16 Sep 19:24 Nyqvist hade svårt att hänga med i åklagarens frågor

Daniel Nyqvist som är åtalad för dubbelmordet i Linköping började med att vittna om mordet på åttaåriga Mohamed Ammouri, under den andra rättegångsdagen rapporterar TT. Pojken var inte den första han stötte på, han sökte efter någon som var enklare att döda, exempelvis ett barn. – Jag var tvungen att få det gjort. När jag väl var i gång gick det som på automatik, sa han i tingsrätten, sittandes bakom en skärm. Därefter vittnade han om mordet på Anna-Lena Svensson, 56 år. Åklagaren fick upprepa frågorna flera gånger eftersom Nyqvist hade svårt att hänga med. Hans advokat är nöjd med sin klients prestation i rätten. – Det kunde inte bli bättre, det här var hans maxkapacitet, säger han till TT.
omni.se

16 Sep 00:24 ”Dödshot från hela världen i mobilen”

▸ Pekas ut av Neymar – försvaras av klubben
Aftonbladet

16 Sep 20:36 Nadal vann i comebacken

Tennisstjärnan Rafael Nadal, 34, har gjort comeback – som vinnare. Världstvåan, som inte spelat någon match sedan finalsegern i ATP-turneringen i mexikanska Acapulco mot Taylor Fritz den 29 februari, klev under onsdagen klev in i den andra omgången av A
HD Sport - TT

16 Sep 06:46 Postbud rånad på flera paket i natt

Under natten mot onsdagen blev ett postbud rånat under knivhot på flera paket i Majorna. – Det är tre paket, men jag vet inte vad som var i dem, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst. Polisen sökte i området men hittade inte gärningsmannen som är på fri fot.
Expressen GT - Linda Bergh
© Anders Hansson

16 Sep 10:03 Bente, 66, jagar drakar flera timmar om dagen

”Jag kollade vad barnen gjorde på datorn – och då var det kört.”
DN Insidan - ['Jenny Strindlöv', 'Anders Hansson']

16 Sep 12:12 Kristian II:s väg delvis stängd i en månad

Både brounderhåll och lagning av asfaltsprickor ska utföras.
HD Ängelholm - Ann Sahlén-Thelandersson

16 Sep 23:22 Neymar stängs av tre matcher efter storbråk

Det blev ett rejält bråk i slutminuterna av matchen mellan Paris Saint-Germain och Marseille i söndags. Hela fem spelare blev utvisade och känslorna gick höga. Nu är straffet klart för de utvisade spelarna, rapporterar flera medier. Storstjärnan Neymar, som slog till Marseilleförsvararen Álvaro González, stängs av i totalt tre matcher. Neymar anklagar Álvaro González för att ha uttryckt sig rasistiskt. Samtidigt har klipp börjat cirkulera på sociala medier där Neymar påstås ha uttryckt sig homofobiskt.
omni.se

16 Sep 06:54 Israels svar mot Hamas: Flera flygattacker i Gaza

Israel har under onsdagsmorgonen attackerat flera mål på Gazaremsan. Enligt Reuters är det ett svar på de 15 raketattackerna från Hamas, där 13 personer skadades sent i går kväll.
Expressen Nyheter - Johan Bratell

16 Sep 20:07 Nytt test kan rädda livet på diabetiker

PLUS Visar om medicineringen kommer att fungera ✓ Larmet: ”Det är en lavinartad ökning”
Aftonbladet

16 Sep 15:17 Johansson: Inte allt som försvinner i förordningen

EU-kommissionens förslag om en ny Dublinförordning innebär inte att all lagstiftning försvinner. Det säger Ylva Johansson, EU:s inrikes- och asylkommissionär, till TT. Redan 2016 lade kommissionen ett förslag om en ny förordning som sedan dess tröskats mellan oeniga medlemsländer. Dagens besked från Ursula von der Leyen innebär att det dras tillbaka och ersätts med ett nytt. – Det är en tydlig signal eftersom det gamla förslaget om Dublin är ett av dem där det har varit mest låsningar, säger Johansson till nyhetsbyrån.
omni.se

16 Sep 10:39 Dieseltjuvar slog till på industriområde i Höganäs

Under två nätter har lastbilar blivit slangade.
HD Höganäs - Maria Berkmo
© Adam Ihse/TT

16 Sep 14:55 Gerhardsson: ”Alla 25 spelare i full träning”

Förbundskaptenen gillar läget inför mötet med Ungern.
DN Sport - TT
 
Visa mer nyheter