16 Sep 08:59 H&M-konkurrent vänder till vinst

H&M-konkurrenten Zaras ägare Inditex redovisar vinst igen, plus 31 procent jämfört med samma period i fjol. Detta trots ett rejält försäljningsras i coronakrisens spår. Vinsten efter skatt under perioden maj–juli landade på 214 miljoner euro, cirka 2,2
HD Ekonomi - TT

16 Sep 07:50 Ledare: SD:s nolltolerans fungerar uppenbarligen inte

Migrationspolitiken och den senaste skandalen inom Sverigedemokraterna är två av dagens ämnen på de stora svenska ledarsidorna. Expressens ledare lyfter fram den egna tidningens avslöjande att gruppledaren i Haninge, Dennis Askling, gjort nazisthälsningar och uttryckt grov rasism i en privat chatt. Man ställer avslöjandet mot Jimmie Åkessons ambition att sitta i nästa regering. ”Samtidigt har partiet fram tills nu haft en medarbetare på sitt riksdagskansli som skriver nazisthälsningar. Nolltoleransen fungerar uppenbarligen inte.” DN:s Erik Helmerson skriver att avslöjandet följer ett välbekant mönster. Askling är långt ifrån den enda i partiet som beslagits med rasism och tvingats avgå i panik. ”Och partiet försäkrar att de numera står fritt från rasism och annan extremism.” I Dagens Industri skriver PM Nilsson om migrationskommittén som i går lämnade över sitt betänkande till regeringen. Inget parti utom S står bakom samtliga förslag, samtidigt som MP bara står bakom tre. ”Kör över MP och gör upp med M. Det skulle väcka respekt”, skriver Nilsson som en uppmaning till Socialdemokraterna. Omnis ledarsvep utgår från de största ledarsidorna i Sverige. Urvalet varierar dagligen.
omni.se

16 Sep 18:00 KD-toppen pekas ut i dokumentet

▸ Är med i polisens interna rapport
Aftonbladet

16 Sep 08:32 H&M-konkurrent gjorde miljardförlust

Spanska H&M-konkurrenten Inditex gjorde en miljardförlust under första halvåret 2020. Men klädjätten har, precis som H&M, snabbt vänt tillbaka till vinst efter att coronanedstängningar har lättat världen över.
SvD Näringsliv

16 Sep 01:31 Brandröken från Kalifornien når Europa

Terrängbränderna på USA:s västkust är så kraftiga att röken har spridit sig över norra Europa. – Omfattningen och storleken på dessa bränder ligger på en mycket högre nivå än under något år sedan studierna inleddes 2003, säger Mark Parrington vid Europeiska satellitprogrammet Copernicus.
SvD Världen

16 Sep 05:28 Kyltorn släppte ut farlig legionellabakterie

Alldeles för höga halter av legionellabakterier har uppmätts i kylvatten hos Falu Energi och Vatten och har släppts ut i luften, rapporterar Dala-Demokraten. De skyhöga värdena uppmättes förra onsdagen, den 9 september, i det kommunala företagets kyltor
HD Sverige - TT

16 Sep 15:00 Fler avhoppare än någonsin från de kriminella gängen i Malmö

På onsdagen var Malmöpolisen på Rosenbad och berättade om hur man minskat gängvåldet.
Sydsvenskan Malmö - Peter Herkel, Oskar Ahlqvist

16 Sep 16:02 Man häktad för mordförsök efter skottlossning

Offret sköts genom inglasad altanruta – fick lindriga skador.
HD Laholm - Rickard Gustafsson

16 Sep 10:04 Ytterligare två misstänkta för knivmord i Huskvarna

En man i 20-årsåldern har anhållits på sannolika skäl misstänkt för mord på en 17-årig pojke i Huskvarna i augusti, uppger åklagare Adam Rullman för lokala medier. Dessutom har en tonåring delgivits misstanke om inblandning, dock utan att frihetsberövas. – Det handlar om uppgifter som kommit fram under utredningen som gjort att vi kunnat upptäcka andras inblandning, säger Adam Rullman till Jönköpings-Posten. Sedan tidigare sitter en annan man i 20-årsåldern häktad på sannolika skäl misstänkt för mordet. Den mördade 17-åringen hittades svårt skärskadad i Huskvarna stadspark den 20 augusti och avled senare på sjukhus.
omni.se

16 Sep 14:05 20-tal knivar stulna från Åstorps scoutkår

Inbrott i scoutgården vid Björnekulla kyrka.
HD Åstorp - Kristian Nilsson

16 Sep 05:29 Sally minskar i styrka men faran inte över

Sally har nedgraderats från orkan till tropisk storm. Men faran är inte över – och under sin framfart på USA:s södra kust har ovädret orsakat vad som beskrivs som rekordstora översvämningar.
SvD Världen
 
Visa mer nyheter