11 Jul 11:35 Nazister tränar i skola – kan inte stoppas

NMR tränar kampsport i en kommunal skola i Ludvika.
HD Sverige - TT

11 Jul 09:38 Fler antas till högskolan i höst

Det första urvalet för höstens terminsstarter på högskolorna är klart.
HD Sverige - TT

11 Jul 18:02 Nattågstrafik till kontinenten utreds

Trafikverket har fått i uppdrag att utreda förutsättningarna för att upphandla nattågstrafik med dagliga avgångar till flera europeiska städer.
HD Sverige - TT

11 Jul 06:43 Flera turister döda i Grekland när hagelstorm drog fram

Extremvädret fortsätter på flera håll i både södra och västra Europa. Minst sex utländska medborgare har dött och över 100 skadats i ett stort oväder i norra Grekland på onsdagskvällen, rapporterar Reuters . Stormvindar, regn och hagel drabbade Halkidikíhalvön utanför Thessaloniki och fick träd att slitas upp och tak att rivas bort i det populära turistområdet. I östra Skottland i Storbritannien för ett åskväder med sig ”risk för livsfara”.
Expressen Nyheter - Viktor Hedlund
© Gregorio Borgia/AP

11 Jul 17:40 Anklagelser om ryska pengar ska utredas

Åklagare i Milano inleder förundersökning mot italienska regeringspartiet Lega.
DN Världen - Peter Loewe

11 Jul 10:00 ”Prioritera klimatet – annars röstar vi nej”

Nästa vecka ska EU-parlamentet rösta om ny ordförande för EU-kommissionen där Ursula von der Leyen, nuvarande tysk försvarsminister, väntas bli vald. Om von der Leyen vill ha Centerpartiets röster kräver vi att hon prioriterar klimatet, skriver Fredrick Federley (C).
SvD Debatt

11 Jul 20:49 Hattrick av Rosenberg i MFF:s kross: ”Var inte svårt idag”

7–0-seger i årets första kvalmatch till Europa League.
Sydsvenskan Sport - Kajsa Nordmark

11 Jul 11:41 Wernersson mot Dahlgren i Västkustloppet

Tretton bilar kommer till start när Västkustloppet avgörs i Falkenberg. Bataljen i toppen står mellan Robert Dahlgren och Andreas Wernersson. – Dahlgren har varit tvåa en jäkla massa gånger. Jag önskar att det kunde fortsätta att vara så, säger en kaxig
HD Sport - TT

11 Jul 20:32 Guldpriset faller tillbaka under torsdagskvällen

Guldpriset föll tillbaka något under torsdagskvällen. Strax efter klockan åtta svensk tid var spotpriset ner 0,9 procent till 1.406 dollar per uns efter att ha varit upp som mest 0,5 procent under de arla morgontimmarna.
DI Live - Viktor Mölne

11 Jul 06:58 Ett år efter freden har Eritreas folk ändå inte fått det bättre

FOTBOLLSSTADION I ASMARA. Eritreas president Isaias Afewerki – diktatorn som håller Dawit Isaak fången – sitter bara några meter bort. Han gör sig redo för att hålla sitt tal. Tusentals hitkommenderade tjejer och killar i färgglada kläder dansar och sjunger när Eritrea firar den första självständighetsdagen efter det historiska fredsavtalet med Etiopien. – Nu är det tid för glädje och för framåtblickande ädla mål, säger president Afewerki från talarstolen.
Expressen Qs - Kassem Hamade

11 Jul 09:38 Antalet antagna till högskolan ökar

Det första urvalet för höstens terminsstarter på högskolorna är klart. Den fleråriga trenden med ökat antal antagna studenter håller i sig.
SvD Sverige
 
Visa mer nyheter