4 May 11:51 EMA utvärderar kinesiskt covidvaccin

EU:s läkemedelsmyndighet EMA har inlett en löpande utvärdering av kinesiska Sinovacs covid-19-vaccin. Preliminära resultat och data från studier på människor och djur, som tyder på att vaccinet ger immunitet mot covid-19, ska utvärderas. Den löpande utv
HD Världen - TT

4 May 12:15 EU-myndighet utvärderar kinesiskt vaccin mot covid-19

EU:s läkemedelsmyndighet EMA har inlett en löpande utvärdering av kinesiska Sinovacs covid-vaccin, rapporterar Reuters. Det blir det första kinesiska vaccinet att utvärderas av EMA. Sedan tidigare har man en utvärdering av fyra ännu inte godkända vaccin, däribland ryska Sputnik. Sinovacs vaccin har visat på en skyddseffekt på mellan 50 och 90 procent i olika studier. Det har godkänts i Kina, Indonesien, Brasilien och Turkiet.
omni.se

4 May 14:36 Siffrorna visar: Fler unga sjuka i corona

Coronasmittan har ökat hos unga i Skåne under den senaste veckan med hela 27 procent i åldersgruppen 0-19 år. Samtidigt har fler barn och unga testat sig. – Det pågår fortsatt en smittspridning i de yngre åldersgrupperna och vi har betydligt fler fall rapporterade i åldrarna 10-19 år under förra veckan, säger Eva Melander, smittskyddsläkare i Region Skåne.
Expressen Kvällsposten - Elisabeth Lindback

4 May 09:16 Ingen vändning i sikte

DI Analys - Johan Wendel

4 May 13:45 Riksdagen säger nej till regeringens Brommaplan

En majoritet i riksdagen vill stoppa regeringens planer på att avveckla Bromma flygplats i Stockholm. Det rapporterar TT efter dagens möte i trafikutskottet. På mötet ställde sig en majoritet bakom ett förslag till utskottsinitiativ som lagts fram av Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna. I förslaget står det bland annat att ett beslut om Bromma kan tas först på sikt, när det finns tillförlitliga prognoser för flygets utveckling. – Nu ligger bollen hos regeringen, de har fått en majoritet emot sig, säger Maria Stockhaus, trafikpolitisk talesperson för Moderaterna till TT.
omni.se

4 May 19:06 C stödjer i stort regeringens migrationslag

Centerpartiets riksdagsgrupp har beslutat att till stora delar ställa sig bakom regeringens proposition om en ny migrationslagstiftning. Förslagen i propositionen bygger till största delen på det som Migrationskommittén kom med i september. "Regeringen
HD Sverige - TT

4 May 12:56 Riksdagen vill hejda regeringens Brommaplan

En majoritet i riksdagen gör sig redo att hejda regeringens plan att snabbavveckla Bromma flygplats för en flytt till Arlanda. – Nu ligger bollen hos regeringen, de har fått en majoritet emot sig, säger Maria Stockhaus, trafikpolitisk talesperson för Mo
HD Ekonomi - TT

4 May 12:57 Riksdagen vill bromsa regeringens Brommaplan

En majoritet i riksdagen gör sig redo att hejda regeringens plan att snabbavveckla Bromma flygplats för en flytt till Arlanda. Men regeringen tänker inte bromsa, enligt infrastrukturministern.
SvD Näringsliv

4 May 05:34 Tänker vänstern knycka biffen?

PODD | Bidens klimatmål fick republikaner att hota om en framtid utan cheeseburgare. Är biffen på väg att bli ett slagträ även i den svenska politiska debatten?
SvD Sverige

4 May 20:54 Sanslös vändning av Gais: ”Obeskrivligt”

Från mardrömsminuter till succé mot Öster.
HD Sport - TT

4 May 20:53 Sanslös vändning av Gais: "Obeskrivligt"

Från mardrömsminuter till succé. Gais stod för en sanslös vändning i superettan hemma mot Öster. Boris Lumbana satte avgörande 3–2 i åttonde tilläggsminuten.
SvD Sport

4 May 14:02 Minskningen av smitta har stannat av: ”Oroväckande”

Smittspridningen i Sverige ligger fortsatt på en hög nivå. Det var budskapet från Folkhälsomyndigheten på dagens myndighetspressträff. Förra veckan sjönk smittan något, men minskningen var liten. – Det är en fortsatt minskande trend, men det är lite oroväckande att det har stannat av något, säger Sara Byfors, enhetschef på Folkhälsomyndigheten. Bland de värst drabbade regionerna finns Västernorrland och Kronoberg. I den sistnämnda fortsätter smittan att öka. Ytterligare 43 dödsfall har registrerats sedan i fredags, vilket innebär att totalt 14 091 personer har dött med covid-19 i Sverige sedan pandemins början. 2 681 307 personer i Sverige har vaccinerats med minst en dos, vilket är 170 000 fler än i fredags. Följ pressträffen via länkarna nedan.
omni.se
 
Visa mer nyheter