12 Jun 10:00 Polis skjuter tårgas – demonstranter försökte storma parlamentsbyggnad

Tiotusentals demonstranter har stormat viktiga vägar i Hongkong. Medier beskriver kaotiska scener – och polisen ska ha skjutit tårgas mot demonstranter som närmat sig en parlamentsbyggnad. Orsaken är ett förslag som skulle tillåta att brottsmisstänkta sänds till fastlandet – Kina – för rättegång, skriver Reuters. Nu läggs förslaget på is.
Expressen Nyheter - Linette Israelsson - Läs mer på expressen.se

12 Jun 15:38 Ännu ingen seger för demonstranter i Hongkong

Hongkongs beslut att skjuta upp debatten om att tillåta utlämningar till bland annat Fastlandskina är svår att tolka som en eftergift till demonstranterna, säger en expert till TT. Omröstningen om lagförslaget ser ut att äga rum om drygt en vecka som planerat, samtidigt som protesterna fortsätter.
SvD Världen

12 Jun 19:56 Växter utrotas 500 gånger snabbare än normalt

Det visar en studie gjord av forskare vid Kew Gardens i Storbritannien och Stockholms universitet.
HD Sverige - TT

12 Jun 21:00 Folk rasar – när de ser nya trenden vid olycksplatsen

Stora influencers flockas till platsen för kärnkraftsolyckan i Tjernobyl. Trycket har varit så hårt att Craig Mazin, skapare av den populära tv-serien ”Chernobyl” på HBO, nu går ut och vädjar till turisterna att visa respekt.
Expressen Nyheter - Andreas Haggstrom

12 Jun 13:03 Sobi köper preparat för 4,9 miljarder – aktien vänder upp

Specialistläkemedelsbolaget Sobi har nått ett avtal med Novimmune om att köpa ett bolag som äger emapalumab och relaterade tillgångar för 4,9 miljarder kronor. Samtidigt ska forskningsverksamheten omorganiseras för att fokusera på projekt i sen fas. Aktien vänder upp.
DI Live - Felicia Åkerman

12 Jun 10:30 Tårgas mot Hongkongdemonstranter

Hongkongpolisen använder tårgas och pepparsprej för att skingra demonstranter som trycker på för att nå fram till det lokala parlamentet. Sammandrabbningarna följde sedan regionens styrande råd uppmanat demonstranterna att upplösa protesterna. De massiv
HD Världen - TT

12 Jun 14:19 Poliser attackerades av stor hund – öppnade eld

Två poliser i Simrishamn har attackerats av en hund under ett ingripande. Poliserna öppnade i samband med detta eld mot hunden som skadesköts. – Djurambulans är på väg till platsen, säger Evelina Olsson, pressinformatör hos polisen i Region syd. Hundägaren misstänks nu för hot mot tjänsteman.
Expressen Kvällsposten - Alexander Vickhoff

12 Jun 19:56 Växter utrotas 500 gånger snabbare än normalt

Nästan 600 växtarter har dött ut de senaste 250 åren. Växter utrotas nu 500 gånger snabbare än vad som varit normalt under jordens historia, visar en unik studie gjord av forskare vid Kew Gardens i Storbritannien och Stockholms universitet.
SvD Sverige

12 Jun 17:12 Fabriken ska bli nästan lika stor som Teslas Gigafactory

Northvolts grundare garanterar att inget barnarbete ska förekomma i gruvor där batterifabrikens metaller bryts. Och Peter Carlsson har högt ställda mål – fabriken ska bli nästan lika stor som Teslas.
SvD Näringsliv
© Tomas Ohlsson

12 Jun 20:00 Deras odling i stan ger grönsaker för hela året

Anna och Olof är självförsörjande på grönsaker – här är deras bästa tips.
DN Insidan - Hans Arbman

12 Jun 09:23 Autoliv största förloraren på fallande börs

Efter flera dagars uppgång sjunker Stockholmsbörsen på onsdagen. Vid klockan 11.25 har OMXS-index backat med 0,4 procent till nivån 602,9. Bilsäkerhetsföretaget Autoliv är den största förloraren av storbolagen, ner 2,6 procent. Storbanken Swedbank backa
HD Ekonomi - TT
© TU Delft

12 Jun 23:13 Passagerarna sitter i vingarna på framtidens flygplan

Ett flygande V där resenärerna sitter i vingarna. Så kan framtidens flygplan se ut. Forskning pågår just nu för fullt för att ta fram ett flygplan i en helt ny kostym – som dessutom kan ge 20 procents mindre utsläpp.
DN Världen - Sandy Kalleny

12 Jun 06:00 Elsa, 89, ska tvångsförflyttas – maken fruktar för hennes liv

Beslutet att stänga äldreboendet Gullvivan på Skaftö har väckt stora protester från de boende, deras anhöriga och personalen. Ingvar Dahlgren, 90, är orolig för vad en flytt skulle innebära för hans hustru Elsa, 89. – Jag är inte så säker på att hon klarar det, säger han.
Expressen GT - Jens Andersson
© Kin Cheung

12 Jun 12:18 Oroligt i Hongkong vid stora demonstrationer

Hongkongpolisen använder tårgas och pepparsprej för att skingra demonstranter som trycker på för att nå fram till det lokala parlamentet. Sammandrabbningarna följde sedan regionens styrande råd uppmanat demonstranterna att upplösa protesterna.
DI Nyheter - TT
 
Visa mer nyheter