16 Sep 07:42 Handelsbanken lägger ner hälften av kontoren

Handelsbanken varslar 1000 anställda samtidigt som de lägger ner hälften av sina bankkontor, skriver banken i ett pressmeddelande.
Expressen Nyheter - Johan Bratell - Läs mer på expressen.se

16 Sep 07:36 Handelsbanken stänger nära hälften av kontoren

Över 1 000 personer får gå från Handelsbanken när banken ska lägga ned nästan hälften – 180 av 380 – av sina kontor under de kommande 1,5 åren.
SvD Näringsliv

16 Sep 10:14 Handelsbanken: Därför lägger vi ner bankkontor

Handelsbanken varslar 1 000 anställda samtidigt som de lägger ner hälften av sina bankkontor. ”Förändringarna kommer att bidra till lägre kostnader,” skriver banken i ett pressmeddelande. – Det är ett tråkigt besked för våra medarbetare och medlemmar, säger Anna Hjelmberg, ordförande för koncernklubben inom Finansförbundet i Handelsbanken. Bankens besked är något av revansch för den tidigare sparkade vd:n Frank Vang-Jensens - han ville kraftigt banta bankens organisation.
Expressen Dina Pengar - Johan Bratell

16 Sep 07:39 Handelsbanken lägger ner hälften av kontoren – 1 000 anställda i Sverige berörs

Handelsbanken sänker kostnaderna och minskar personalstyrkan i Sverige med cirka 1 000 tjänster. Storbanken ska minska antalet kontor rejält, enligt ett pressmeddelande. "Kundernas digitalisering har nu nått en punkt där banken kan ta ett nytt steg i sin utveckling - både på kontoren och på de digitala mötesplatserna", skriver banken. Antalet kontor förväntas minska från dagens 380 till cirka 200 vid slutet av 2021. Vid utgången av 2022 ska koncernens samlade kostnadsnivå uppgå till cirka 20 miljarder kronor, baserat på 2020 års valutakurser, före eventuella avsättningar till Oktogonen, heter det. – Förhandlingar och samråd inleds direkt med facken. Vår ambition är - som alltid i Handelsbanken - att hantera övertalighet med respekt och omsorg om den enskilda medarbetaren, säger Handelsbankens vd Carina Åkerström.
omni.se

16 Sep 16:00 Handelsbanken backar in i en digital framtid

Det krävde en pandemi för att förstå kraften i den digitala utvecklingen.
HD Näringsliv - Thomas Frostberg

16 Sep 12:04 Handelsbankens samhällsansvar ifrågasätts

Handelsbanken bör ta ett ansvar för de kunder som nu får svårare att sköta sina banktjänster när nästan 200 fysiska kontor försvinner, anser Eva Eriksson vid SPF Seniorerna – Det är en stor samhällsfråga hur man ska ge medborgarna möjlighet att delta i det digitala samhället.
SvD Sverige

16 Sep 07:36 Handelsbanken slaktar kontor – tusen får gå

Förklaring: Kundernas digitalisering.
HD Näringsliv - TT
© Indranil Mukherjee/AFP

16 Sep 20:06 Fem miljoner smittade av covid-19 i Indien

Landet passerar snart USA som det värst drabbade i världen.
DN Världen - Mia Holmgren

16 Sep 11:55 Sundsbussarna säger upp personal

Danska munskyddsregler får svenska resenärer att stanna hemma.
HD Helsingborg - Lennart Kolmodin

16 Sep 17:59 Avgår omedelbart efter konflikterna

▸ Anklagats för trakasserande sms: ”Nu behöver vi inte vara rädda längre”
Aftonbladet

16 Sep 19:37 100-årig man lurad på tusentals kronor

En 100-årig man fick ett märkligt samtal under onsdagseftermiddagen. En okänd man ringde upp och uppgav sig för att vara en bankman och behövde hämta 100-åringens bankkort. – Det är ett fruktansvärt sätt att bete sig, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.
Expressen GT - Viktor Nordblad

16 Sep 19:23 Pandemin ger ändringar i damernas Champions League

På grund av coronapandemin så kommer damernas Champions League-turnering att göras om. Det meddelar det europeiska fotbollsförbundet Uefa. I stället för kvalgruppspel och slutspel så blir det två kvalomgångar i november följda av kvartsfinaler i december, skriver TT. Finalen är tänkt att spelas på Gamla Ullevi i Göteborg i maj.
omni.se

16 Sep 13:47 Hundratals SAS-piloter blir av med jobben

560 SAS-piloter förlorar sina jobb. Flygbolaget har inte nått någon uppgörelse med fackförbunden, skriver norska Dagens Näringsliv. Men pilotfacket har inte gett upp. – Vi utgår från att det finns en vilja på bägge sidor att försöka komma till en lösning, säger Jesper Olsson, vice ordförande i SAS Pilot Group till Expressen.
Expressen Dina Pengar - Leif Brannstrom
© Lisa Mattisson

16 Sep 14:46 SAS förhandlingar med piloterna har kört fast

Piloternas företrädare dementerar dock uppgifter om avbrutna förhandlingar.
DN Ekonomi - Andreas Lindberg

16 Sep 12:22 Familjen får 100 miljoner efter Breonna Taylors död

Breonna Taylor blev 26 år gammal. Hon sköts ihjäl i sitt hem i mars i år av amerikansk polis när hon låg och sov. Hennes familj har nu ingått en uppgörelse som ger dem drygt 105 miljoner kronor för att dra tillbaka sin stämningsansökan mot staden Louisville, enligt Sky News .
Expressen Nyheter - Johan Bratell
 
Visa mer nyheter