© Claudio Bresciani/TT

15 May 12:37 Björklund om nya kärnkraftsbeskedet: ”Äntligen!”

Liberalerna är redo att gå in i en ny energiuppgörelse med M och KD för att bygga ut kärnkraften. ”Det skulle sätta ett enormt tryck på Socialdemokraterna och LO”, säger partiledaren Jan Björklund.
DI Nyheter - Fredrik Öjemar - Läs mer på di.se
© Hampus Andersson

15 May 09:37 Björklund välkomnar kärnkraftförslaget

Både L och SD positiva till M och KD:s förslag om ny energiöverenskommelse.
DN Politik - Alexandra Carlsson Tenitskaja

15 May 11:45 Kritik mot klädjättarnas gravidbilder: ”Tar makten”

Gravidplagg visas upp av modeller med fejkade gravidmagar i stället kvinnor som är gravida på riktigt. Nu får de populära nätklädkedjorna kraftig kritik från modellen Sylvia Flote. – Det här tar makten från gravida kvinnor och modeller, säger hon till The Times.
Expressen Nyheter - Malin Hansson

15 May 09:42 M och KD tror på kärnkraften

Partierna anser att framtidens energibehov kan lösas med mer kärnkraft.
Sydsvenskan Sverige - TT

15 May 09:42 M och KD tror på kärnkraften

Framtidens energibehov kan lösas med mer kärnkraft, anser Moderaterna och Kristdemokraterna, som lyfter frågan i samband med nya samtal inom energiöverenskommelsen. – Den gamla överenskommelsen har spelat ut sin roll, säger Ulf Kristersson. Moderaterna
HD Sverige - TT

15 May 10:09 Öresund ökar i norska järnvägsbyggaren

Investmentbolaget Öresund har på onsdagen förvärvat ytterligare 600.000 aktier i det norska järnvägsbyggbolaget NRC Group. Det framgår av ett pressmeddelande.
DI Live - Viktor Mölne

15 May 22:00 15-åring död i Enköping – kraschade på motorbana

En pojke i 15-årsåldern har avlidit efter en krasch på en motocrossbana. Olyckan inträffade på Enköpings motorstadion i samband med en organiserad åkning. – Det verkar ha funnits någon slags publik på plats, säger Daniel Wikdahl vid polisen i region Mitt.
Expressen Nyheter - Carl-Fredrik Eriksson

15 May 12:04 Advokater sänker krav efter granskning

Tre advokater har sänkt sina ersättningskrav till Växjö tingsrätt efter en tidningsgranskning. Smålandsposten har bland annat visat hur en advokat begärt betalt för att vara i två rättssalar samtidigt. Granskningen omfattar de advokater som anlitats i e
HD Sverige - TT

15 May 18:46 SD om klimatet: ”Vi får inte drabbas av panik”

Under onsdagskvällen hålls en klimatpolitisk debatt om EU-valet på Clarion Hotel i Stockholm. EU-parlamentskandidaten Martin Kinnunen (SD) menar att vi inte får drabbas av klimatpanik – utan måste fatta väl avvägda och underbyggda beslut. – Det handlar inte om panik, det handlar om att ta ansvar, säger EU-parlamentarikern Jytte Guteland (S) – och kallar SD för ”fossila dinosaurier”.
Expressen Eu valet 2019 - Johan Ronge

15 May 10:00 Stenhårda kravet från M och KD: Mer kärnkraft – annars lämnar vi uppgörelsen

Kristdemokraterna ställer sig bakom Moderaternas hot att lämna energiuppgörelsen och partierna lägger nu fram en gemensam kravlista för den svenska energipolitiken. Mest akut är att säkra driften av Ringhals 1 och 2 och partierna vill även ta fram en ny plan för fjärde generationens kärnkraft.
DI Nyheter - Fredrik Öjemar

15 May 12:16 Björkman om ASC: ”Friare och fräschare”

Konceptet Eurovision Song Contest ska "tas till andra sidan Atlanten". Under en presskonferens i Tel Aviv bekräftar Christer Björkman planerna på American Song Contest. – Vi tycker att tajmningen är ganska bra, säger han. Under onsdagen arrangerades en
HD Nöje - TT

15 May 21:43 EU-debatt om migration: ”Skandalös lösning”

Debatten om migration bland EU-partigruppernas toppkandidater hettade till direkt när migrationen diskuterades. Jan Zahradil, som tillhör Sverigedemokraternas partigrupp, vill se mottagningscentrum för flyktingar i Afrika för att stoppa människosmuggling. – Varje gång en människa dör i medelhavet förlorar Europa en del av sin själ, säger Frans Timmermans som tillhör Socialdemokraternas partigrupp.
Expressen Eu valet 2019 - Johan Ronge

15 May 15:35 Italienska banker oense om krisande Banca Carige

De italienska bankerna Unicredit och Intesa Sanpaolo är oeniga gällande en räddning av den krisande konkurrenten Banca Carige.
DI Live - Nyhetsbyrån Direkt

15 May 17:25 Emma Frans utsedd till årets folkbildare

SvD-profilen Emma Frans har utsetts till årets folkbildare av Studieförbundet Vuxenskolan. Hon får utmärkelsen för sitt arbete mot desinformation och faktaresistens, bland annat genom Vetenskapskollen i Svenska Dagbladet.
SvD Sverige

15 May 11:27 Piloternas oro efter första olyckan – krävde åtgärder

Redan efter kraschen i Indonesien i höstas oroade sig flera piloter för säkerheten i flygplansmodellen 737 MAX. De krävde säkerhetsåtgärder – men fick nej. Boeing-cheferna ville inte ”skynda fram” något, skriver New York Times . Några månader senare inträffade nästa dödskrasch.
Expressen Nyheter - Linette Israelsson
 
Visa mer nyheter