17 Apr 00:28 Soran Ismail svarar på Bianca Kronlöfs kritik: ”Inte alls som jag tänkt mig”

Bianca Kronlöf har riktat svidande kritik mot SVT-dokumentären ”Persona non grata” om komikerkollegan Soran Ismail. Ismail har besvarat Kronlöf i ett inlägg på Instagram – och nu berättar han för Expressen att dokumentären inte blev som han hade tänkt sig. ”Anledningen att jag ställde upp var att jag tyckte det var dags att berätta om hur den här tuffa tiden har varit,” skriver han i mejlet.
Expressen Nöje - Ebba Kulneff - Läs mer på expressen.se

17 Apr 14:35 Ismail svarar Kronlöf: "Mycket jag ångrar"

Efter Bianca Kronlöfs kritik mot SVT-dokumentären "Persona non grata " svarar nu komikern Soran Ismail. "Jag förstår att jag uppenbarligen gjort en del kvinnor väldigt illa", skriver han.
SvD Kultur

17 Apr 10:42 Ismail svarar Kronlöf: ”Mycket jag ångrar”

Bianca Kronlöf kritiserade både Soran Ismail och manliga komikerkollegor.
HD Nöje - TT

17 Apr 07:17 Ismail: Dokumentären blev inte som jag tänkt mig

Den sexbrottsanklagade komikern Soran Ismail skriver i ett mejl till Expressen att SVT:s omtalade dokumentär ”Persona non grata” inte blev som han tänkt sig. Han skriver att han ställde upp för att det var dags att berätta om ”hur den här tuffa tiden har varit”. Ismail skriver också att han har förändrat sättet han lever på. Expressen frågar om han och kvinnorna som anklagat honom för övergrepp uppfattat situationen olika eller om han anser att anklagelserna är påhittade. ”Jag har alltid uppfattat det som att det funnits ett samtycke. Jag skulle aldrig vilja gå över den gränsen, varken då eller nu”, skriver Ismail.
omni.se

17 Apr 10:53 Nyanser försvinner i jakten på billiga politiska poänger

Ännu en svart man har skjutits av vit polis. Ännu en man som fortfarande borde varit vid liv. Tragedin strör salt i ett redan vidöppet nationellt sår. Men komplicerande faktorer tenderar att negligeras i jakten på politiska poänger.
SvD Världen

17 Apr 12:58 MFF-spelare coronasmittad: ”Kommer göra allt vi kan”

En spelare i Malmö FF:s herrlag har testat positivt för covid-19 och satts i karantän.
Sydsvenskan Sport - Niklas Sintorn, Jan Jönsson

17 Apr 14:01 BoIS-tränaren Billy Magnusson: ”En av de största utmaningarna”

Dennis Olofsson tillbaka, men tre viktiga spelare finns på skadelistan.
HD Sport - Mattias Hjälm

17 Apr 07:38 Militären släpper fångar – men troligen inte aktivister

Militärstyret i Myanmar uppger att man kommer att släppa över 23 000 fångar i en nyårsamnesti, rapporterar internationella nyhetsbyråer. Men det är oklart om några av de demokratiaktivister som gripits sedan militärkuppen i början av februari kommer att finnas med. Ett uttalande från en talesperson från fängelsemyndigheten som Reuters citerar tyder på att så kanske inte kommer bli fallet. – Dessa intagna är i första hand från före den 1 februari, men det är också några som fängslats senare, säger han.
omni.se

17 Apr 07:38 ”Måste tassa på tå – har varit ett minfält”

När prins Philip förs till den sista vilan kommer prinsbröderna Harry och William varken gå eller sitta bredvid varandra. Relationen mellan dem uppges ha varit skakig, efter Harrys och Meghans bombnedslag till intervju med Oprah Winfrey. Inom hovet tvingas anställda tassa på tå kring prinsbröderna, enligt källor.
Expressen Kungligt - Emma Ahman

17 Apr 11:52 Jordan B Peterson berättar om krisen: ”Ångest”

Den kanadensiske psykologiprofessorn Jordan B Petersons liv har gått från ”olidligt till svårt”. Det säger Peterson själv i Kvartals fredagsintervju, där han bland annat berättar hur hustrun Tammy 2019 drabbades av njurcancer och att han själv lidit av svår ångest. Psykologen och författaren, som varit omdiskuterad för sina uttalanden om feminism och identitetspolitik, blev känd för den svenska publiken 2018. Detta efter ett besök i Sverige som skapade stor debatt. Peterson berättar också om konsekvenserna av sin medicinering mot ångesten, och det som drabbade honom när han väl slutat. – Det blev en kombination av ångest och smärta, men det var mer än det. Lyssna på hela intervjun i länken nedan. Under rubriken ”Intervjuer” rekommenderar Omni-redaktionen under helgen några intressanta intervjuer med personer från flera vitt skilda branscher Intervjuerna är en del av Omnis helgsatsning med rekommendationer på läsvärda, aktuella och intressanta recensioner, intervjuer och långläsning som publiceras varje helg.
omni.se

17 Apr 21:36 Färre covid-patienter på franska sjukhus: ”En platå”

Frankrike har under flera dagar sett en minskning när det gäller antalet personer som vårdas på sjukhus för covid-19 både på intensivvårdsavdelningar och i den vanliga vården, rapporterar Reuters. Enligt myndigheternas uppgifter vårdades 5 877 personer på iva under lördagen, 37 färre än under fredagen. Landet har varit mycket hårt pressat under den tredje smittvågen och passerade tidigare i veckan 100 000 dödsfall. Enligt Bruno Lima från regeringens vetenskapliga expertgrupp är situationen fortsatt allvarlig, trots de positiva siffrorna. – Vi är en i en fas som liknar en platå snarare än en förbättring, säger han.
omni.se

17 Apr 00:15 ”Beställer råbiff på en av stans allra bästa krogar”

Hugo Rehnberg stöttar favoritrestaurangen, imponeras av nya Snabba cash och ser fram emot padel på NK Parkadens tak – här är helgens bästa tips.
SvD Perfect Guide

17 Apr 08:31 New Delhi inför två dagars lockdown: Få inte panik

I Indien forstätter antalet bekräftade coronafall att öka snabbt. På lördagen rapporterades över 230 000 nya smittofall och nu börjar sjukhusplatser och mediciner bli en bristvara, rapporterar AFP. I helgen kommer huvudstaden New Delhi att gå in i en två dagar lång lockdown. Men myndigheterna är försiktiga efter att förra årets lockdown ledde till svåra ekonomiska bakslag och flera dödsfall. Den nya nedstängningen innebär att restauranger och affärer tvingas stänga, men bröllop och begravningar kommer att kunna hållas med begränsat antal deltagare. – Få inte panik, alla nödvändiga funktioner kommer att fungera under helgen, säger ministern Arvind Kejriwal.
omni.se

17 Apr 22:51 Michigan inför krav på munskydd för alla över två

I ett försök att bromsa covidsmittan har den amerikanska delstaten Michigan infört obligatoriskt krav på munskydd för alla från två års ålder, skriver DN. Kravet på munskydd och flera restriktioner förlängs också till 24 maj. Michigan har den senaste veckan haft den högsta smittspridningen i USA med 538 bekräftade fall per 100 000 invånare och fler fall per dygn totalt sett än de dubbelt så stora delstaterna New York och Florida.
omni.se

17 Apr 18:10 Drunkningslarm utanför Landskrona – man allvarligt skadad

Vårdas på sjukhus.
HD Landskrona - David Helander
 
Visa mer nyheter