16 Sep 16:49 Omvärlden måste reagera på Kinas behandling av den mongoliska minoriteten

Inför höstterminen försvann det mongoliska språket bort från skolundervisningen.
HD Kultur - Per Bergström

16 Sep 23:27 Sydafrika öppnar sina gränser

I Sydafrika meddelar landets president Cyril Ramaphosa att gränserna mot flertalet länder kommer att öppnas från och med den 1 oktober. Landets tuffa reserestriktioner infördes i mars tillsammans med en nedstängning av stora delar av samhället för att h
HD Världen - TT

16 Sep 19:18 Bilderna visar: Röken sveper in över Sverige

Våldsamma skogsbränder härjar i västra USA. Nu visar EU:s satellitbilder att brandröken kan dra in över Sverige till helgen. Enligt forskare vid CAMS har tjock rök upptäckts över 8 000 kilometer från brandområdena.
Expressen Klimat - Sofia Clason

16 Sep 12:43 Norge: Därför har fler dött i Sverige

Norges smittskyddsdirektör Frode Forland ser flera förklaringar till Norges låga coronadödstal jämfört med Sverige. – Vi slog till hårt i mars och med bra tajmning, säger Forland i SVT:s Morgonstudion.
Expressen Coronaviruset - Thea M Norheim

16 Sep 19:13 Reseförbud kan sätta stopp för tävling i Sverige

Inreseförbudet för icke nödvändiga resor till Sverige från flera länder innebär problem för arrangörerna av världscupen i skidskytte i Östersund. Nu hoppas de på ett undantag, annars står hela tävlingen på spel, rapporterar TT. – Vi måste få ett undantag från inreseförbudet för de internationella deltagare som har här att göra i sin profession: aktiva, ledare, kanske något tv-team, de som sätter upp tidtagning, antidopningsgänget, säger Patrik Jemteborn, chef för världscupen i Östersund, till TT. Internationella förbundet IBU planerar att reducera antalet arrangörer som en följd av pandemin.
omni.se

16 Sep 23:22 Neymar stängs av tre matcher efter storbråk

Det blev ett rejält bråk i slutminuterna av matchen mellan Paris Saint-Germain och Marseille i söndags. Hela fem spelare blev utvisade och känslorna gick höga. Nu är straffet klart för de utvisade spelarna, rapporterar flera medier. Storstjärnan Neymar, som slog till Marseilleförsvararen Álvaro González, stängs av i totalt tre matcher. Neymar anklagar Álvaro González för att ha uttryckt sig rasistiskt. Samtidigt har klipp börjat cirkulera på sociala medier där Neymar påstås ha uttryckt sig homofobiskt.
omni.se
© Lars Lindqvist

16 Sep 19:03 Lysekil stoppar inte utbyggnad av Preemraff

Kommunfullmäktige ger regeringen klartecken att besluta om Preems utbyggnad.
DN Sverige - ['Lovisa Herold', 'Lars Lindqvist']

16 Sep 16:00 Handelsbanken backar in i en digital framtid

Det krävde en pandemi för att förstå kraften i den digitala utvecklingen.
HD Näringsliv - Thomas Frostberg
 
Visa mer nyheter