4 May 08:38 Hövding växer när fler väljer cykeln

Hövding, med sin airbag för cyklister, har fått en rejäl skjuts i försäljningen under pandemin. Nu har bolaget siktet inställt på Frankrike. Cykelbranschen har fått en skjuts av att fler väljer att ta cykeln under pandemin när råden är att undvika kolle
HD Ekonomi - TT

4 May 16:56 Thunberg: ”Total förnekelse – krisinsikten är i princip noll”

Under tisdagen deltog klimataktivisten Greta Thunberg i ett digitalt möte med statsminister Stefan Löfven (S). Utöver Greta Thunberg deltog ytterligare tre aktivister från klimatgruppen ”Fridays for Future”. – Han säger att han vill göra rätt för sig och står på vår sida. Och självklart stämmer det till en viss grad, men det gäller också att man agerar, säger Greta Thunberg efter mötet med Stefan Löfven.
Expressen Klimat - Ebba Kulneff

4 May 13:45 Riksdagen säger nej till regeringens Brommaplan

En majoritet i riksdagen vill stoppa regeringens planer på att avveckla Bromma flygplats i Stockholm. Det rapporterar TT efter dagens möte i trafikutskottet. På mötet ställde sig en majoritet bakom ett förslag till utskottsinitiativ som lagts fram av Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna. I förslaget står det bland annat att ett beslut om Bromma kan tas först på sikt, när det finns tillförlitliga prognoser för flygets utveckling. – Nu ligger bollen hos regeringen, de har fått en majoritet emot sig, säger Maria Stockhaus, trafikpolitisk talesperson för Moderaterna till TT.
omni.se

4 May 12:57 Riksdagen vill bromsa regeringens Brommaplan

En majoritet i riksdagen gör sig redo att hejda regeringens plan att snabbavveckla Bromma flygplats för en flytt till Arlanda. Men regeringen tänker inte bromsa, enligt infrastrukturministern.
SvD Näringsliv

4 May 08:40 Upprört bland de anställda: ”Vi har inte fått en krona”

Anställda och före detta anställda på Attendo reagerar kraftigt på avslöjandet om att toppchefer på företaget fått miljonbonusar under pandemiåret, skriver Aftonbladet. Vårdbiträdet Stine Christophersen, som nyligen avslöjade brister i covidvården på ett av företagets boenden, är upprörd. Hon tycker att de statliga bidragen som företaget fått borde ha gått till vården och påpekar att ingen på Attendo fick det engångsbelopp på 5 500 kronor som anställda inom kommunal vård fick i fjol. – Vi har inte fått en extra krona, inte ett smack. Då blir det provocerande när de tar ut pengar.
omni.se

4 May 18:44 Centern ställer sig bakom ”stora delar” av regeringens migrationsförslag

Centerpartiet kommer att ”till stora delar” ställa sig bakom regeringens migrationsproposition, skriver C-ledaren Annie Lööf på Facebook. Samtidigt påpekar hon att det finns brister i förslaget, bland annat vad gäller frågan om kvalificering in i socialförsäkringssystemen. Lööf skriver vidare att det gemensamma förslag som L, M, KD och SD lagt fram skulle innebära att flera av de delar som är viktigt för Centerpartiet, kraftigt skulle begränsas. ”Därför säger vi nej till det. För oss är det dessutom otänkbart att samarbeta med Sverigedemokraterna”, skriver Lööf.
omni.se

4 May 13:58 76-åring försvunnen – polisen går ut med bild

Sökinsatsen efter den 76-årige man som försvann i Orrefors på måndagen trappas upp. Polisen väljer nu att gå ut med bild på mannen – och vädjar till allmänheten att inte ge sig ut själva i terrängen och söka efter honom. – Vi har både vår egen helikopter och Försvarsmaktens helikopter på plats, säger Sara Andersson, polisens presstalesperson i region Syd.
Expressen Kvällsposten - David Carlsson

4 May 00:15 Därför gäller det att hålla tungan rätt i mun

Svenskan har en uppsjö olika sj- och tj-ljud. Det kan ställa till det både för dem som ska lära sig språket och för hur lånord har försvenskats.
SvD Kultur
 
Visa mer nyheter