4 May 19:30 Enyaq tar steget upp i nästa klass

Sedan när blev Skoda bättre än koncernsyskonet Volkswagen? Det har hänt mycket sedan märket lanserades som ett tjeckiskt lågprisalternativ. I Enyaq syns inga spår av den inriktningen – med längre räckvidd, större bagageutrymme och lyxigare interiör har den tjeckiska elbilen alla förutsättningar för att köra om ID 4.
SvD - Motor, Näringsliv

4 May 13:00 Vaccina vaccinerar inte i Båstad

Små leveranser gör att färre vaccinerar fler.
HD Båstad - Evelina Gunnarsson

4 May 05:00 Detta händer tisdag den 4 maj

DI Live - Nyhetsbyrån Direkt

4 May 20:50 Nej, det blir inte förbjudet att vara rasist

Förslaget att kriminalisera ”organiserad rasism” innebär inte någon överhängande risk att en viss sorts åsikter förbjuds. En svårare fråga som bör diskuteras vidare är vad de nya reglerna innebär för föreningsfriheten.
SvD Sverige

4 May 10:00 Rester av människoarm har hittats tidigare på badplats i Skanör

Polisen: Det benet var också från en vänsterarm, så det handlar inte om samma människa.
Sydsvenskan Vellinge - Micaela Landelius

4 May 08:40 Upprört bland de anställda: ”Vi har inte fått en krona”

Anställda och före detta anställda på Attendo reagerar kraftigt på avslöjandet om att toppchefer på företaget fått miljonbonusar under pandemiåret, skriver Aftonbladet. Vårdbiträdet Stine Christophersen, som nyligen avslöjade brister i covidvården på ett av företagets boenden, är upprörd. Hon tycker att de statliga bidragen som företaget fått borde ha gått till vården och påpekar att ingen på Attendo fick det engångsbelopp på 5 500 kronor som anställda inom kommunal vård fick i fjol. – Vi har inte fått en extra krona, inte ett smack. Då blir det provocerande när de tar ut pengar.
omni.se

4 May 23:23 Netanyahus tidsfrist ute – kan tvingas i opposition

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu misslyckades med att forma en koalitionsregering innan den tidsfrist han fått av president Reuven Rivlin löpte ut vid midnatt natten mot onsdag, skriver AP. Rivlin kommer nu att samråda med partiledarna om nästa steg, men sannolikheten är stor att bollen lämnas över till centerpolitikern Yair Lapid, skriver Reuters. Det innebär att Netanyahu och Likud–partiet kan tvingas i opposition för första gången på tolv år. Det finns dock en möjlighet att Rivlin kan ge Netanyahu ytterligare två veckor för nya försök att få ihop en koalition.
omni.se

4 May 01:01 Ung man skjuten till döds i Alby

En man i 20-årsåldern sköts till döds utomhus i Alby under natten – flera personer blev vittnen till händelsen. Nu pågår en stor insats i området och polisen jagar efter misstänkta gärningsmän. Ingen person har ännu gripits.
Expressen Nyheter - Jens Moller

4 May 15:47 Norwegian planerar säga upp i Spanien

Det minskande flygandet i kölvattnet av coronapandemin har slagit hårt mot flygbolaget.
HD Ekonomi - TT

4 May 08:37 Roskildefestivalen ställs in – även i år

Roskildefestivalen ställs in för andra året i rad. Beskedet kom under tisdagsmorgonen. – Det är inte möjligt att samlas 130 000 person i sommar, säger festivalledningen i ett uttalande på festivalens hemsida .
Expressen Kvällsposten - Jakob Kjellden

4 May 21:30 Black Ingvars basist Henrik Ohlin är död – bandet i sorg

Henrik Ohlin, basist i Göteborgsbandet Black Ingvars, har avlidit. ”Du lämnade oss alldeles för tidigt Henrik. Tack för alla fantastiska gig, musikaliska underverk och alla sena nätter”, skriver bandet på sin Facebooksida.
Expressen GT - Linnea Lundstrom

4 May 05:50 Rangers utslaget – missar slutspelet

Två mål av Mika Zibanejad räckte inte. New York Rangers missar NHL-slutspelet efter en förlust mot Washington. – Vi vill försöka att avsluta på topp, säger svenske forwarden Mika Zibanjead vid presskonferensen efter matchen. Rangers chanser att ta sig v
HD Sport - TT
 
Visa mer nyheter