16 Sep 10:05 Gängledare utnyttjade springpojkar – åtalas

Gänget langade knark och tog över allmänna ytor och delar av fastigheter i Vårberg i sydvästra Stockholm, enligt misstankarna. Men i februari slog polisen till i gryningsräder, och nu åtalas 23 personer. Den 27-årige man som pekas ut som ledare åtalas för människohandel av två 17-åringar som har fungerat som springpojkar. – Vi menar att rekrytering av ungdomar in i farliga gängmiljöer omfattas av människohandelsbrott. Det har dock inte prövats förut, säger åklagare Paulina Brandberg.
Expressen Krim - Karl E Henricsson - Läs mer på expressen.se

16 Sep 11:26 Utpekad ledare åtalas för människohandel i jättehärva

Gänget i Vårby i söder om Stockholm misstänks ha stått för en omfattande knarkhandel i allmänna utrymmen. Nu åtalas totalt 23 personer för narkotikabrott efter att polisen i februari slagit till mot flera adresser i en samordnad gryningsräd och bland annat beslagtagit sju kilo cannabis, rapporterar Expressen. En av de åtalade, en 27-årig man, pekas ut som ledare. Han åtalas även för människohandel, misstänkt för att ha rekryterat två 17-åringar som springpojkar. – Vi menar att rekrytering av ungdomar in i farliga gängmiljöer omfattas av människohandelsbrott. Det har dock inte prövats förut, säger åklagare Paulina Brandberg.
omni.se

16 Sep 07:02 Google Drive får automatisk radering efter 30 dagar

Googles molnlagringstjänst Google Drive kommer inom kort att börja radera filer som förpassats till den interna papperskorgen med automatik efter 30 dagar. Det rapporterar sajten 9 to 5 Google. I dag ligger filerna kvar så länge man väljer att inte tömma papperskorgen och tar därför en hel del utrymme i anspråk. Den automatiska raderingen införs från och med den 13 oktober.
omni.se

16 Sep 19:46 Polis lånade ut vapen till pojkvän – varnas

När polisen befann sig på skjutbanan för att öva lånade hon ut sitt tjänstevapen till sin pojkvän som fick fyra av några skott. Det hela förevigades på bild och delades på Instagram. I samtal med arbetsgivaren har polisen lovat att det inträffade inte kommer att upprepas, men hon tilldelas ändå en varning för sin förseelse.
Expressen Kvällsposten - Alexander Vickhoff

16 Sep 04:00 Damberg håller inte sina löften

▸ Debattören: Gängvåldet blir bara värre
Aftonbladet

16 Sep 19:22 Fler covid-smittade på skånska sjukhus

Antalet covid-19 fall som vårdas på skånska sjukhus har de senaste dagarna ökat något för varje dag. Även antalet personer som vårdas på intensiven ökar. Ansvariga inom Region Skåne anser dock fortfarande att läget är stabilt.
Expressen Kvällsposten - Lars-Olof Stromberg

16 Sep 07:30 Forskare trodde inte sina ögon: var bra att svara fel

Att svara fel i klassrummet är många elevers skräck. Det borde det inte vara. Det ökar nämligen radikalt sannolikheten för att de senare minns rätt svar, visar forskning. Och ju säkrare vi är på att vi hade rätt, desto bättre minns vi.
SvD Livet

16 Sep 19:45 Kvinnorna bildar sköldar i Belarus

PERNILLA ERICSON Backar inte – trots regimens brutala våld
Aftonbladet

16 Sep 14:00 Klippanföretag anlitade papperslös arbetskraft

Nu får bolaget betala en avgift på drygt 180 000 kronor.
HD Klippan - Hanna Rahlén

16 Sep 08:32 H&M-konkurrent gjorde miljardförlust

Spanska H&M-konkurrenten Inditex gjorde en miljardförlust under första halvåret 2020. Men klädjätten har, precis som H&M, snabbt vänt tillbaka till vinst efter att coronanedstängningar har lättat världen över.
SvD Näringsliv

16 Sep 13:45 ”Hotel Rwanda”-stjärna riskerar livstid

Den rwandiske tidigare hotelldirektören Paul Rusesabagina, som blev världskänd genom Hollywoodfilmen "Hotel Rwanda", riskerar livstids fängelse om han döms för de brott han anklagas för, enligt åklagare i Kigali. Rusesabagina anklagades i måndags formel
HD Världen - TT
© Privat, Jonas Lindstedt

16 Sep 07:39 Morddömd hävdar sin oskuld – fallet prövas i hovrätten

23-årige ex-pojkvännen dömdes i tingsrätten för mordet på Wilma Andersson.
DN Sverige - Carl Cato

16 Sep 00:00 Magdalena Andersson lyssnar för lite på rap

JONNA SIMA I gangsterrappen är Sverige fucked up
Aftonbladet

16 Sep 14:36 Person fick träd över sig – förd till sjukhus

En person har fått ett träd över sig i Arvika. Personen satt fastklämd under trädet och har förts till sjukhus med ambulans. – Exakt hur trädet landat och hur personen satt fast vet jag inte, säger Karolina Wrede, teamledare på SOS Alarm som svarar för räddningsregion Bergslagen.
Expressen GT - Viktor Nordblad

16 Sep 06:43 Långa väntetider för test – risk för att smitta missas

Väntetiderna för att testa sig för coronaviruset i bland annat Skåne och Stockholmsregionen har ökat de senaste veckorna och på många håll i landet kan det dröja uppemot en vecka innan man får testa sig, skriver SvD. Det gör att många fall kan missas eftersom virusmängden ofta minskar efter de första dagarna. – Om du får en lindrig covid-19 med symtom som begränsar sig till en kort feberperiod eller ont i halsen och huvudvärk och så vidare men utan allvarliga besvär, då är du i princip av med ditt virus på en vecka, säger Ingvar Eliasson, verksamhetschef för klinisk mikrobiologi i Region Skåne, till tidningen. Enligt Karin Tegmark Wisell, avdelningschef på Folkhälsomyndigheten, är rekommendationen att man tar provet innan dag fyra eller fem.
omni.se

16 Sep 11:55 Sundsbussarna säger upp personal

Danska munskyddsregler får svenska resenärer att stanna hemma.
HD Helsingborg - Lennart Kolmodin
 
Visa mer nyheter