilar fastnade i vattenmassor och larm om översvämningar och blixtnedslag höll räddningstjänsten Östra Götaland sysselsatt. Operatör Lennart Ågren på räddningscentralen
HD Sverige - TT

12 Jun 12:28 Tålamodet gav Sverige tre poäng – nu väntar målfest

Kosovare Asllani visade vägen. Madelen Janogy visade att hon är spelaren som gör skillnad. Tålamod och lyckade byten gav tre poäng mot Chile. Nu väntar målfest mot Thailand.
SvD Sport

12 Jun 20:37 Klimatprotest avbröt stortingsmöte

– Tyst! uppmanade stortingspresidenten Eva Kristin Hansen (AP) medan hon upprepade gånger slog klubban i bordet för att få ordning i kammaren. Men klimataktivisten på det norska parlamentets åhörarläktare vägrade lyda och fortsatte att högljutt recitera
HD Världen - TT

12 Jun 21:23 FN-firande inställt – M-ledaren misstänker Kina

Firandet av 70-årsdagen av mänskliga rättigheter ställdes in med mycket kort varsel i Stockholm. Nu kräver moderatledaren Ulf Kristersson få veta varför. Enligt ett brev till en hög tjänsteman vill M-ledaren veta om kinesiska påtryckningar låg bakom.
SvD Sverige

12 Jun 01:39 Ny "Zelda"-uppföljare under utveckling

Nintendo visade upp en mängd främst japanska titlar, portningar av spel som länge funnits på andra plattformar och gav beskedet att "Animal crossing" blir försenat, i en videopresentation som annars helt fokuserade på Switch. Det kompenserades genom en kort trailer med en viss spetsörad hjälte.
SvD Kultur

12 Jun 06:02 Många icke-rökare drabbas av kol

Allt fler svenskar dör av lungsjukdomen kol. Rökning är den vanligaste orsaken, men många drabbade har inte rökt ens ett bloss. Att vara för tidigt född är en riskfaktor, visar forskning.
SvD Sverige

12 Jun 10:15 Indien förbereder sig på vått och torrt

Dålig skörd och vattenbrist – Indien plågas just nu av den värsta torkan på länge.
HD Världen - TT

12 Jun 14:30 Företagsledare fick ta över sonens påhittade skuld till gängkriminella

Tre män inför rätta i utpressningshärvan som ledde till ett sprängdåd.
Sydsvenskan Skåne - Peter Herkel
© VW.

12 Jun 10:22 Storsäljaren får längre räckvidd

Volkswagen Passat är en av de populäraste bilarna i Sverige och nu är det dags för ett ansiktslyft, och laddhybriden GTE får längre räckvidd.
DI Bil - Carl-Johan Lejland
© Rights Managed

12 Jun 20:04 Bokrecension: Rik guide till antikens stordåd

Allan Klynnes ”Antikens sju underverk” är en rik och underhållande historia. Underverken var ofta handfasta stenkonstruktioner och resta i en anda av storhetsvansinne. Maria Schottenius har roligt i de vackra ruinerna.
DN Kultur & Nöje - Maria Schottenius

12 Jun 10:29 Polisen om nya sprängningen: ”Den var kraftigare än tidigare”

Bombhotet mot centralstationen, tre sprängningar, ett mord och ytterligare en skjutning. De senaste två dygnen har Malmö drabbats hårt av grov kriminalitet. Klockan 10.15 håller Malmöpolisen en presskonferens om läget i staden. – Det är ett flerbostadshus. Stora skador på entrén även skador inne i trapphuset, säger Nils Norling, presstalesperson hos Malmöpolisen.
Expressen Kvällsposten - Alexander Vickhoff
 
Visa mer nyheter