16 Sep 07:36 Pandemin driver NK att öppna e-handel

Varuhuset NK svänger om e-handel som nu lanseras tidigare än planerat. Skälet är coronapandemin som ökar intresset att handla mer online. – Vi har kunnat påskynda arbetet, säger NK:s vd Henrik Andreasson.
SvD Näringsliv

16 Sep 07:17 Johansson: Inte aktuellt att ta emot Moriaflyktingar

I nuläget är det inte aktuellt för Sverige att ta emot flyktingar från det brandhärjade Morialägret i Grekland, säger justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) till DN. Drygt tio EU-länder har gått med på att ta emot 400 ensamkommande barn och unga från lägret, och Tyskland meddelade i går att man kommer ta emot 1 500 flyktingar från flera olika grekiska läger. Enligt Johansson har Sverige inte samma möjlighet att ta ad hoc-beslut som andra länder. – Vi har inte den rättsliga grunden för att kunna fatta de besluten. Då krävs ett ministerrådsbeslut, säger han.
omni.se

16 Sep 18:23 Storbråk i Gamla Stan

Flera män slogs med varandra i Gamla stan i Stockholm på onsdagskvällen. En man som troligen har utsatts för sparkar har förts i ambulans till sjukhus.
Expressen Nyheter - Gusten Holm

16 Sep 10:14 Handelsbanken: Därför lägger vi ner bankkontor

Handelsbanken varslar 1 000 anställda samtidigt som de lägger ner hälften av sina bankkontor. ”Förändringarna kommer att bidra till lägre kostnader,” skriver banken i ett pressmeddelande. – Det är ett tråkigt besked för våra medarbetare och medlemmar, säger Anna Hjelmberg, ordförande för koncernklubben inom Finansförbundet i Handelsbanken. Bankens besked är något av revansch för den tidigare sparkade vd:n Frank Vang-Jensens - han ville kraftigt banta bankens organisation.
Expressen Dina Pengar - Johan Bratell

16 Sep 17:07 Stor dansk corona-oro: ”Hade stängt alla barer”

Gäster på restauranger, barer och kaféer i Köpenhamn måste ha munskydd när de rör sig i lokalerna. De nya reglerna får hård kritik. Men enligt läkare och forskare är restriktionerna milda. – Om jag fått bestämma hade barerna inte varit öppna överhuvudtaget, säger Allan Randrup Thomsen, som är professor och virolog vid Köpenhamns universitet, till DR .
Expressen Kvällsposten - Jakob Kjellden
© Jaafar Ashtiyeh/AFP

16 Sep 21:03 Deppigt på Västbanken efter avtalen med Israel

Begravningsstämning i det palestinska självstyret efter Gulfstaternas närmande till Israel.
DN Världen - Nathan Shachar

16 Sep 19:53 ’Granen’ testar ny hemlig behandling

▸ Desperata åtgärden: ”Får bära eller brista”
Aftonbladet
© Pontus Lundahl/TT

16 Sep 09:28 37-åringen: ”Har inte fått tillbaka de där tankarna”

Mannens egna ord om morden – i dag fortsätter rättegången i Linköping.
DN Sverige - ['Gustav Olsson', 'Viviana Canoilas']

16 Sep 03:29 Japans export går fortsatt trögt

Japans export går på knäna under pandemin. Under augusti sjönk landets export med 14,8 procent jämfört med samma månad i fjol. Det är den 21:a månaden i rad som exporten sjunker och den sjätte månaden i rad som den sjunker med ett tvåsiffrigt procenttal
HD Ekonomi - TT

16 Sep 20:37 Skyttedal: Direktiv om minimilöner kan bli prejudikat

Ett direktiv om minimilöner skulle kunna öppna Pandoras ask. Det skriver Sara Skyttedal (KD), vice gruppledare för EPP-gruppen i Europaparlamentets arbetsmarknadsutskott på SvD Debatt. ”Det finns nämligen ingen juridisk grund för att presentera ett direktiv om minimilöner. I EU-fördragen står det uttryckligen att EU inte har befogenheter när det handlar om området lönenivåer”, skriver hon. Om kommissionen lyckas lägga fram ett direktiv så riskerar det att bli ett nytt prejudikat, vilket ökar kommissionens möjligheter att påverka områden som har bäring på välfärd och arbetsmarknad, menar Skyttedal. Sara Skyttedal (KD), vice gruppledare för EPP-gruppen i Europaparlamentets arbetsmarknadsutskott
omni.se

16 Sep 13:34 Polisen: Viktigt att stoppa nyrekryteringen till gäng

Den viktigaste åtgärden för att på lång sikt kunna bromsa utvecklingen av kriminella nätverk är att stoppa nyrekryteringen, säger representanter för polisens regionala underrättelseenheter till SR Ekot. – Vi har utsatta områden i Stockholm där det finns en närhet till en kriminell miljö som gör att det ibland inte finns några andra alternativ, säger Magnus Mowitz, tillförordnad underrättelsechef i Stockholm. Enligt landets underrättelseenheter finns det organiserad brottslighet i alla landets sju polisregioner.
omni.se
 
Visa mer nyheter