16 Sep 18:31 Sjukdom kopplas inte till Astra Zenecas vaccin

Testerna stoppades efter att personen utvecklat neurologiska symtom.
HD Sverige - TT

16 Sep 18:31 Sjukdom kopplas ej till Astra Zenecas vaccin

Den försöksperson i Storbritannien som insjuknade under Astra Zenecas och Oxford-universitetets vaccintest blev förmodligen inte sjuk av sprutan i sig, rapporterar Bloomberg och hänvisar till ett brev som Oxford skickat ut till de andra försökspersonerna.
SvD Sverige

16 Sep 08:25 Spotify rasar mot Apples agerande

Efter att Apple lanserat en ny pakettjänst för sina streamingtjänster går svenska Spotify till hård attack mot techjätten. Apples agerande kan orsaka ”obotlig skada” på branschen, enligt Spotify.
SvD Näringsliv

16 Sep 08:24 Spotify rasar mot Apples agerande

Musiktjänsten Spotify kritiserar Apple kraftfullt efter att IT-jätten på tisdagen lanserat nya tjänster som ytterligare stänger Spotify och andra konkurrenter ute från Apples användare. Den svenska musikjätten kräver att konkurrensmyndigheterna agerar s
HD Ekonomi - TT

16 Sep 07:50 Ledare: SD:s nolltolerans fungerar uppenbarligen inte

Migrationspolitiken och den senaste skandalen inom Sverigedemokraterna är två av dagens ämnen på de stora svenska ledarsidorna. Expressens ledare lyfter fram den egna tidningens avslöjande att gruppledaren i Haninge, Dennis Askling, gjort nazisthälsningar och uttryckt grov rasism i en privat chatt. Man ställer avslöjandet mot Jimmie Åkessons ambition att sitta i nästa regering. ”Samtidigt har partiet fram tills nu haft en medarbetare på sitt riksdagskansli som skriver nazisthälsningar. Nolltoleransen fungerar uppenbarligen inte.” DN:s Erik Helmerson skriver att avslöjandet följer ett välbekant mönster. Askling är långt ifrån den enda i partiet som beslagits med rasism och tvingats avgå i panik. ”Och partiet försäkrar att de numera står fritt från rasism och annan extremism.” I Dagens Industri skriver PM Nilsson om migrationskommittén som i går lämnade över sitt betänkande till regeringen. Inget parti utom S står bakom samtliga förslag, samtidigt som MP bara står bakom tre. ”Kör över MP och gör upp med M. Det skulle väcka respekt”, skriver Nilsson som en uppmaning till Socialdemokraterna. Omnis ledarsvep utgår från de största ledarsidorna i Sverige. Urvalet varierar dagligen.
omni.se

16 Sep 13:17 Expert: Anställda känner att kriminaliteten tystas ner

Tjänstemän i Göteborg som arbetar i områden med gängproblem har upplevt att frågor rörande kriminaliteten tystas ner. Det säger Maria Wallin, utvecklingsledare i brottsförebyggande frågor för Göteborgs stad, till SVT Nyheter Väst. – Man kanske har som uppdrag att lyfta den positiva bilden av området, och då blir det självklart problematiskt att hela tiden prata om problemen. Wallins analys bygger på intervjuer med omkring 200 personer som arbetar mot kriminella, däribland poliser, fritidsledare och socialarbetare.
omni.se

16 Sep 16:00 Utvecklare frustrerade över Apples korta förvarning

Flera kända utvecklare uttrycker frustration över Apples val att med bara en dags framförhållning börja rulla ut skarpa versioner av sina nya operativsystem till allmänheten. Det rapporterar sajten 9 to 5 Mac. Det var igår som Apple kom med beskedet att de skarpa versionerna av IOS 14, Tv OS 14, Watch OS 7 och Ipad OS skulle släppas redan idag. Utvecklarna brukar normalt sett få någon vecka på sig att förbereda och uppdatera sina appar. Steve Troughton-Smith, Benjamin Mayo och Federico Viticci är några av de utvecklarprofiler som luftat sitt missnöje med saken på Twitter, skriver 9 to 5 Mac.
omni.se

16 Sep 19:53 ’Granen’ testar ny hemlig behandling

▸ Desperata åtgärden: ”Får bära eller brista”
Aftonbladet

16 Sep 18:19 Storstjärnan ger upp på förhand

Ungerns Zsanett Jakabfi vill gärna tro på seger mot Sverige. Men tio sena återbud, åtta på grund av covid-19, gör att hon tvingas inse faktum. – Det är ingen bra situation för oss. Ärligt talat tror jag inte att vi kan få med oss någon poäng, säger Wolfsburgstjärnan.
SvD Sport
© Indranil Mukherjee/AFP

16 Sep 20:06 Fem miljoner smittade av covid-19 i Indien

Landet passerar snart USA som det värst drabbade i världen.
DN Världen - Mia Holmgren

16 Sep 21:45 Beskedet: Osannolikt att Astras vaccin gjorde testpersoner sjuka

De testpersoner i Astra Zenecas vaccinstudie som utvecklade symtom blev förmodligen inte sjuka av sprutan i sig. Det skriver Oxforduniversitetet i ett uttalande till deltagare som publicerats på hemsidan. ”Efter oberoende utredning bedömdes det osannolikt att de sjukdomarna antingen kunde kopplas till vaccinet, eller så fanns det otillräckliga bevis för att fastslå om sjukdomarna var kopplade till vaccinet eller inte”, skriver universitetet. Efter att de oberoende utredarna granskat vart och ett av sjukdomsfallen rekommenderade de att vaccineringarna bör fortsätta. För en vecka sedan pausade Astra Zeneca och Oxfordunivesitetet sina tester för att ta fram ett covid-19-vaccin efter att en person utvecklat neurologiska symtom. I helgen återupptogs testerna.
omni.se
 
Visa mer nyheter