© Daniel Acker

12 Jun 09:20 Electrolux-rival tvingas återkalla hundratusentals torktumlare

Electrolux-rivalen Whirlpool väntas beordras att återkalla hundratusentals torktumlare på grund av brandrisk. Det rapporterar Sky News.
DI Nyheter - FinWire - Läs mer på di.se
© Stina Stjernkvist/TT, Stina Stjernkvist

12 Jun 11:15 Fler skattehöjningar för att klara välfärden

Välfärden behöver ha ett resurstillskott som växer till 90 miljarder 2026, enligt finansdepartementet. ”Partier som ropar på väldigt stora skattesänkningar och väldigt stora utgiftsökningar på andra områden är naturligtvis svaret skyldiga”, säger finansminister Magdalena Andersson (S).
DI Nyheter - Linda Öhrn

12 Jun 20:03 Ford återkallar 1,2 miljoner bilar i USA

Den amerikanska biltillverkaren Ford återkallar 1,2 miljoner bilar i USA. Kostnaden uppskattas enligt bolaget till 180 miljoner dollar under det andra kvartalet 2019. Aktien backar med 0,1 procent på onsdagen.
DI Live - Viktor Mölne

12 Jun 09:59 Nolatos kund spår stark tillväxt i cigarettsubstitut

Nolatos kund British American Tobacco, BAT, förväntar sig stark tillväxt under 2019 för produkter som är alternativ till traditionella cigaretter. Det rapporterar internationell media på onsdagen efter ett uttalande från bolaget.
DI Live - Nyhetsbyrån Direkt

12 Jun 11:55 Lidl återkallar korv efter salmonellafynd

Lidl Sverige återkallar Färskkorv med ramslök och vitlök av varumärket Svea Lantkött eftersom korven kan innehålla salmonella. Lidl skriver i ett pressmeddelande att salmonella har hittats i korven vid en rutinanalys. Kunder som köpt korven uppmanas att
HD Sverige - TT

12 Jun 22:24 Ex-prinsessans singelliv: ”Är ingen dans på rosor”

Avslöjandet om pojkvännens kriminella förflutna kom som ett slag i ansiktet på grevinnan Alexandra. Efter uppbrottet kämpar nu ex-prinsessan med att återgå till ett vanligt liv. Men hon erkänner att det är tufft. – Det är ingen dans på rosor just nu, men det går framåt, säger hon.
Expressen Kvällsposten - Jakob Kjellden
© Anders Boström

12 Jun 08:45 Terrordömd 46-åring frias av hovrätten

Frias för förberedelse till terrorbrott – döms för finansiering.
DN Sthlm - ['Ossi Carp', 'TT']

12 Jun 09:10 Prebona tecknar återförsäljaravtal i USA

Simrishamn –Prebona AB (publ) meddelar idag att Bolaget tecknat ett återförsäljaravtal med företaget AMA Surfaces avseende produkter inom affärsområdena AirCare och SurfaceCare. Det icke exklusiva återförsäljaravtalet som tecknats med AMA Surfaces avser distribution i Norra Kalifornien samt Nevada. Företaget kommer under avtalet att marknadsföra och sälja Prebona OdorControl samt distribuera produkter till kunder inom det området.
DI Pressreleaser

12 Jun 11:00 Grannar låter färgerna dansa i Gamla rådhuset

Diana Tholander och Susanne Gullvert bor när varandra i Bassholma, men det är första gången de ställer ut tillsammans i utställningen "Färgernas dans" i Gamla rådhuset.
HD Ängelholm - Jan Andersson

12 Jun 17:05 Klagade på vattnet i höstas – nu är tusentals sjuka

Smittokällan har lokaliserats och vattnet har klorinerats. Invånarna i det norska samhället Askøy kan börja andas ut. Sammanlagt 55 personer lades in på sjukhus. Åtta befann sig fortfarande där på onsdagen. Sammanlagt har ett par tusen personer smittats.
SvD Världen

12 Jun 11:07 Par stoppade på bar gärning med stulna handknutna orientaliska mattor

De båda mattorna är värda nästan 200 000 kronor.
Sydsvenskan Malmö - Peter Herkel

12 Jun 07:34 Brist på nätverk hindrar utrikesfödda akademiker

Utrikesfödda akademiker upplever att bristen på nätverk är det största hindret för att få jobb.
HD Sverige - TT
© AKP Photos / Alamy

12 Jun 15:42 Mat från McDonalds kan snart levereras med drönare

Ubers leveranstjänst för restaurangmat, Uber Eats, kommer inom kort att inleda försök att leverera McDonalds-mat via drönare efter att ha fått flygtillstånd av amerikanska luftfartsverket FAA, rapporterar Techcrunch.
DN Ekonomi - Direkt

12 Jun 16:22 Fotbolls-VM visas vid Lagunen – men bara från åttondelen

”Den känslan och magin som fanns förra året vill man ju skapa igen.”
HD Landskrona - Lisa Skeppstedt
© Kin Cheung

12 Jun 12:18 Oroligt i Hongkong vid stora demonstrationer

Hongkongpolisen använder tårgas och pepparsprej för att skingra demonstranter som trycker på för att nå fram till det lokala parlamentet. Sammandrabbningarna följde sedan regionens styrande råd uppmanat demonstranterna att upplösa protesterna.
DI Nyheter - TT
© TU Delft

12 Jun 23:13 Passagerarna sitter i vingarna på framtidens flygplan

Ett flygande V där resenärerna sitter i vingarna. Så kan framtidens flygplan se ut. Forskning pågår just nu för fullt för att ta fram ett flygplan i en helt ny kostym – som dessutom kan ge 20 procents mindre utsläpp.
DN Världen - Sandy Kalleny
 
Visa mer nyheter