© A.M. Ahad

12 Jun 09:44 Rapport: 1.700 svenska sparmiljarder i branscher med barnarbete

1.700 miljarder av av svenska folkets sparpengar är placerade i branscher och bolag som har förhöjd risk för att utnyttja barnarbete i något av sina leverantörsled. Det visar en ny rapport från Söderberg och Partners.
DI Live - Robert Triches - Läs mer på di.se

12 Jun 08:30 Ny rapport: ”1 700 miljarder svenska sparpengar kan gå till barnarbete”

- Mer än hälften av svenskarnas sparpengar i aktiefonder är placerade i branscher och bolag som har förhöjd risk för att utnyttja barnarbete i något av sina leverantörsled. Detta visar en ny rapport från Söderberg & Partners
DI Pressreleaser
© AKP Photos / Alamy

12 Jun 15:42 Mat från McDonalds kan snart levereras med drönare

Ubers leveranstjänst för restaurangmat, Uber Eats, kommer inom kort att inleda försök att leverera McDonalds-mat via drönare efter att ha fått flygtillstånd av amerikanska luftfartsverket FAA, rapporterar Techcrunch.
DN Ekonomi - Direkt
© Maurizio Gambarini

12 Jun 07:47 Uppköpsbud: Investmentbolag springer efter mediejätte

Amerikanska KKR lägger ett bud på den tyska mediekoncernen Axel Springer. Budet värderar mediejätten till 5,8 miljarder euro, motsvarande 62 miljarder kronor, enligt ett pressmeddelande från Axel Springer.
DI Live - Nyhetsbyrån Direkt

12 Jun 13:25 Northvolt får 10 miljarder till batterifabriken

Northvolt som planerar att bygga en batterifabrik i Skellefteå drar in 1 miljard dollar. Det meddelar företaget i ett pressmeddelande.
SvD Näringsliv

12 Jun 17:55 Bromölla förbjuder bön på arbetsplatsen

Bromölla kommun förbjuder bönestund på arbetstid. Enligt nya riktlinjer får anställda inte lämna arbetet för religiösa böner, oavsett vilket religion de tillhör. – Våra politiker har fattat beslutet att det inte är tillåtet att be på arbetstid, säger Marie Wäppling, kommunchef.
Expressen Kvällsposten - Louise Camitz

12 Jun 08:48 Polisen uppmanar: Lämna björnungarna ifred

Tre björnungar i Dalarna har blivit populära bland allmänheten.
HD Djurbladet - TT

12 Jun 21:00 Claire Messud skriver elegant om dagarna före elfte september

Oline Stig slukar Claire Messuds roman om 11 september.
HD Kultur - Oline Stig

12 Jun 18:44 Musikarkiv förlorades i brand för tio år sedan

Inspelningar av många av världens största artister ska ha gått förlorade i en brand 2008, något som uppmärksammas först nu. Bland artisterna finns Nirvana, Elton John, Aretha Franklin, Eminem och förmodligen tusentals andra, skriver BBC. Det var New Yor
HD Nöje - TT

12 Jun 08:52 Åskvädret skapade kaos – och snart kommer mer

På tisdagsmorgonen drabbades Skåne av ett rejält åskväder. Stora mängder regn föll under en kort period och hundratals blixtar slog ner. På Österlen är vägar avstängda på grund av för mycket vatten. Och extremvädret är inte över. – Vi kan vänta oss en ny omgång natten till torsdag. Men exakt var det slår till går inte att säga ännu, säger Klaus Larsen, meteorolog vid det danska väderinstitutet DMI.
Expressen Kvällsposten - Jakob Kjellden
© Di/Press

12 Jun 14:43 Experterna: ”Risk att det eskalerar” – så ska du göra med Swedbanks aktie

2019 har varit ett nattsvart år för Swedbanks närmare 400.000 aktieägare. Nu väntar snart en extrastämma där Göran Persson antas greppa ordförandeklubban. Frågan är om den forne statsministern kan vända utvecklingen. Sparexperterna räknar med ”en våghalsig resa” framåt – och ser risk för nya smällar.
DI Nyheter - Maria Phillips
© Karin Olander

12 Jun 12:21 Nevs-ägare ska miljardinvestera i elbilsfabriker

Det kinesiska fastighetsbolaget Evergrande har lovat att investera 23 miljarder dollar, motsvarande 217 miljarder kronor, i anläggningar för elbilsproduktion i den sydkinesiska provinsen Guangzhou. Det rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg.
DI Bil - Felicia Åkerman

12 Jun 10:19 Uppgifter: Slack kan värderas till uppemot 17 miljarder dollar vid notering

Meddelandetjänsten Slack kommer att värderas till mellan 16 och 17 miljarder dollar, uppemot 160,6 miljarder kronor, i samband med börsnoteringen nästa vecka. Det uppger källor för nyhetsbyrån Bloomberg.
DI Live - Felicia Åkerman

12 Jun 18:05 Labours förslag om att blockera hård brexit nedröstat

Labourpartiets försök att blockera en hård brexit har misslyckats. Partiledaren Jeremy Corbyn hade föreslagit att Labour skulle få sätta agendan i det brittiska underhuset, och därmed försöka få igenom en ny lag. Underhuset röstade i dag ned förslaget med 298 mot 309.
Expressen Nyheter - Sara Malm

12 Jun 13:03 Sobi köper preparat för 4,9 miljarder – aktien vänder upp

Specialistläkemedelsbolaget Sobi har nått ett avtal med Novimmune om att köpa ett bolag som äger emapalumab och relaterade tillgångar för 4,9 miljarder kronor. Samtidigt ska forskningsverksamheten omorganiseras för att fokusera på projekt i sen fas. Aktien vänder upp.
DI Live - Felicia Åkerman
 
Visa mer nyheter