16 Sep 14:57 De stora förlorarna är de anställda

De anställda förlorar sitt maktvapen och antalet kontor halveras. Därmed blir Handelsbanken en storbank som andra. Och Fredrik Lundberg tar ett fastare grepp om sfären.
SvD Näringsliv

16 Sep 13:24 Kristersson försvarar M:s kritiserade barnförslag

”Föräldrar ska inte få göra barn kriminella”. Så skriver M-ledaren Ulf Kristersson på Aftonbladets debattsida om sitt kritiserade förslag om att göra det lättare att omhänderta barn till kriminella. Kristersson förtydligar en del detaljer i förslaget, som fått hård kritik från flera håll. Det handlar om att åklagare ska får rätt att fatta beslut om omhändertaganden och att staten tydliggör att fler barn i ”allvarliga riskmiljöer” ska omhändertas samt står för större del av kostnaderna. ”Signalen till föräldrar måste vara tydlig att staten står på barnens sida och är beredd att gripa in om föräldrar inte tar sitt eget ansvar.”
omni.se

16 Sep 21:53 ”Östersjöfisket – en dyr affär för statskassan”

Svensk fiskepolitik för Östersjön har fram till i dag grundats på felaktiga antaganden. Det skriver Stefan Fölster, chef för den marknadsliberala tankesmedjan Better future economics, Per Larsson, professor i marinekologi, och Conrad Stralka, verksamhetschef Balticsea 2020, på DN Debatt. ”Ansvariga myndigheter, och även ministrar, har återkommande hävdat att yrkesfisket bidrar till samhällsekonomin och jobben utan tillstymmelse av analys om det verkligen förhåller sig så”, skriver de. En kalkyl debattörerna tagit fram visar på motsatsen hävdar de. Enligt dem är det storskaliga yrkesfisket i Östersjön dyrt för både statskassan och samhället i stort. Stefan Fölster, docent i nationalekonomi och chef för tankesmedjan Better future economics Per Larsson, professor i marinekologi vid Linnéuniversitetet Conrad Stralka, verksamhetschef Balticsea 2020
omni.se

16 Sep 07:30 Forskare trodde inte sina ögon: var bra att svara fel

Att svara fel i klassrummet är många elevers skräck. Det borde det inte vara. Det ökar nämligen radikalt sannolikheten för att de senare minns rätt svar, visar forskning. Och ju säkrare vi är på att vi hade rätt, desto bättre minns vi.
SvD Livet

16 Sep 09:39 Nya misstänkta för mord i Huskvarna

Ytterligare två personer misstänks ha varit inblandade i mordet på en 17-årig pojke i Huskvarna i augusti, uppger åklagaren Adam Rullman för lokala medier. Enligt P4 Jönköping har en man i 20-årsåldern anhållits, misstänkt för mord. Dessutom är ytterlig
HD Sverige - TT

16 Sep 11:40 Föraren åtalas för Ubers dödsolycka 2018

Den förare som satt bakom ratten när en av Ubers självkörande bilar var inblandad i en dödsolycka 2018 åtalas nu för dråp. Det rapporterar The Verge. Åklagaren trycker i ett uttalande framför allt på att föraren var distraherad av sin mobiltelefon vid olyckstillfället. Föraren – som tittade på ett avsnitt av tv-programmet ”The Voice” när olyckan var framme och bilen krockade med en fotgängare – hävdar däremot att hon inte är skyldig.
omni.se

16 Sep 15:32 Coronaviruset: Här är veckans aktuella siffror

Vi håller dig uppdaterad med de senaste siffrorna en gång i veckan.
HD Skåne

16 Sep 09:10 Börsrekordet från februari på väg att ryka

Uppgången håller i sig på Stockholmsbörsen med H&M och bankerna i front. Nu återstår bara en dryg procent till nytt rekord.
SvD Näringsliv

16 Sep 19:46 Polis lånade ut vapen till pojkvän – varnas

När polisen befann sig på skjutbanan för att öva lånade hon ut sitt tjänstevapen till sin pojkvän som fick fyra av några skott. Det hela förevigades på bild och delades på Instagram. I samtal med arbetsgivaren har polisen lovat att det inträffade inte kommer att upprepas, men hon tilldelas ändå en varning för sin förseelse.
Expressen Kvällsposten - Alexander Vickhoff
 
Visa mer nyheter