4 May 15:21 Kambodja stoppar rapportering från smittozoner

Journalister i Kambodja har beordrats att inte rapportera från så kallade röda zoner, områden som stängts ner för att stoppa spridningen av coronaviruset. Påbudet kommer från landets informationsdepartement, som varnar för att journalister som fortsätte
HD Världen - TT

4 May 17:28 Stockholm sämst – färre vaccindoser inte orsaken

Region Stockholm ligger sämst till i vaccineringen mot covid-19 enligt nästan alla mått. Men vaccinsamordnaren Magnus Thyberg tycker att vaccinationen går bra. ”Vår bild är att vi har en bra vaccinationstäckning”, säger han.
SvD Sverige
© Beatrice Lundborg

4 May 14:56 Stängdes av i 20 år – nu frias distansryttaren

Hästs död hans fel, enligt Internationella förbundet: ”Extremt besvikna.”
DN Sport

4 May 14:53 Tyska regler kan lättas för vaccinerade invånare

Tyskar som är fullt vaccinerade mot covid-19 kommer inte längre att behöva följa restriktioner om begränsade kontakter med andra personer, skriver AFP. Det är innebörden av ett utkast till lag som Tysklands regering enats om. Personer som vaccinerats kommer också att kunna besöka butiker och andra näringsverksamheter utan att visa upp det negativa covidtest som krävs av den övriga befolkningen, enligt nyhetsbyrån. Den nya lagen kan träda i kraft redan till helgen om den godkänns av parlamentet.
omni.se

4 May 13:16 Fonseca lämnar Roma efter säsongen

Paulo Fonseca slutar som tränare i Roma efter den här säsongen, bekräftar Serie A-klubben. Beskedet att den 48-årige portugisen snart har gjort sitt i Roma kommer två dagar före returen i Europa League-semifinalen mot Manchester United, då man på Olympi
HD Sport - TT

4 May 13:08 Danmarks besked – öppnar bio och teatrar

Efter en nattmangling kunde de danska partierna på tisdagsmorgonen presentera nästa steg i återöppningen av landet. Nu återvänder alla grundskolelever till skolan, konsertlokaler och teatrar öppnar igen och det får serveras alkohol hela natten på privata fester. – Lyckligtvis befinner vi oss i en situation med fortsatt låga smittotal och få inlagda på sjukhus, säger hälsominister Magnus Heunicke.
Expressen Kvällsposten - Jakob Kjellden

4 May 08:40 Upprört bland de anställda: ”Vi har inte fått en krona”

Anställda och före detta anställda på Attendo reagerar kraftigt på avslöjandet om att toppchefer på företaget fått miljonbonusar under pandemiåret, skriver Aftonbladet. Vårdbiträdet Stine Christophersen, som nyligen avslöjade brister i covidvården på ett av företagets boenden, är upprörd. Hon tycker att de statliga bidragen som företaget fått borde ha gått till vården och påpekar att ingen på Attendo fick det engångsbelopp på 5 500 kronor som anställda inom kommunal vård fick i fjol. – Vi har inte fått en extra krona, inte ett smack. Då blir det provocerande när de tar ut pengar.
omni.se

4 May 14:37 Sex månader av kris i Tigray – tusentals barn har skilts från sina föräldrar

Konflikten i etiopiska Tigray har lett till att tusentals barn skilts från sina föräldrar, uppger Röda korset enligt AFP. Många av barnen lever nu under svåra förhållanden i flyktingläger. Det har gått sex månader sedan striderna inleddes i regionen och över en miljon människor har tvingats fly. Konflikten startade i november när premiärministern Abiy Ahmed skickade trupper till Tigray för att slå ner TPLF, den regionala grupp som tidigare har dominerat den nationella politiska arenan i Etiopien. I helgen klassade den tidigare fredspristagaren Abiy Ahmed TPFL som en terrorgrupp, något som ses som ett hårt slag mot möjliga fredsförhandlingar.
omni.se

4 May 16:38 Tog hand om barnen – döms för terrorbrott

En norsk kvinna har dömts till tre och ett halvt års fängelse för att ha deltagit i terrorrörelsen IS. Domen är den första i sitt slag i Norge, då hon enligt domen varken deltog i strider eller det brutala våld som IS utövade i delar av Syrien, dit kvinnan reste.
SvD Världen

4 May 20:30 DJ Khaleds samplingskoncept fungerar

Principen är ”Alla ska med!” och i princip är Ida Skovmand med hon också.
HD Kultur - Ida Skovmand

4 May 21:01 Stockholm börjar vaccinera i fas fyra ”mycket snart”

Stockholm kommer ”mycket snart” att påbörja fas fyra i vaccinationerna mot covid-19, när den breda allmänheten under 65 kan vaccinera sig. Det säger Johan Bratt, tillförordnad sjukvårdsdirektör i Region Stockholm, till SvD. Att fas fyra kommer igång är avgörande för att trycket på vården, som fortsatt är högt, ska lätta. – Vaccinationerna måste bli bredare innan vi ser en tydlig effekt på sjukhusen, säger Johan Bratt. Han vill dock inte säga exakt vilken dag fas fyra kommer att inledas. Flera regioner är redan igång med fjärde fasen.
omni.se
 
Visa mer nyheter