4 May 09:59 Antalet tonårsaborter fortsätter att minska

Antalet aborter fortsätter att minska, framför allt bland tonåringar. – Jag tänker att det är en pandemieffekt, säger Helena Kopp Kallner, gynekolog och forskare. Förra året uppgick antalet aborter till närmare 34 000, vilket var 1 500 färre än året des
HD Sverige - TT

4 May 12:01 Polisen ryckte ut till villan – efter husbråket

Efter de senaste turerna kring anrika Villa Kassman ryckte polisen ut på tisdagsmorgonen. Anledningen: Någon har grävt på tomten med den nya köparens maskiner. Men polisen vill inte ha med saken att göra. – Det är inte en polisiär fråga, säger Towe Hägg vid Stockholmspolisen.
Expressen Dina Pengar - Max Sohl Stjernberg

4 May 11:16 Pojke frias i hovrätten efter 17-årings död

En minderårig pojke dömdes bland annat för grovt vållande till annans död i tingsrätten efter att en 17-årig pojke knivdödats i en park i Huskvarna i fjol. Den yngre pojken medger att han utdelat knivhugg, men hävdar att det skedde i nödvärn och att han därför är oskyldig. Göta hovrätt konstaterar nu att han inte gjort sig skyldig till brott och ändrar tingsrättens dom.
Expressen GT - Johanna Waak

4 May 13:26 The Weeknd fortsätter bojkotta Grammygalan

The Weeknd nöjer sig inte med att Grammygalan ändrar sina rutiner efter kritiken om orättvist nomineringsförfarande. Den kanadensiske artisten fortsätter att bojkotta galan, skriver Variety . – Förtroendet har varit brutet så länge mellan organisationen
HD Nöje - TT

4 May 13:22 Pojke frias efter dödliga knivhuggen i Huskvarna

En nu 15-årig pojke som i tingsrätten funnits skyldig till att ha dödat en 17-åring i Huskvarna förra året frias av Göta hovrätt, skriver flera medier. Jönköpings tingsrätt ansåg i sin dom att pojken gjort sig skyldig till grov misshandel och vållande till annans död. Eftersom han var 14 år vid tillfället slapp han straff – däremot dömdes hans föräldrar att betala 300 000 kronor till offrets anhöriga. Göta hovrätt anser dock att pojken ska frias eftersom 17-åringen gjorde en attack med kniv mot hans kamrat, och att han då hamnade i ett läge då han var mycket rädd och inte hade tid att tänka efter. I ett pressmeddelande skriver man att pojken var ”i ett sådant psykiskt tillstånd att det måste anses ursäktligt att han inte klarade av att anpassa sitt agerande till vad som hade varit tillåtet enligt bestämmelserna om nödvärn”.
omni.se

4 May 10:57 Minister vill se över lagen: ”Uppseendeväckande”

Finansmarknadsminister Åsa Lindhagen (MP) kallar det ”uppseendeväckande” att Attendo betalat ut miljonbonusar till toppchefer samtidigt som vårdbolaget tagit emot statligt coronastöd. – Jag förstår att människor reagerar och att det sticker i ögonen, säger hon till Aftonbladet som står bakom avslöjandet. Lindhagen vill se över lagstiftningen gällande privata välfärdsbolag och tycker att eventuella överskott ska återinvesteras i verksamheten. – Det är något som det inte finns en politisk majoritet för i dag, säger hon. Även KD, C och SD är negativa till att bonusar betalas ut i företag som får coronastöd, visar Aftonbladets rundringning. L svarar varken ja eller nej, M har inte svarat på frågan.
omni.se

4 May 06:37 Villapriser fortsätter rusa – lägenheter halkar efter

Villapriserna har fortsatt att rusa i april. I Storstockholm, den starkaste regionen, ökade priserna med 4,6 procent och i Stormalmö, den svagaste, steg de med 2,1 procent. Det visar bolånebanken SBAB:s och bostadssajten Boolis gemensamma index. På bara ett år har prisökningarna legat på omkring 25 procent i alla de svenska regioner som indexet följer. – Det blir intressant att se om det kraftigt ökade intresset för villor består efter att pandemin är över, säger SBAB:s chefsekonom Robert Boije i en kommentar. Han säger att prisökningarna på lägenheter hamnat rejält efter. En avmattning på marknaden i mars månad ser ut att ha fortsatt i april.
omni.se

4 May 09:39 Stängs av i tio år efter sexbrottsskandal

Internationella fotbollsförbundet (Fifa) stänger av en lagledare för Haitis U20-lag i tio år efter en utredning som gäller flera fall av sexuella övergrepp på damspelare i landet. Fifas etikutskott fann att lagledaren var skyldig till att ha misslyckats
HD Sport - TT

4 May 20:01 Kvinna i 95-årsåldern utsatt för åldringsbrott

En kvinna i 95-årsåldern blev utsatt för ett åldringsbrott i Kristianstad. Flera gärningspersoner utgav sig för att vara hemtjänstpersonal samt hissreparatör för att vilseleda kvinnan. Det är oklart om bedragarna fick med sig något gods.
Expressen Kvällsposten - Viktor Nordblad

4 May 19:52 Minister avgår efter katastrofbrand på sjukhus

Minst 82 personer omkom i branden i Bagdad, 110 skadades.
HD Världen - TT

4 May 16:00 Hon bröts ner psykiskt av kvinnan hon levde med

Nina bröts ner psykiskt av kvinnan hon levde med.
HD Inpå livet - Hanna Welin, Petter Bjerregaard
 
Visa mer nyheter