4 May 08:00 Max Book tar det goda med det fula

Humor och intellekt samsas på utställningen på Pumphuset, menar Christine Antaya.
HD Kultur - Christine Antaya
© Jessica Gow/TT

4 May 18:16 Ministerns oro: Stor risk att många drabbas hårt

Krävs omfattande insatser för att långtidsarbetslösheten inte ska bita sig fast efter pandemin.
DN Sverige

4 May 08:03 Beskedet: ”Paradise hotel” stoppas

Den pågående säsongen av skandaldokusåpan "Paradise hotel" stoppas helt efter anklagelserna om sexuella övergrepp under inspelningen.
SvD Kultur

4 May 20:28 Vigdis Hjorth: ”Det går att leva med sitt bagage”

Bokaktuella Vigdis Hjorth om mor- och dotterrelationer, att bli avvisad av sin egen familj och att vägra låta någon annan ha monopol på sanningen.
SvD Perfect Guide

4 May 13:58 76-åring försvunnen – polisen går ut med bild

Sökinsatsen efter den 76-årige man som försvann i Orrefors på måndagen trappas upp. Polisen väljer nu att gå ut med bild på mannen – och vädjar till allmänheten att inte ge sig ut själva i terrängen och söka efter honom. – Vi har både vår egen helikopter och Försvarsmaktens helikopter på plats, säger Sara Andersson, polisens presstalesperson i region Syd.
Expressen Kvällsposten - David Carlsson

4 May 19:19 Thunberg: Sverige har gett upp om 1,5-gradersmålet

Sverige verkar ha gett upp 1,5-gradersmålet när det gäller klimatet. Det sa klimataktivisten Greta Thunberg under en presskonferens efter att hon och andra medlemmar från Friday for future-rörelsen träffat statsminister Stefan Löfven, skriver TT. Thunberg sa att hon under mötet frågade Löfven när regeringen skulle gå ut med att man inte längre försöker nå målet, men att hon inte fick något riktigt svar. Under presskonferensen sa Thunberg också att de svenska utsläppen egentligen är betydligt högre än vad de officiella siffrorna visar eftersom dessa inte räknar in bland annat utsläppt som vår konsumtion genererar utomlands.
omni.se
© Sergei Bobylev/TT

4 May 13:59 Andersson: ”OS smäller betydligt högre än VM”

Sex längdskidåkare blev först att få en biljett till OS i Peking 2022.
DN Sport

4 May 05:23 Vårdpersonal riskerar att få kortare semester – igen

Sjukhuspersonal hade betydligt mindre semester under pandemiåret 2020, enligt en kartläggning som Ekot gjort av 26 akutsjukhus. Den visar att den så kallade semesterskulden, det vill säga det som arbetsgivarna är skyldiga sina anställda i betald semester, ökade med 30 procent. Sammanlagt uppgick den vid årsskiftet till 4,6 miljarder kronor. Enligt Vårdförbundets ordförande Sineva Ribeiro riskerar många vårdanställda att få minskad semester även i år. – Det här är jätteallvarligt för mig. Jag kan bli riktigt arg när jag tänker på att man faktiskt sliter ut mina kollegor i det här läget, säger hon.
omni.se

4 May 03:49 Utrikesministern till Kina: Dra åt helvete

Ordkriget mellan Filippinerna och Kina om Sydkinesiska havet eskalerar. I en allt annat än en diplomatisk tweet ber den filippinska utrikesministern Teddy Locsin Kina att ”dra åt helvete” från det omstridda området.
Expressen Nyheter - Jens Moller

4 May 13:20 Vaccineffekten: Allt fler äldre bokar resor

Med en spruta i armen vaknar reslusten. Nu vågar allt fler svenskar boka semesterresor till utlandet – och resebyråerna tycker sig se en tydlig effekt av vaccinationerna.
SvD Näringsliv
 
Visa mer nyheter