4 May 15:32 Handbollsbasen: ”Jag är rasande, apatisk”

Danmark lättar på coronarestriktionerna, men handbollen får inte ta emot någon publik.
HD Sport - TT

4 May 04:06 Förskola i Norrtälje brann ner till grunden

En förskola brann ner till grunden i centrala Norrtälje under natten till tisdagen. Byggnaden var övertänd redan när räddningstjänsten kom till platsen och man fick inrikta sig på att hindra branden från att sprida sig.
Expressen Nyheter - Ebba Kulneff

4 May 02:08 Marvelplanen klar för de närmaste åren

Marvel berättar mer om sina filmplaner för de kommande åren i en ny trailer, där flera uppföljares titlar och premiärmånader presenterades. Efter dryga året utan Marvelfilmer börjar den Disneyägda studion nu se ljuset i tunneln. Och kan man inte få nog
HD Nöje - TT

4 May 16:56 Tre kvinnor berättar: Så lindras vår migrän

I Sverige lider runt 1,5 miljoner svenskar av migrän. Drygt två tredjedelar av dem är kvinnor. – Det är en jämställdhetsfråga som borde tas på allvar. För oss som har migrän ofta är det som att vara levande död, säger Anna Landelius som har haft migrän i nästan 30 år. – Jag har mått väldigt dåligt under långa perioder av mitt liv och det har påverkat min familj och framför allt mina barn, säger Maria Sundgren som haft migrän lika länge. Kvinnorna som vittnar om en försvårad vardag är många. Men nu har en forskare från Lund har varit med och tagit fram en medicin som tycks hjälpa bättre än många andra preparat. – Det är många patienter från både när och fjärran som tackar för att de har fått ett nytt liv och familjen hälsar för att de fått tillbaka sin fru eller mamma, säger Lars Edvinsson på Lunds universitet.
Expressen Kvällsposten - Johanna Olofsson

4 May 10:32 Debattör: Löfven har lämpat över krishanteringen

När Stefan Löfven tillträdde som statsminister 2014 flyttade han krisledningsenheten till dåvarande inrikesminister Anders Ygeman. Nu lyder enheten under justitieminister Morgan Johansson. Ett upplägg som är under all kritik, menar Hans Lindblad, tidigare L-riksdagsledamot och utredare rörande försvar och krisberedskap. ”Det är närmast obegripligt att regeringen inte tagit ledningsansvaret under pandemin” skriver han på SvD Debatt. När ett land befinner sig i krig eller kris är det självklart att presidenten eller regeringschefen ska ta det yttersta ansvaret, menar Lindblad som tycker att Löfven genom det svenska upplägget kunnat gömma sig bakom Folkhälsomyndigheten. ”Det är fundamentalt fel att ha någon annan än statsministern som ansvarig för landets krisberedskap. Om det kommer en ny regering bör den redan första timmen flytta tillbaka ansvaret till regeringschefen”, skriver Lindblad. Hans Lindblad, före detta riksdags­ledamot (L) och utredare rörande försvar och krisberedskap.
omni.se

4 May 12:39 Coronapandemin: Här är de aktuella siffrorna

Vi håller dig uppdaterad med de senaste siffrorna.
HD Skåne

4 May 13:47 Vaccineffekten: 60-plussare bokar allt fler resor

Vaccineffekten börjar nu märkas av hos de svenska resebyråerna, skriver TT. Sedan påsk har bokningarna bland 60-plussarna mer än fördubblats, visar siffror från resebyrån Ticket. – Vi tror att det beror på att de antingen redan fått den första dosen vaccin eller att den är nära förestående, säger Tickets marknadschef Michael Kapil till nyhetsbyrån.
omni.se

4 May 13:40 Man klämde benen – har förts till sjukhus

Två män har sökt vård efter två separata arbetsplatsolyckor i Ronneby. En av männen hade krupit in i ett trångt område innan han klämde benen. Den andra mannen har fått en typ av gas i ögonen.
Expressen Kvällsposten - Viktor Nordblad

4 May 21:01 Stockholm börjar vaccinera i fas fyra ”mycket snart”

Stockholm kommer ”mycket snart” att påbörja fas fyra i vaccinationerna mot covid-19, när den breda allmänheten under 65 kan vaccinera sig. Det säger Johan Bratt, tillförordnad sjukvårdsdirektör i Region Stockholm, till SvD. Att fas fyra kommer igång är avgörande för att trycket på vården, som fortsatt är högt, ska lätta. – Vaccinationerna måste bli bredare innan vi ser en tydlig effekt på sjukhusen, säger Johan Bratt. Han vill dock inte säga exakt vilken dag fas fyra kommer att inledas. Flera regioner är redan igång med fjärde fasen.
omni.se
 
Visa mer nyheter