11 Jul 23:53 Trump kräver myndigheter på uppgifter om medborgarskap

President Donald Trump backar från sitt krav om att frågan om medborgarskap ska vara med i USA:s folkräkning – men kräver i stället att landets myndigheter ska lämna över uppgifterna. – Vi backar inte från vårt försök att fatställa den amerikanska befolkningens medborgarskap. Att veta detta är viktigt för att skapa vettig politik, säger han på en presskonferens.
Expressen Nyheter - Viktor Hedlund

11 Jul 15:15 Kvinnan väljer att överklaga domen mot hockeyprofilen

Den svenska hockeyprofilen dömdes för misshandel, ofredande och olaga hot mot en närstående. Straffet: Villkorlig dom och samhällstjänst. Nu har kvinnan valt att överklaga domen – där önskar hon att mannen får ett fängelsestraff. – Han tar tag i mig som ett grävskopelyft, berättade kvinnan under rättegången.
Expressen Sport - Josefina Karlsson

11 Jul 15:51 Tre bilar i krock på E6 – stor trafikpåverkan

Tre bilar kolliderade under torsdagen på E6 i Kungsbacka. Enligt Trafikverket råder stor trafikpåverkan på platsen och vägen är delvis avstängd.
Expressen GT - Lovisa Waldeck

11 Jul 15:12 Elva döda när båt kapsejsade i Niger

Minst elva personer drunknade på torsdagen när deras båt kapsejsade i närheten av staden Maradi i södra Niger, nära gränsen till Nigeria. Lokala källor uppger också att flera av båtens passagerare fortfarande saknas. Båten färdades på Goulbi, en säsongs
HD Världen - TT

11 Jul 18:48 Springsteen rockade i Falsterbo

Jessica Springsteen gick in och visade att hon är ”born to ride”.
HD Sport - My Östh Gustafsson

11 Jul 12:22 Tre anmälda brott per minut – de ökar mest

Totalt anmäldes 757 000 brott under årets sex första månader – vilket är nästan tre brott i minuten. SvD sammanfattar vilka brott som har ökat och minskat i år.
SvD Sverige

11 Jul 15:55 Storblankare ökar sin korta position i Alfa Laval

Kapitalförvaltaren Millennium Capital har återigen ökat sin korta position i Alfa Laval över flaggningsgränsen.
DI Live - Robert Triches

11 Jul 10:38 Kortbedrägerier kan minska med nytt direktiv

Bedrägeribrotten ökade under det första halvåret med 3 procent, och allra vanligast är kortbedrägerier. Brotten är enkla att genomföra och svåra att stoppa. Men ett nytt EU-direktiv kan förhoppningsvis förhindra en del framtida bedrägerier, tror Jan Ols
Sydsvenskan Ekonomi - TT

11 Jul 08:23 Vakter vid Metallicakonsert struntade i rökförbudet

De vakter som var i tjänst under Metallicas konsert på Ullevi i tisdags ska ha struntat i att agera när delar av publiken rökte. Det har fått miljöförvaltningen att skicka ett brev till Got Event, där man ifrågasätter varför inte rökförbudet efterlevts. – Det har helt klart brustit i reglerna om att följa tobakslagen, säger Yusra Moshtat, miljöinspektör på Miljöförvaltningen Göteborg, till SVT Nyheter Väst.
Expressen GT - Alfred Dikalow

11 Jul 21:35 Twitter fungerar igen - efter tekniska problem

Twitter fungerar som vanligt igen efter att ha legat nere på torsdagskvällen. Enligt mikrobloggen berodde problemen på ett tekniskt fel.
Expressen Nyheter - Felicia Nordlund Exp
© Rick Friedman/TT

11 Jul 22:37 Envishet gav Warren medvind i primärvalet

Vänsterdemokraten har vunnit kärnväljarnas förtroende • DN har träffat Elizabeth Warren.
DN Världen - Martin Gelin

11 Jul 22:35 Skriande brist på mediciner i hela Europa

Patienter och läkare över hela Europa slår larm om bristen på livsnödvändiga mediciner. Frankrike och Nederländerna föreslår en offentligt ägd europeisk läkemedelstillverkare som ska garantera att alla EU-medborgare får tag i sina mediciner.
SvD Världen

11 Jul 16:07 Stenson imponerar inför British Open

Henrik Stenson slutade på sex under par för dagen.
HD Sport - TT
 
Visa mer nyheter