12 Jun 11:10 Räntor & valutor: USA-räntorna fortsätter ned inför inflationssiffror

Amerikanska statspappersräntor har fortsatt ned under förmiddagen, dollarn har samtidigt handlats svagare mot euron och japanska yen. Europaräntorna visar små förändringar medan europeiska börser har fått en ljummen inledning på onsdagen och handlas söder om nollstrecket.
DI Live - Nyhetsbyrån Direkt - Läs mer på di.se

12 Jun 06:18 USA-räntorna ner inför Fedmöte

Amerikanska statspappersräntor har sjunkit svagt efter den svenska marknadens stängning på tisdagen, dollarn har samtidigt handlats aningen svagare mot euron och japanska yen.
DI Live - Nyhetsbyrån Direkt

12 Jun 19:30 Världens kortaste swimrun – för ångestens skull

Simma och spring extremt kort. På lördag är det dags för Ångestdoppet, världens kortaste swimrun. Med humor och allvar uppmärksammas psykisk ohälsa.
SvD Idagsidan
© Henrik Montgomery/TT

12 Jun 14:26 Analytiker: Det ser mörkt ut för byggblankare

Att den norska bostadsaktören Obos köpt drygt 22 procent av aktierna i bostadsutvecklaren JM medan aktien storblankats har gett upphov till "en mycket speciell situation". Även mindre förändringar på den svenska bostadsmarknaden kan ge kraftiga kursrörelser.
DI Live - Nyhetsbyrån Direkt

12 Jun 14:58 Nya bottenrekord i europeiska obligationsauktioner

Både i Portugal och i Tyskland sattes nya bottenrekord i obligationsauktioner på onsdagen. Oro för konjunkturutvecklingen har pressat ned lånekostnaderna.
DI Live - Felicia Åkerman

12 Jun 20:00 ”Ökad rättvisa med privatfinansierad vård”

Betydligt större strukturreformer krävs i vården än kömiljarder och mindre riktade statsbidrag, och de måste innefatta privat finansiering. Det finns goda skäl att inspireras av den nederländska modellen, skriver Nima Sanandaji och Karin Svanborg-Sjövall.
SvD Debatt

12 Jun 08:08 Överlevare stämmer företag för Grenfell Tower

Över 200 brittiska målsägare står bakom den stämningsansökan som lämnats över till domstol.
HD Världen - TT

12 Jun 09:00 Betraktare som sätter människan i fokus

Ny fyller Tom Alandh 75 år.
HD Familj - Malin Eijde

12 Jun 10:38 Rekar: Höjda riktkurser för H&M och Nyfosa

Både H&M och Hemfosa får höjda riktkurser. DNB ser också större möjligheter för First North-listade Asarina Pharma samtidigt som Affärsvärlden sänker Nyfosa till sälj.
DI Live - Felicia Åkerman

12 Jun 14:59 KO varnar för livsfarlig sovgunga

Fisher-Price, tillverkaren av babyprodukter och leksaker, har tvingats återkalla sin sovgunga "Rock'n play sleeper" då ett 30-tal barn i USA har kvävts i den. Föräldrar har lämnat sina barn utan tillsyn i gungan och barnen har vänt sig om så att de hamn
HD Sverige - TT

12 Jun 05:00 Utlämningsoro slår hårt – brett nedåt i Asien

Oron kring ett lagförslag om utlämningar till Fastlandskina slår mot Hongkong-börsen, som öppnar nedåt. Hang Seng-index låg efter en stunds handel på minus 1,3 procent.
DI Live - TT

12 Jun 16:59 Amerikanska statspappersräntor sjunker under onsdagen

Amerikanska statspappersräntor sjönk under onsdagen, där tvååringen utmärker sig med 5 punkter ner för dagen, samtidigt som tioåringen handlas ned 2 punkter. Dollarn är i stort oförändrad sedan tisdagen mot yenen och något starkare mot euron. Europaräntorna visade små förändringar medan europeiska börser har handlats strax under nollstrecket.
DI Live - Nyhetsbyrån Direkt

12 Jun 15:01 Wall Street ser ut att öppna i rött

USA-börserna såg på onsdagen ut att öppna med lägre index, sedan president Donald Trump på tisdagskvällen informerat om att USA inte kommer att sluta ett handelsavtal med Kina om Peking inte återgår till de villkor som förhandlades fram tidigare i år.
DI Live - Nyhetsbyrån Direkt
© Alexander Mahmoud

12 Jun 05:47 Rinkebyborna som kämpar för sitt område

Järvaveckan kastar ljus över områden som ofta beskrivs som problemtyngda.
DN Sthlm - Amanda Lindholm

12 Jun 10:51 Oljefonden nära att dumpa fossilaktier för 125 miljarder kronor

Norska oljefonden väntas under dagen få klartecken från Stortinget att dumpa aktier kopplade till fossila bränslen till ett uppskattat värde av 13 miljarder dollar, motsvarande 125 miljarder kronor, skriver Bloomberg.
DI Live - Robert Triches
 
Visa mer nyheter