4 May 15:00 Så ska svensken lyfta smyckesjätten till nya höjder

Danska Pandora känner av en medvind när världen börjar öppnas upp igen
HD Näringsliv - Pontus Herin

4 May 17:30 Ren sand och ett halvt ton snäckor – så ska de locka den arga fågeln till Sandön

”Det är en trevlig liten fågel, arg och aggressiv”
HD Höganäs - Maria Berkmo

4 May 20:06 Män lurade sig in hos kvinna i 95-årsåldern – stal smycken hon bar

De två männen var maskerade med munskydd.
Sydsvenskan Malmö - Oskar Ahlqvist

4 May 13:58 Strandade knölvalen ska eldas upp i Danmark

Det åtta ton tunga kadavret på väg mot en förbränningsanläggning.
HD Danmark - Julius Viktorsson

4 May 16:14 Tidigare anställda vittnar om hur övergrepp mörkats

Två tidigare anställda vittnar om att Paradise Hotel-produktionen har låtit bli att agera på sexuella övergrepp under lång tid, skriver Veckorevyn. – Det har handlat om tjejer som har sovit eller varit medvetslösa när manliga deltagare haft sex med dem, säger en person som tidigare arbetat på produktionsbolaget Mastiff. Även den andra tidigare anställda bekräftar den bilden. Den tidigare deltagaren Emelie Rydberg säger till SVT att ”killarna tog sig friheter med tjejerna, framför allt på fester”. – Att man där och då inte såg det som ofredande var kanske för att ingen i kontrollrummet reagerade. Man intalade sig själv att det inte var ett övergrepp, säger hon. Mastiffs vd Matilda Snöwall säger till både Veckorevyn och SVT att hon inte känner igen sig i bilden som målas upp och uppmanar dem som känt att de utsatts för övergrepp att polisanmäla.
omni.se

4 May 14:19 Vaccination minskar risken för svår sjukdom och död

Vaccination minskar kraftigt risken för svår sjukdom och död i covid-19, visar Folkhälsomyndighetens uppföljning. Av de över två miljoner svenskar som fått en dos vaccin har 0,3 procent, 5 942 personer, konstaterats ha covid-19 minst tre veckor efter sin vaccination. Av dessa har 187 personer dött och 20 har fått intensivvård. – Inget vaccin kan undanröja risken att bli smittas helt. Men de allvarliga fallen är få sett till den höga smittspridning vi haft och hur många som är vaccinerade, säger Anders Tegnell, statsepidemiolog, i ett pressmeddelande.
omni.se

4 May 22:43 Biden: 70 procent ska vaccineras före juli

USA:s president Joe Biden har satt upp ett nytt vaccinmål. Den 4 juli ska 70 procent av alla vuxna amerikaner ha fått sin första vaccindos, rapporterar flera amerikanska medier. Då ska även 160 miljoner amerikaner vara färdigvaccinerade. Runt 56 procent av den vuxna befolkningen har redan fått en första dos, men enligt Biden kan nästa fas av vaccineringen bli betydligt svårare eftersom det handlar om att övertyga personer som inte vill ta sprutan i högre utsträckning. – Det är svårare. Det är bortom min personliga kontroll, säger presidenten enligt USA Today. För att underlätta för vaccineringen planerar Bidenadministrationen att bygga upp vaccinstationer på lokala apotek samt investera i mobila kliniker som kan förflytta sig till människor som har problem att ta sig till vaccinstationerna.
omni.se

4 May 18:00 Gratis fotbollsträning ska motverka klyftorna i Helsingborg

Föreningsaktiviteten skiljer sig kraftigt mellan olika områden.
HD Helsingborg - Astrid Adelgren, Anders Malmberg

4 May 10:27 Läkaren flydde från Tigray – drömmer om rättvisa

Läkaren Tewodros Tefer är en av 60 000 människor som har flytt våldet i Tigray-regionen i Etiopien. Nu befinner han sig i en avlägsen del av Sudan där han arbetar från morgon till kväll på ett sjukhus med att behandla såren efter konflikten, skriver AP i ett bildreportage. I ett växande antal anteckningsböcker dokumenterar läkaren samtidigt Tigray-konflikten, och drömmer om att få ta materialet till Internationella brottmålsdomstolen i Haag så att rättvisa kan skipas. Efter det etiopiska regeringens offensiv tror Tefer nu att svält är nästa steget för folket i Tigray. – Det är helt klart ett folkmord, säger Tefer till nyhetsbyrån.
omni.se

4 May 11:11 Pojke frias om dödshugg – ”var mycket rädd”

En nu 15-årig pojke som anklagats för dråp efter en 17-årings död i Huskvarna förra sommaren frias av Göta hovrätt. Pojkens knivhugg orsakade visserligen dödsfallet, men han var så rädd att hovrätten anser våldet vara ursäktat. Pojken som ställts tills
HD Sverige - TT
 
Visa mer nyheter